Wody toaletowe damskie

Marc Jacobs Essence EDT

Katefit
    19 lutego 2014 o 18:39
    Oda do Gardenii .......eau de perfum
    MARC JACOBS Essence EDP mam próbkę 1,8ml skład bergamotka, przyprawy, frezja, irys, gardenia, róża, kw. Pomarańczy, drz. Sandałowe, piżmo, benzoin, balsam tolu. Czuć głównie gardenie i to bardzo ładną. Bukiet ładny, troszkę czuć przyprawy dodają esencjonalności, nie ma ostrości. Fajny, trwały zapach tak około 5/7godzin.
  • 3 kwietnia 2009 o 23:37
    Dla wielbicielek gardenii.
    Mam wersję perfumowaną. Z wymianki w ciemno :) Na otwarciu uderzenie mocy kwiatów jest tak silne ,że w ułamku sekundy stanęły mi przed oczami jednocześnie Fgragile, Blonde, Glamourous,Jeans Couture :)Do tej właśńie grupy zapachów zaliczyłabym Marc Jacobs Essence edp. Po chwili zapach łagodnieje i układa się na skórze, Układa się zupełnie ładnie, zapach jest spójny, może nieco jdnostajny ale ładny. Dominuje silna nuta gardenii, w połączeniu z absolutem irysa i bergamotką - szczególnie na otwarciu , dalej róża , ylang ylang, mam wrażenie ,że również odrobina tuberozy, chociaż nie ma jej w składzie . Poszczególne nuty trudno jednak od siebie rozrożnić. Jest lżejszy i bardziej miękki od wyżej wymienionych,ciepły, przytulny, kremowy.To zasługa ciepłej bazy , piżma, drzewa sandałowego,żywicy benzoesowej i balsamu Tolu. Bardzo trwały, momentami łagodnieje na skórze , chowa się , przyczaja, aby po chwili uderzyć swoją intensywną , ciepłą, słodkawą nutą. Dla wielbicielek zachów kwiatowo-orientalnych ciepłych , esencjonalnych, kremowych i przed wszystkim gardeniowych. Na jesień, zimę , wczesną wiosnę , w zbyt ciepłe dni może byc męczący. Używam tego produktu od: aktualnie Ilość zużytych opakowań: pierwszy flakon
    asidoo
    13 marca 2009 o 21:36
    Bardzo eleganckie
    Zapach bardzo elegancki i subtelny. Mogłaby go używać ukochana Wielkiego Gatsbyego. Kojarzy mi się z bielą, wyrafinowaniem. Chłodny, kwiatowy, tak skomponowany, że trudno rozróżnić poszczególne nuty zapachowe. Jedyny ich mankament to w moim przypadku tak mocne skojarzenie z bielą/ecru, że nie potrafię ich używać ubrana w inne kolory.Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 7 września 2008 o 13:53
    Bliźniaczka Beyond Paradise
    Spodziewałam się gardeni z całą jej mandarynkowością, przebłyskami jaśminu, piwniczną wilgocią i niepokojącą nutą sera camembert. Natomiast w Essence gardenia została zgrabnie wkomponowana w pozostałe kwiatowe nutki. To raczej orchidee, nuta (żółtego) jabłka i uspokajająca aura typowa dla zapachów z lawendą w składzie. Zapach ma kolor indygo, fioletu przechodzącego w granat. Podobnie jak Beyond Paradise czy Black K. Cole. Essence jest kremowa (ale właśnie nadal chłodna), zbita, bez wystających kantów i zbędnego orzeźwienia, natomiast Beyond Paradise posiada ostrzejszą męskawą, jakby kolońsko-miętowa nutę. Essence jest nieco bardziej introwertyczną kompozycją, ale nie babciną, to na pewno. To nie Tango Milonga, a stłumione basy ambientu. Podejrzewam ze wspaniale miesza się z innymi fioletowymi zapachami - Pleasures Intense czy CK Be. Używam tego produktu od: Ilość zużytych opakowań: próbki
  • 8 sierpnia 2008 o 23:22
    wszystko ok., procz ceny :)
    zapach jak dla mnie stworzony, choc nie sadze, by pan Jacobs w chwili mieszania mixtury wlasnie o mnie myslal... na pierwszy wech uderza moim zdaniem frezja, jakby umoczona w goracym wosku. zapach rozwija sie powoli, aczkolwiek trwale ,by otulic w koncu uczuciem ciepla, spokoju, wyciszenia. nie mialam jak dotad takich perfum, dlatego znajac Blush, trudno mi bylo uwierzyc, ze autor kompozycji ten sam. na mnie perfumy dzialaja jak olejek eteryczny, ..., moze maja nawet jakies uzdrawiajace dzialanie.... Używam tego produktu od:ponad roku Ilość zużytych opakowań:zaczynam drugie