Wody perfumowane męskie

Serge Lutens Miel De Bois EDP

• 15 stycznia 2015 o 10:39
    miód z lekką goryczką
    trochę się bałam po recenzjach a także po powąchaniu buteleczki przed psiknięciem bo pachniała sztucznym miodem... Ale po psiknięciu sytuacja wygląda zupełnie inaczej! Piękny zapach z lekką miodowę nutą ale z dodatkiem jakiegos aromatu bursztynowego, czegoś cierpkiego. Kompozycja robi wrażenie. \\nTrwały.
  • 15 sierpnia 2011 o 21:13
    Miód i wosk
    W telegraficznym skrócie - ładny, ale zupełnie nie dla mojej skromnej osoby stworzony. Nie dla mnie wilgotna woń lepkiego, lejącego się miodu i dymiącej czarnym obłokiem ogromnej świecy. Lubię Miel de Bois, tak jak lubię dom świecownika* w skansenie w Wygiełzowie, pachnący drewnem, obmalowany między belkami błękitną farbą wskazującą pannę na wydaniu, gdzie z sznurów na obrotowym kole zwieszają się festony zastygniętego lata temu wosku. Podoba mi się to, że tutaj miód nie jest sztucznym odpowiednikiem, złagodzonym kopiastymi łyżeczkami białych kryształków cukru, jest to prawdziwy złoty skarb, dopiero wlewany w przezroczyste szkło, umiarkowanie słodki, ulotnie gorzkawy. Miel de Bois jest zapachem absolutnie uniwersalnym pod względem pory i miejsca noszenia (a także płci, tak sądzę) – pachnie tak samo wyjątkowo zarówno wieczorem w zaciszu własnego domu, pod ciepłym kocem, z kubkiem herbaty w dłoni, jak i ogrzewany słońcem przez szyby autobusu, kiedy to minimalnie się wysładza. Na mojej skórze zapach trwa niemalże cały dzień, choć nie w jego naturze leży spektakularna ewolucja, czasami w tle pojawiają się jakieś delikatne kwiaty, miód i wosk są nieustannie na pierwszym planie. Jak stwierdziłam na samym początku, zapach ten zdecydowanie nie jest mój, prawdopodobnie jest również dość męczący dla otoczenia, choć nie wykluczam, że czasem będzie mi miło nosić go na sobie w zimowe wieczory z herbatą. Bez miodu. * Nie jestem pewna, czy to słowo faktycznie jest nazwą zawodu dla osoby, która robiła świece : ) Trwałość niesamowita, całodzienna, echo zapachu czuć nawet po kąpieli Flakon bardzo gustowny. Używam tego produktu od: kilka tygodni Ilość zużytych opakowań: odlewka
    Twitter
    30 września 2010 o 8:43
    100% miodu w miodzie
    Miel De Bois jest zapachem, który doceniam a, jednocześnie, nie umiem go nosić. Przez swoją zabójczą dosłowność zwala z nóg. Połączenie miodu z woskiem jest tu naprawdę wiarygodne i dłuuugotrwałe. Jeśli ktoś chciałby mieć perfumy, które trwają cały dzień (cały, dosłownie), to zachęcam do przetestowania MDB. Większa ilość powoduje drapanie w gardle,natomiast mniejsza i, już trochę ulotniona, pięknie otula i staje się idealnym kocykiem w szarobury dzień. Zapach, który idealnie pasuje mi do noszenia po domu, nie na zewnątrz ;) Używam tego produktu od: jakiegoś czasu Ilość zużytych opakowań: odlewka
  • 21 maja 2009 o 22:47
    Moc(z)ne objawienie
    A początki są całkiem niewinne. Nie jest tajemnicą, że nie jestem wielbicielką niszowców (jako perfum do używania a nie do mania anyway), co nie znaczy, że przy sposobności (stoją sobie, przez nikogo nie niepokojone, na drugiej od dołu półce w Clerys - o Lutensach mowa) - nie miałabym ich przetestować. Jak dotąd dosyć spodobał mi się ten różany. Miel de Bois - zaczyna się ładnie, trochę dziwnie (nie bardzo widzę je jako zapach do używania), ale ciekawie. Miód chyba nawet totalny analfabeta nutowy (do których się częściowo zaliczam), tutaj rozpozna. Na pewno nietuzinkowy. Nuty drzewne - chyba też. Niestety z tymi perfumami to jest tak, że jak długo się nie poczyta o "nutach moczu", to moooże...(tylko może) się tego moczu nie wyczuje. Wiecie jak to jest, gdy człowiek się zastanawia...co to za nuta???No co to za nuta??? Mocz jest w Miel de Bois obecny w stopniu podobnym, jak kocie siuśki w AA Pamplelune. Tzn. wystarczającym do wyeliminowania ich jako produkty użytkowe dla mnie. Daję 3*, choć nawet flakon mi się nie podoba, za oryginalność ... kompozycji. PS*1. Nie wiem czy mocz jest żubrzy. Nie jestem nawet pewna, czym mocz żubrzy różni się od inszego. PS*2. Nuta moczu została z niejakim przerażeniem potwierdzona przez TŻ. Druga ręka jest dla równowagi spryskana świeżo nabytą Angelową gwiazdką (myślałam że mogę bez niego żyć, ale jednak nie...;)). Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:e-e
    hecate
    3 marca 2009 o 13:57
    Sloj sztucznego miodu
    Lubie miod, slodkie perfumy - taki krotki wstep. Ale Miel de bois to poprostu cos niesamowitego. Czasem gdy zjem za duzo miodu w gardle zaczyna mnie nieco sciskac, w mysl zasady co za duzo to niezdrowo. Ten zapach to wlasnie taka niezdrowa przesada. Testowalam wczoraj wieczorem, doslownie jeden psik na nadgarstek, rano obudzilam sie w oparach miodu. Wzielam dlugi prysznic by w pracy ku swojemu zaskoczeniu odkryc, ze moj nadgarstek wciaz pachnie. Wyraznie pachnie! Zapach nie do zdarcia - owszem ale czy w tym wypadku, dla mojego skromengo nosa, jest to zaleta? Nie. Miel de Bois przyprawia mnie o bol glowy, z przeslodzenia zoladek skreca mi sie w kulke. Wszytsko co czuje to ten miod, plus pylek kwiatowy. Drzewny zapach? Chyba miod lipowy, ale bardziej koajrzy mi sie jednak z miodem sztucznym. Za duzo tego, za jednoznacznie, za doslownie. Czuje sie niewyobrazalnie zmeczona tymi perfumami. Na pewno nie chcialabym tak pachniec. Używam tego produktu od: probas starczy mi na wieki Ilość zużytych opakowań: probka

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie