Peelingi do twarzy

Esent Korund kosmetyczny do mikrodermabrazji, gradacja 120 mikronów

• 23 listopada 2022 o 17:55
    Genialny jako peeling mechaniczny
    Świetny peeling mechaniczny służący jako "zdzierak" martwego naskórka w domowych rytuałach spa ;) Drobnoziarnisty i bardzo skuteczny - genialnie wygładza skórę, anihiluje suche skórki, a do tego kosztuje śmiesznie mało. Produkt ogromnie wydajny - używam jednorazowo niewielkich ilości i wystarcza mi naprawdę na dłuuuugo. Na plus, że można go mieszać z dowolnymi kosmetykami - żelem, mleczkiem itp. i dowolnie dozować. Opakowanie - nie służy ozdobie, więc nie ma co komentować jego urody. Z woreczka z zamknięciem strunowym nie korzysta się zbyt wygodnie, dlatego ja od razu przesypuję korund do plastikowego pojemniczka po korundzie kupionym w takim opakowaniu miliony lat temu. Liczy się działanie, a nie opakowanie ;)
    Zalety:
    • wygładza, "zdziera" grudki
    • pomaga pozbyć się suchych skórek
    • niska cena
    Kopanda
    1 stycznia 2020 o 21:36
    Wielozadaniowy produkt.
    Używam od długiego czasu i opakowanie wciąż się nie kończy. Korund mieszam z różnymi olejami, z kawą - z jednej torebki można tworzyć dowolne peelingi o różnym zastosowaniu i to jest super. Produkt w mega niskiej cenie.
    Zalety:
    • można go mieszać z różnymi olejami i innymi peoduktami wedle uznania
    • dobry do twarzybi do calego ciała
    • wygładza
    • niska cena
    • mega wydajny
    Wady:
    • Brak wad
  • 3 lipca 2019 o 16:08
    REWELACJA
    Korund wrzuciłam ot tak do koszyka podczas zakupów- skoro można używać jako peeling i paczka kosztuje niecałe 4 zł? Nawet jak się nie sprawdzi, to za taką cenę można testować. Trochę poczytałam o nim, wiele recenzentek przestrzegało, że jest bardzo silnym "zdzierakiem". W domu połączyłam go z moim żelem do mycia twarzy. I muszę to przyznać- REWELACJA. Nigdy nie miałam tak dobrego peelingu do twarzy! Korund ma konsystencję "kaszy mannej", bardzo fajnie oczyszcza. 2-minutowy masaż znakomicie oczyszcza skórę twarzy z nagromadzonego naskórka. Na razie używam raz w tygodniu (w ndz robię sobie dzień "spa" :p)- od tego czasu efekty przechodzą moje oczekiwania, drastycznie poprawił się wygląd twarzy (od kilku lat walczę z trądzikiem), przebarwienia powolutku znikają, nowe się nie pojawiają... Czego chcieć więcej? Myślę, że testowanie innych peelingów do twarzy jest na razie bez sensu, będę kupować korund i chwalić wszystkim koleżankom!
    Zalety:
    • CENA (4 zł za taki worek? WOW)
    • funkcjonalność (do twarzy, ciała, innych kosmetyków...)
    • działanie!
    Wady:
    • dostępność (mógłby być dostępny w drogeriach, a tak trzeba troszkę go poszukać :/)
  • 20 stycznia 2019 o 18:24
    Lepszy niż niejeden peeling
    Od pierwszego zastosowania korundu już wiedziałam, że nigdy się z nim nie rozstanę. I choć często testuję typowe peelingi, zawsze do niego wracam. Dodanie niewielkiej ilości korundu do żelu do mycia twarzy i użycie go przy codziennej pielęgnacji skóry celem oczyszczenia jej z makijażu zapewnia uczucie oczyszczenia jak po wizycie u kosmetyczki, dodatkowo stanowi wspaniałe przygotowanie skóry twarzy do zabiegów pielęgnacyjnych, nałożenia serum, kremu. Jeśli raz użyjesz - nigdy nie będziesz chciała się rozstać:)
    Zalety:
    • działanie w połączeniu z żelem do twarzy (u mnie La Roche Posay Effaclar) daje efekt oczyszczający jak po zabiegu u kosmetyczki,
    • wysoka wydajność (wystarczy niewielką ilość połączyć z żelem do twarzy i otrzymujemy znakomity peeling),
    • nie powoduje uczuleń ani podrażnienia skóry (przy używaniu niewielkiej ilości!)
    • można go połączyć z dowolnym, ulubionym produktem służącym nam do oczyszczania, mycia twarzy.,
    • niska cena,
    • dobra dostępność (ja kupuję w drogerii internetowej).
    Wady:
    • Nie widzę wad tego produktu:)
  • 15 września 2017 o 14:22
    Świetny do peelingu twarzy i skóry dłoni.
    Jak w tytule, ale nie tylko, zdarza mi się z nim ścierać naskórek całego ciała, póki co nie odważyłam się jeszcze na peeling skóry głowy. Te drobinki są naprawdę ostre i zmuszona byłam masować skórę krócej niż to zalecane (2,3 minuty). Stosuje go na różne sposoby - z olejkiem, z żelem do mycia, z kremem, efekt zawsze super, naprawdę oczyszczona i gładka skóra. Oczywiście zawsze po wszystkim należy ją nawilżyć. Zużyłam już kilka opakowań, każde dostałam jako gratis do zamówienia w esent, ale jego cena to grosze w porównaniu do wydajności i efektu.
    Zalety:
    • bardzo dobrze i dokładnie ściera
    • niska cena
    • wygodne opakowanie , zamykane jak przyprawy
    • praktycznie bezzapachowy
    Wady:
    • nie widzę nic co naprawdę można nazwać wadą
    • do skóry wrażliwej polecam raczej masować to z minutę na jakimś oleju, a po użyc coś łagodzącego
    • odejmuje mu gwiazdkę w ocenie ogólnej za to, że przy cerze naczynkowej i wrażliwej trzeba z nim uważać a obiecywanie ujędrnienia jest odrobinę śmieszne, bo to raczej jednorazowy efekt po poprawie krążenia