Peelingi do twarzy

Bielenda Eco Nature, Peeling do twarzy detoksykujący `Woda kokosowa + zielona herbata + trawa cytrynowa`

• 15 kwietnia 2023 o 15:14
    Idealny
    Bardzo fajny peeling. Ma naturalny skład, żelową konsystencję i dobrze się go rozprowadza na twarzy i naprawdę działa. Po użyciu następnego dnia patrzę, skóra się złuszcza - delikatnie, ale złuszcza. Jest to peeling mechaniczny. Obiecane składniki są w składzie. Detoksykuje, czuć, że skóra jest oczyszczona i wydobywa sebum z zaskórników. Czego chcieć więcej? Na pewno do niego powrócę.
    • skład
    • działanie
    • duża tubka
    • delikatnie złuszcza
  • 29 marca 2023 o 19:30
    Niestety nie zachwycił
    Kupujac ten peeling kierowałam się naturalnym składem oraz tym co zapewnia producent, cena tez była atrakcyjna. Niestety się rozczarowałam bo oczyszcza średnio i niezbyt złuszcza naskórek. Nie takich efektów się spodziewalam po peelingu. Zapach też mi jakoś nie odpowiada, ciężko mi nawet porównać go do czegoś. Jestem na nie.
    Wady:
    • brak efektów złuszczenia naskórka,
    • słabo oczyszcza
    lergie
    13 listopada 2022 o 15:56
    Poszedł w świat! A kyszzz ;)
    Peeling zapowiadał się fajnie, a wyszło jak zwykle. Kupiłam go za około 12zł w znanej sieci spożywczej, ale bardzo chciałam go przetestować, mając już (także nie urywający niczego) peeling z mango z tejże serii. Detoksykujący i dla cery mieszanej brzmi przynajmniej jak dobrze oczyszczający preparat, ale nic bardziej mylnego. On się zupełnie nie nadaje do mycia twarzy mieszanej. Może do suchej, ale do tego też mogłabym dopisać gwiazdkę, ale o tym niżej. Peeling jest dość rzadki, ale z wystarczającą (niby) ilością drobinek ścierających - będę może okrutna, ale tak właśnie bym je nazwała, bo były dość ostre jak na peeling do buzi. Ale najbardziej rozczarował mnie zapach - był zbyt kokosowy i mdły, ja tam chciałam zapach herbaty i trawy cytrynowej, może gdzieś powiało tym na początku po otwarciu, potem zapach zmienił się w koszmarek, którego nie chciałam czuć wokół nosa. Nienawidzę zapachu kokosowego, więc no dla mnie dramat. Druga sprawa, która dyskwalifikuje ten produkt u mnie to brak mycia. Co z tego, że da się nim poszorować twarz (tak, w złym słowa znaczeniu), niby naskórek zdarty ;) Ale co z tego, jeśli sebum praktycznie nie drgnęło, poza tym sam peeling też jakby zostawia po sobie film. No nie. Od peelingu mechanicznego oczekuję maksymalnego oczyszczenia twarzy ze wszystkiego, włącznie z błędami życia ;) A nie, coś tam podrapie, połaskota, a najważniejszej funkcji nie spełni, coś jak nasi politycy ;P Peeling poszedł w świat, bo oddałam co kuzynce z cerą suchą i kochającą kokosowy zapach. Myślę, że to docelowa grupa, ale na pewno nie cera mieszana (a już tym bardziej tłusta), oczekująca faktycznego detoksu podczas aplikacji. Długo się nim nie nacieszyłam, bo tak 3-5 użyć, ale no zapach go kompletnie dyskwalifikuje. I co z tego, że wydajny, bo 150ml?
    • Design
    • Bezpieczny skład
    • Pojemność
    Wady:
    • Bardzo płynny, niezbyt żelowy w konsystencji
    • Słabo się pieni +/-
    • Niektóre ostre drobinki
    • Zostawia film po sobie
    • Absolutnie nie czuję, żeby domywał cokolwiek
    • Zapach (!!!)
    • Krótki termin przydatności po otwarciu (3m)
    • Brak spełnienia elementarnych obietnic producenta
  • 8 sierpnia 2022 o 21:57
    Bielenda Peeling do twarzy detoksykujący
    Tym razem peeling jaki stosowałam podczas pielęgnacji to peeling do twarzy detoksykujący marki Bielenda. Znajduje się on w opakowaniu wykonanym z recyklingu co jest dużym atutem i jego pojemność to 150 g. Wydaje się nieduża tubka, a starczy na dość długi czas. Peeling ma bardzo lekka konsystencje z małymi drobinkami, które świetnie sobie radzą z martwym naskórkiem, nie podrażniając przy tym skóry wrażliwej. Ma delikatny świeży zapach, mi przypomina świeżo obranego ogórka. W składzie zawiera głównie wodę kokosową, zieloną herbatę i trawę cytrynową. Po zastosowaniu produktu cera jest odświeżona, oczyszczona, a martwy naskórek znika. Ja jestem bardzo zadowolona bo często borykam się z suchą skórą, a ten peeling pozwala mi się uporać z tym problem. Na pewno jeszcze do niego wrócę.
    • jakość
  • 27 stycznia 2022 o 23:40
    Twarzowy detoks ;)
    Peeling od Bielendy w dużej tubie 150 g. Fajny i ciekawy skład. Konsystencja trochę rzadka-przelewa się przez palce,kolor zielony, z widocznymi czarnymi drobinkami jakby z kiwi ;) Peeling skutecznie oczyszcza , ale trzeba ostrożnie masować skórę, żeby jej nie podrażnić. Po użyciu skóra nie jest wysuszona, nie jest ściągnięta, nie podrażniona, nie jest zaczerwieniona. Jest miękka i oczyszczona.
    • działanie
    • wielkość opakowania
    • efekty
    Wady:
    • zbyt rzadka konsystencja