Kredki do oczu

Yves Rocher Couleurs Nature, Crayon Couleur Vegetale [Botanical Color Eye Pencil] Kredka do oczu 'Magnetyczne spojrzenie'

Lothris
    31 stycznia 2024 o 15:10
    Dobra zawartość w kiepskiej otoczce.
    Miałam kilka kredek z tej serii, tak zachwyciły mnie kolory, że rzuciłam się na nie z apetytem. Została mi się jedna, której zrobiłam zdjęcia, bo reszta albo wypadła z drewienka, albo została w gniewie wyrzucona do kosza... Nie zdarzyło mi się nigdy, by kredka od Yves Rocher miała porządne drewienko otulające napigmentowany rysik. Pamiętam, że zawsze walczyłam z nim podczas temperowania (ich temperówką). Dopóki nie trzeba było jej temperować była świetnym dopełnieniem makijażu. Całkiem wytrwale dotrzymywała do wieczora, a nawet przekształcała makijaż oka w takie różnokolorowe sexy smooky eyes. Kredki są pięknie napigmentowane, zawierają delikatne błyszczące drobinki, wszystko to rzeczywiście powoduje, że kusimy "magnetycznym spojrzeniem". Dobrze się nimi rysuje po oku, bez przerw na fałdach - konsystencja rzeczywiście jest przyjemna i aksamitna. Niestety czar pryska gdy mam ją naostrzyć. Jakość drewienka nie pozwala na w pełni profesjonalne korzystanie z produktu, rysik wypada i jest po prostu za gruby na precyzyjną kreskę. Rysik na 5, otoczka rysika na 1, spotykamy się po środku.
    Zalety:
    • Wspaniale napigmentowana, ciekawa gama kolorystyczna.
    • Kreski gładko się rysują.
    Wady:
    • Kiepska jakość otuliek rysików, tworzy się za duża dziura i rysik wypada, co nie pozwala na precyzyjne korzystanie z produktu.
    • Drewienko z otulinki łatwo się szarpie, przez co można przypadkiem skaleczyć się w oko.
  • 5 kwietnia 2023 o 14:52
    Do rozświetlenia oka
    Kredka jest miękka i ma żelową konsystencję. Nie rozciera się, jest trwała. Posiada świecące drobinki i one odrobinę migrują. Kolor jest dobrze napigmentowany nawet przy tak jasnym odcieniu. Ja mam odcień 06 - Baie Nude. Lubię się nią malować pod okiem i w wewnętrznych kącikach oka. Ładnie rozświetla oko. Fajna dodatkowa opcja w makijażu. Niestety przydarzyło mi się coś niefajnego z tą kredką. Trzeba ją temperować. I albo wytemperowałam za duży otwór lub mam wadliwy egzemplarz, bo teraz wypada mi cały rysik. Bardzo szkoda, bo tego rysiku jest jeszcze bardzo dużo, kredka ma 1,2 g. Kredka ma transparentną skuwkę, więc jeszcze tego rysiku nie zgubiłam ani się nie połamał. Produkt nie podrażnia okolicy oka i nie uczula spojówek. Polecam.
  • 26 stycznia 2023 o 8:38
    Kredka odpowiednia dla osób początkujących w makijażu
    Zaletą produktu jest łatwość aplikacji - nawet tak niewprawna ręka jak moja jest w stanie umalować się "prosto". W dodatku kredka łatwo się rozciera. Ja wybrałam kolor zielony i jest on przepiękny. Głęboka zieleń utrzymuje się na naszych oczach cały dzień. Jest to produkt odpowiedni dla osób, które mają oczy wrażliwe i noszą soczewki kontaktowe. Z drugiej strony, przy całej swojej trwałości, produkt łatwo się zmywa przy pomocy płynu do demakijażu. Chętnie wypróbowałabym inne kolory, dlatego na pewno kupię ponownie.
    Zalety:
    • łatwość aplikacji
    • kredka łatwo się rozciera
    • łatwość zmywania
    • głęboki, intensywny kolor
  • 29 sierpnia 2021 o 16:19
    Colours Full
    Kredki zakupiłam w sklepie Yves Rocher wybrałam kolory pomarańczowy i żółty kredki są bardzo miękkie dobrze się nimi rysuje i są bardzo trwałe super jakość w dobrej cenie polecam
    Zalety:
    • Dostępność
    • Ładne kolory
    • Bezproblemowe w aplikacji
    • Miękkie
    • Bardzo trwałe
    • Wydajne
  • 15 stycznia 2021 o 14:53
    Miękka kredka, wyrazisty kolor
    Kredka jest miękka, co jest ogromną zaletą, jeśli chodzi o aplikację - niektóre kredki są tak twarde, że mam wrażenie, że przedziurawią mi powiekę, a ta jest mięciutka i w dodatku świetnie napigmentowana - w try miga można sobie zrobić ładną kreskę. Mam czarną kredkę z połyskującymi drobinkami - nie to, żeby ten blask był bardzo widoczny na powiece, ale ja o nim wiem i od razu mam plus 10 do samopoczucia :) miękkość tej kredki ma dwa drobne mankamenty - może się odbić na powiece (ale trzeba przyznać, że sama kreska mi się w życiu nie rozmazała) i może być niewygodna w temperowaniu (nawet po schłodzeniu), ale to są naprawdę drobnostki.
    Zalety:
    • Miękkość
    • Łatwość aplikacji
    • Głęboki kolor z delikatnym lśnieniem
    • Nie rozmazuje się
    Wady:
    • Może się odbić na powiece
    • Trochę trudna w temperowaniu
    • Plusy zdecydowanie przeważają!