Wody toaletowe damskie

Mont Blanc Presence d'une Femme EDT

Mont blanc Presence d'une Femme Woda toaletowa 75ml spray

Nasi użytkownicy zostawili 67 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

qkess
    6 września 2024 o 11:09
    Kocham bezgranicznie!!!
    Presence należą do moich ulubionych perfum, używanych stale od dobrych kilku lat. Tymczasem czytam, że niekobiece, że męskie, że uniseks. Ja wiem, że każdy odbiera zapach w indywidualny sposób, ale Presence to zapach, który od pierwszej chwili uwiódł mnie zmysłową kobiecością, ale nie taką oczywistą i wprost tylko taką, którą odkrywa się długo i namiętnie. Zapach stworzył francuski guru perfumiarstwa Michel Almairac i trzeba przyznać, że wyszło mu dzieło wielowymiarowe i niebanalne - bardzo eleganckie, seksowne i zmysłowe, w sam raz dla pewnych siebie, charakternych kobiet. Poszukujące lekkich, delikatnych kwiatowo-owocowych świeżaków z pewnością będą nimi głęboko zniesmaczone. Perfumy są raczej ciężkie, choć nieprzytłaczające ze względu na szlachetne tony, które w sobie mają. Wyczuwalne dla otoczenia, ciągną za sobą lekko orientalny, słodkawy ogon. Obok zapachu trudno przejść obojętnie, zdecydowanie zwraca uwagę otoczenia generując niewymuszone komplementy, kolejnym plusem jest, że nie jest oklepany, nie pachnie nim co dziesiąta spotykana na ulicy pani lub pan (bo podobno męskie;-). Kocham go przez wszystkie pory roku, a szczególnie zimą, kiedy staje się jak ciepła, otulająca kołderka. Na mojej skórze są dość trwałe, wyczuwalne przez cały dzień, ubrań zwłaszcza tych z naturalnych włókien trzymają się znacznie dłużej. Butelka minimalistyczna - w formie dysku - równie nieoczywista i oryginalna jak zawartość - razem tworzą duet doskonały!!!
    Zalety:
    • Wszystko - zapach, trwałość, opakowanie
    Wady:
  • 21 listopada 2022 o 19:42
    Jestem na nie
    Absolutnie nie mój zapach, nie wiem jakim cudem znalazł się on u mnie w domu. Musiałam go chyba dostać od kogoś. Ale może coś więcej na temat zapachu, jest to woda toaletowa zaliczana do grupy zapachów kwiatowych i orientalnych. Głową jest mandarynka i pieprz, sercem- cyklamen i orchidea a podstawą-paczuli, mahoń, wanilia, drzewo sandałowe oraz brazylijskie drzewo różane. Jak dla mnie równie dobrze mogliby mężczyźni ich używać, są takie unisex , idą nawet w kierunku tych bardziej męskich. Totalnie nie lubie na sobie tego zapachu, źle się z nim czułam od samego początku , nie pasuje do mnie. Ich trwałość też nie jest jakoś zadowalająca, zapach dosyć szybko wietrzeje mimo, że na początku jest intensywny.
  • 2 października 2019 o 20:19
    Kocham
    Moja ulubiona, najlepsza z najlepszych, miłość od pierwszego powąchania i tak już trwa od ponad 12 lat. Zapach bardzo elegancki, zmysłowy i seksowny. Używam na wielkie wyjścia, ważne spotkania i zawsze wtedy kiedy mam gorszy dzień ponieważ ten zapach dodaje mi pewności siebie. Bardzo długo się utrzymuje na ciele, wtapia się w skórę, na ubraniach nawet po kilku dniach jest dobrze wyczuwalny.
    Zalety:
    • Długotrwałość
  • 14 października 2016 o 17:48
    Bardzo fajne:)
    Używa od:próbka
    Kolejny trafiony zakup w ciemno :) Ja nie odbiera ich jako ciężkie i wieczorowe, dla mnie to idealny zapach na co dzień. Lekki ale zarazem charakterny, niby ciut męski ale niezwykle kobiecy. Z czasem trochę się ociepla ale ogólnie mało się rozwija(akurat tutaj jest chyba na plus). Jeśli trwałość okaże sie jednak lepsza niz po pierwszej próbie to na pewno bedzie moim zapachem. Naprawde genialny.
  • 2 czerwca 2016 o 13:15
    Kobieta pewna siebie
    Presence d'une femme to zmysłowa gra nut , pierwszą fazę perfum otwiera lekka, ale dobrze wyczuwalna, nieprzesadzona słodycz mandarynki uroczo igrająca z ostrymi nutami pieprzu, następnie do głosu dochodzą mistrzowsko ujęte nuty drzewne. Nie zgadzam się z opiniami, że powinny to być męskie perfumy, owszem można wyczuć subtelny akcent często spotykany w męskich perfumach, ale w żadnym wypadku nie przytłacza on kompozycji a jedynie ją uszlachetnia. Dla mnie ten zapach jest niezwykle dostojny i oryginalny, dla kobiet zmęczonych kolejnymi klonami z kategorii ,,kwiaty i owocki" będzie bardzo dobrą alternatywą, na plus zasługuje również mała popularność zapachu. Zaznaczam, że jest to zapach świeży, ale w ciekawy i dosyć niecodzienny sposób, nie ma nic wspólnego z lekkimi kompozycjami na lato typu O de Lancome czy Kenzo l'eau a jednocześnie nie przytłacza, nie męczy otoczenia i w każdej fazie posiada lekką nutkę zapachu czystości, co dodatkowo go uszlachetnia. Postanowiłam, że będą to perfumy na ciepłą złotą jesień, obowiązkowo do eleganckich strojów. W drogeriach nie przechodźcie wokół nich obojętnie. PS: Mają ogon, jeżeli wierzyć otoczeniu ;)