Pomadki i szminki

Claresa, Pomadka mat w plynie S.U.G.A.R 04 V.I.P
Claresa Mat S.U.G.A.R

• 31 marca 2025 o 9:02
    CLARESA SUGAR MAT LIPSTICK 01 honey
    Te produkty wpadły mi w ręce przypadkiem. Ładne opakowanie, matowe wykończenie, ja to lubię! Postanowiłam przetestować produkt i jestem z niego zadowolona. Kolor idealnie pasujący do każdej karnacji. Matowa formuła, która nie wysusza ust! Często w pracy mam maseczkę na twarzy i nie ściera się! Jedynie szybko schodzi z ust przy jedzeniu, ale w bardzo estetyczny sposób, wiec śmiało można go nałożyć ponownie. Jak za taką cenę, wydajność i kolor jestem na Tak!
    Zalety:
    • Ładny kolor, matowa formuła, która nie wysusza ust, cena, wydajność.
    Wady:
    • Podczas posiłku „zjada” się
    Manta21
    15 listopada 2023 o 7:49
    Jest okej, ale nie jest moim faworytem
    Pomadkę z Claresy kupiłam dzięki poleceniu znajomej wizażystki. Bardzo chwaliła ten produkt, że u niej jak i na klientkach sprawdza się po prostu fenomenalnie. Mam dwa odcienie Goddest i jakiś zgaszony róż. I o ile sama kolorystyka jest piękna, aplikator bezproblemowy to z efektu na ustach nie jestem zadowolona. Pomadka podkreśla suche skórki, po jakimś czasie od aplikacji bardzo się roluje. Często pod tą pomadkę używam balsamu i prezentuje się lekko lepiej. Ale dalej nie leży mi coś w formule. Nie wiem czy kupię ponownie
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • Wygodny aplikator
    • Dobrze napigmentowana
    Wady:
    • marszczy skórę/wysusza
    Drogeria Cocolita.pl
  • 5 lipca 2023 o 16:02
    Bez zachwytu
    Oj ten produkt nie skradł mojego serca, od początku coś mi się w nim nie podobało. Kiedy nałożyłam go pierwszy raz przeżyłam lekki zawód bo pomadka wyglądała źle, sucho i ciężko. Dawałam jej wiele szans ale prawdę mówiąc mam w szafce mnóstwo lepszych produktów a ten od Claresy używam rzadko i tak sobie leży czekając ...nie wiem na co. Od czasu do czasu zmuszę się żeby go nałożyć i jakoś zużyć. Możliwe że to wina koloru (mam 05 Kinky) który na moich ustach mocno się odcina i wygląda sztucznie. Jest to kolor ciemnego zgaszonego różu który teoretycznie jest uniwersalny a że mam kilka podobnych pomadek to dziwię się że ten wygląda u mnie tak źle. A może winna jest mocno kryjąca formuła? Nie wiem .Po prostu ten produkt nie zachęcił mnie do kupna innych kolorów z gamy . Na pochwałę zasługuje bardzo fajne opakowanie. Niby wiele takich jest na rynku ale różowa nakrętka i srebrne elementy sprawiają że wygląda prosto ale porządnie i ciekawie. Aplikator standardowy gąbeczkowy , spłaszczony z obydwu stron, raczej precyzyjny. Można nim ładnie wyrysować kształt ust. Delikatny dla skóry i mięciutki. Pomadka ma waniliowy delikatny zapach . Produkt nie przesusza mocno ust, jest raczej komfortowy i niewyczuwalny. W konsystencji jest taki kremowy i mocno napigmentowany dzięki czemu wystarczy jedno zanurzenie aplikatora , przejechanie po ustach i makijaż gotowy. Samoistnie się nie rozmazuje i dobrze trzyma się ust. Po zjedzeniu czy wypiciu czegoś wyciera się od środka pozostawiając obrys co nie wygląda dobrze. Nie wyrzucę jej , dam jej szanse. Postawie przy toaletce i może wtedy będę częściej jej używać.
    Zalety:
    • Plusy
    • Cena 13,20zł jaka zapłaciłam wydaje się optymalna jak na taki produkt
    • dostępność -Hebe, strony internetowe
    • delikatny zapach
    • wygodny aplikator
    • eleganckie opakowanie
    • kilka kolorów do wyboru-czerwień, nudziaki, róże
    • trwałość zadowalająca
    • nie przesusza ust
    • mocny pigment
    • gęsta konsystencja ale nie wyczuwalna na ustach
    • skład wzbogacony o kilka olejów m. in. arganowy, z awokado
    Wady:
    • MINUSY
    • wygląda na ustach sucho , nieładnie marszczy skórę
  • 9 kwietnia 2023 o 11:50
    Claresa, S.U.G.A.R Mat Lipstick 04 VIP
    Pomadkę posiadam, aktualnie w jednym odcieniu 04 VIP, kolor jest pomiędzy ciemnym różem, a delikatnym fioletem. Pomadka ma ładne wykończenie, bardziej satynowe, niż matowe, jednak nie przeszkadza mi to. Pomadka długo się utrzymuje, nawet przy jedzeniu i piciu, co było dla mnie lekkim szokiem, ponieważ zakupiłam pomadkę w promocyjnej cenie ok. 12 zł i nie miałam wobec niej większych nadziei. Dodatkowym plusem jest piękny waniliowy zapach, który czuć od razu po otwarciu opakowania. Planuje kolejny zakup pomadki, jednak w innym odcieniu.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Długo się utrzymuje na ustach
    • Piękny zapach
    • Miękki, precyzyjny aplikator
    Wady:
    • Wykończenie jest bardziej satynowe, niż tak jak producent napisał matowe
  • 29 marca 2023 o 12:09
    to jest jakiś żart
    Oceniam kolor nr 3. Dla mnie to nieporozumienie. Ta pomadka znika z ust, nawet gdy sie nic nie je i nie pije. Nałożona np. gdy wyjdę po 2h nie ma jej już prawie wcale, a tym czasie ani nic nie zdążyłam zjeść ani się napić. Wg mnie szkoda w ogóle sobie nią zawracać głowę. Kolor bardzo ładny i twarzowy, pasuje bladolicym, przyjemnie się nakłada usta są w niej jakby powiększone. Efektowna, ale szkoda zachodu .