WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Pomadki i szminki

Joko Matt Lips Matowa pomadka w płynie

• 26 stycznia 2021 o 12:51
    całkiem fajna, ale ma swoje wady
    Uwielbiam matowe pomadki i co jakiś czas testuje nowe, szukając tej idealnej ;-) Przy okazji jakiś zakupów dołożyłam do koszyka właśnie Matt Lips z Joko, bo chyba nie miałam jeszcze żadnego kosmetyku z tej firmy. Posiadam kolor O64 I'm a good girl, czyli typowy odcień nude.
    Zalety:
    • ładny odcień nude, naturalnie wyglądający na ustach
    • nie tworzy na ustach nieestetycznej skorupki
    • ściera się równomiernie
    • nie wysusza ust
    • ładnie pachnie (lekko ciasteczkowo-waniliowo)
    Wady:
    • mała pojemność produktu, przez co pomadka nie jest wydajna
    • mały aplikator, co odrobinę utrudnia aplikacje produktu na usta
    • niezbyt dobra dostępność
    • nie zastyga, przez co nie jest bardzo długotrwała ( dla mnie nie jest to mega wada, bo po prostu ponawiam aplikacje, jak pomadka się "zjada")
  • 3 października 2019 o 21:04
    Swietna
    Dorwalam pomadkę będąc w drogeri spodobał mi się odcień czerwieni (z tego co kojarzę było mało kolorów chyba 4 i wszystkie dość ciemne). Jest swietna, przepiękny żywy czerwony kolor, ładnie pokrywa usta bez prześwitów, mega komfortowa. Naprawdę zdaje egzamin za niewielkie pieniądze. Zapach ma również przyjemny i opakowanie dość solidne. Formuła przypomina mi słynne rouge edition velvet z bourjois. Jedyne do czego można się przyczepić to trwałość, nie zastyga nic z tych rzeczy i łatwo się ściera ale ten komfort rekompensuje wszystko. Niedawno mama obdarowała mnie kolejnym kolorem różem trochę w stylu lalki barbie, przełamałam się i jestem zadowolona z obu kolorków. Szczerze? Przebiła wiele wysokopolkowych marek. Warta zakupu pomadka
    Zalety:
    • piękne żywe kolory
    • swietna pigmentacja
    • mega komfort na ustach
    • ładne małe dość solidne opakowanie
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • nie jest trwała, łatwo się ściera mi to jakoś bardzo nie przeszkadza
    bi_mi
    25 czerwca 2018 o 23:28
    Jestem zadowolona
    Od razu piszę, że posiadam wszystkie trzy odcienie i je także oceniam. Szczerze powiedziawszy, nie nastawiałam się jakoś pozytywnie do tych pomadek. Zmieniłam zdanie już po pierwszym użyciu. Na plus jest łatwa aplikacja i bardzo dobre krycie. Jestem zauroczona kolorami, choć jest mały wybór, każdy z nich ma "to coś". Spodobało mi się również to, że rzeczywiście jest mocno matowa. I długo utrzymuje się na ustach (przy jedzeniu i piciu dobre pół dnia). Prezentuje się bardzo luksusowo. Mogłoby być jej trochę więcej, bo opakowanie niestety jest bardzo małe..
    Zalety:
    • trwałość
    • kolor
  • 11 kwietnia 2018 o 19:48
    062 Bad Girl
    Pomadka ma zapewnić ustom głęboki i mocno nasycony kolor o matowym wykończeniu i chyba tylko to jest jej plusem. Kolor jest fantastyczny - jakby neonowy, jasny łososiowy, a zapach także niczego sobie, jakby owocowy i chyba na tym koniec zalet tej pomadki. Nooo... Do zalet jeszcze byłabym skłonna dopisać, że nie wysusza ust. Przynajmniej u mnie. Poza tym pomadka jest słaba. Aż tak wiele godzin nie kryje, ba! Nawet zaraz po nałożeniu krycie jest słabe. Choć może gdyby nie moje rowki na wargach to może byłoby inaczej, bo na swatchu na ręku kryje pięknie, a po roztarciu wygląda również pięknie z tym, że trochę prześwituje. Na ustach jednak wygląda paskudnie, choć z daleka tak się to nie rzuca w oczy. Z bliska jest tragedia. Roluje się się w rowkach i po prostu na ustach jest jeden wielki bajzel! Kolejnym minusem tej matowej pomadki jest zostawianie śladów. Trzeba mocno z tym uważać, a o całowaniu nie ma mowy, bo ślad na drugiej osobie murowany! Pomadka nie zastyga i jest jakby kremowa, ale to ostatnie akurat w pomadkach lubię, choć odbijanie śladów, aż takie spotkałam tylko przy tej z tych, które ja mam przyjemność posiadać. Jeszcze co mi się podoba w tej pomadce to jej opakowanie i to okienko, gdzie widać kolor. Po prostu piękne, małe, zgrabne i eleganckie. Szkoda tylko, że nigdzie nie piszą jakiej jest pojemności, ale dość niewiele, bo porównując, np. z Golden Rose, które mają 5,5 ml Joko jest niższa (wysokość od dołu do powiedzmy gwintu zakrętki) i sporo "szczuplejsza". Na dodatek cenowo są podobne. Kolor ma naprawdę piękny, ale co z tego jak cała reszta wypada blado. Nie kryje jak należy, zostawia mocne ślady, marze się, ciężko ją nawet ładnie rozprowadzić na ustach. Bardzo zawiodłam się na tej pomadce. Mam nadzieję popracują jeszcze nad tym i będą te pomadki idealne. Poza tym cena jest nieadekwatna do jakości. Oczywiście próbowałam sposobem użyć tej pomadki, ale zawsze wychodzi z tego kicha. Inne pomadki wyglądają ok, a ta jak skorupka. Naprawdę szkoda, bo jak wspominałam kolor bardzo mi przypadł do gustu i fajnie się w nim czuję. Daję 2 gwiazdki tylko ze względu na piękny kolor!
    Zalety:
    • kolor, intensywność, ładne opakowanie
    Wady:
    • brak odpowiedniego krycia, zbieranie się w rowkach na wargach, zostawianie śladów, brak opisanej pojemności na opakowaniu
    Lycosa
    17 lutego 2018 o 20:25
    Oceniam czerwień
    Pomadka w odcieniu czerwieni, takiej paprykowej, klasycznej. Odcień podobny do Macowego hitu. Lekka, piankowa konsystencja. Nakładanie wymaga lekkiej wprawy, ale aplikator jest precyzyjny. Z konturówką to już wszystko idzie sprawnie i szybko. Jestem zachwycona efektem, gdyż jest to efekt z wyższej półki. Żadnych smug czy nierówności, żadnego zjadania i wydziubanych dziur jak w przypadku innych matowych szminek trzymających się jedynie na obrzeżach i wymagających częstych poprawek. Szminka Joko schodzi równomiernie i nawet po kilku godzinach (bez jedzenia, ostrożne picie) wygląda na ustach dobrze i świeżo. Kolor cudowny, nasycony. Wygląda na ustach drogo i luksusowo jak Mac, ale tak nie wysusza. Mój hit. Szykuję się jeszcze na inne kolory. Minus za dostępność i słabą gamę kolorystyczną (są chyba tylko 3 odcienie)
    Zalety:
    • Efekt na ustach
    Wady:
    • mały wybór kolorów, dostępność