Wody toaletowe damskie

Rochas Femme EDT

Rochas Femme Woman Woda Toaletowa 100ml

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

nadzi
    12 września 2014 o 0:15
    single note kurkuma
    Perfumy z kategorii tzw.babcinej, zaskakująco ciepłe. Dla mnie jednak to zapach jednej przyprawy - kurkumy! Kurzowej, pylistej. Nie czuję nut, nie umiem ich nosić. Ale lubię czasem wąchać. Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: próbka - testy
  • 8 grudnia 2013 o 19:54
    Przepiękna, ciepła, majestatyczna.
    Ocena starej wersji, sprzed około 30-40 lat: Warto być cierpliwym dla pewnych zapachów, warto dawać im czas. Jestem szczęśliwa, że moja odlewka miała aż 5 ml i mogłam rozłożyć sobie w czasie oswajanie tej woni. Gdybym miała tylko próbkę, skreśliłabym Femme, bo przy pierwszych 3 użyciach poczułam rozczarowanie... Wybijający się nade wszystko kumin i zapach chińskiego jedzenia... Gdzie ta głębia i kobiecość o której tyle się naczytałam? Gdzie podobieństwo do Mitsouko? Coś mi się bardzo nie zgadzało... Uwierzyłam jednak recenzentom, perfumowa intuicja szeptała, że Femme musi być dla mnie boska i dałam jej i sobie czas... W końcu, przy kolejnych aplikacjach, po kilku tygodniach kumin magicznie się rozpłynął, albo po prostu przycichł, a na jego miejsce wyłonił się przepiękny, ciepły, majestatyczny szypr. I to bez dominującej kwaśnej ostrości czy skóry (a takich woni się właśnie bałam). To nie jest szypr z rodzaju władczych ostrości i bezkompromisowości jak Cabochard ani też nie jest tak specyficzny jak Aromatics Elixir. Po prostu ciepły szypr owocowy, miękki i przytulny. Femme nie pachnie jak dzisiejsze perfumy, to zdecydowanie zapach retro, bardzo ciepły, dość słodki, erotyczny, uśmiechnięty, wspaniały. Kojarzy się z kobiecymi krągłościami, z jedwabiem i koronkami, z bardzo seksowną, a zarazem niewulgarną kobietą z dużą klasą i kulturą osobistą. To jakby gęstsza, cieplejsza Mitsouko. Podczas gdy Mitsouko ma w sobie pewną melancholię i jest bardziej uduchowiona, Femme jest optymistką i skupia się na cielesności. Jest też dojrzała (emocjonalnie, ale wiekowo też, jakoś nie pasuje do nastolatek i wczesnych 20tek, choć wiadomo, wszystko zależy od stylu) i pewna siebie. Piękny zapach na chwile, gdy nie musimy nigdzie pędzić, zwalniamy tempo, rozpuszczamy włosy i zaczynamy oddychać głębiej... upajając się Femme:) Trwałość bardzo dobra, wydajność tak samo, choć zapach nie jest raczej ogonowy, za to pięknie łączy się ze skórą, nie odstaje, nie uwiera. Mój mężczyzna również bardzo chwalił Zapach. Szkoda, że już się takich nie robi... (Nowa wersja-mam akurat z 2012 roku to już niestety nie to... Mniej słodka, bardziej męska)
  • 8 maja 2013 o 13:25
    pełnia kobiecości
    Nastał w końcu taki dzień, że doceniłam szypry, jak to się stało, że do nich dorosłam, że tak nagle ku własnemu zdziwieniu, stwierdziłam że są piękne, że chyba wcześniej węchowo ślepa byłam, nie wiem. Jedno jest pewne, węch się może zmienić z czasem i to jak! Na fali poszukiwań zapachu szyprowego idealnego trafiłam na Femme. Z wielkim zainteresowaniem przeczytałam recenzje, a nuty tych perfum zagrały mi melodię piękną, wzniosłą, dumną, gdyż nie było w nich żadnej najmniejszej nutki której w perfumach unikam. Nie mogło być inaczej, Femme nie mogła mnie nie zachwycić, Femme jest przede wszystkim piękna. Hej, hej, ktoś powie, przecież piękno ma wiele twarzy, inny powie, że nawet piękno to kwestia gustu, że to piękne perfumy to trochę mało! Więc napiszę więcej, jaśniej. Pierwsza moja myśl po psiknięciu, to był wielki żal o to, że dziś już takich perfum nie ma, że to czym karmi nas aktualna perfumeryjna moda, reklamy, perfumerie to albo owocowe, albo kwiatowe popłuczyny prawdziwych perfum, albo ulepna ciężkostrawna wanilia, albo świeże uniseksy właściwe ludziom bez podziału na płeć. Mamy też wielką klasykę Chanel, czy Guerlain...ale to raczej dla starszych, bla, bla, bla...Współczesne, obecne w perfumeriach szypry wydają mi się męskie. I nagle mój nos staje w obliczu Femme i chce mu się płakać, bo zrozumiał czym są naprawdę kobiece perfumy,bo czuć w nich ciepło, głębię i siłę, czuć niezwykłą dumę z kobiecości. Bo owocowa słodycz zawarta w Femme jest wytrawna, to nie słodycz podlotka, tylko kobiety świadomej siły własnej kobiecości. Taka brzoskwinia, taka śliwka, taki szypr bez żadnej męskiej szorstkości.Gdyby zapach można było dotknąć, to w dotyku będzie on brzoskwinią, jej miłą skórką, którą wręcz czuję pod palcami gdy wącham Femme. Zgadzam się to zapach głęboko erotyczny, ale z wyraźnym komunikatem że nie będzie łatwo. To pierwszy zapach, który odczuwam fizycznie. Tzn po zaaplikowaniu Femme wydaje mi się że moje piersi i biodra stają się pełniejsze, w szafce szukam gorsetu czy haleczki która jeszcze bardziej uwypukli i jedno i drugie. W dniu kiedy mam na sobie Femme ostatnią moją myślą jest to że jestem \'za gruba\'. Femme to luksus jaki płynie z bycia kobietą. Czy to zapach retro...Nie dla mnie, ja nie pogrzebałam różnic między kobietą a mężczyzną. Facet nie ma kobiecych kształtów, ma inną linię, w innych miejscach kreśli ona jego atuty. Femme to pełnia kobiecości, którą w moim odczuciu dobrze przedstawiają załączone zdjęcia. Bardzo wydajny, moja dawka to jeden psik...więcej powoduje migrenę i za to obniżyłam troszkę ocenę. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszej 30
  • 23 kwietnia 2012 o 12:18
    Śliwka retro ...
    Zapach niedzisiejszy, absolutnie daleki od krzykliwych lub modnych zapachów. Klasyk do bólu. Pachnie śliwką, dymną śliwką, wędzoną w kadzidlanych oparach. Zapach mocny, staroświecki, może nawet babciowy, ale coś mnie do niego ciągnie. Jest trochę jak opium (zresztą Opium bardzo przypomina). Lubię mieć go na nadgarstku i wąchać co pewien czas... Bo właściwie nie wiem gdzie go stosować. Do pracy nie nadaje się, może wieczór , opera, jakieś smutne rodzinne spotkanie (typu pogrzeb, niestety, wszak to też element życia).... Do czerni pasuje doskonale.... Czarny długi płaszcz,czarna sukienka , buty na obcasie i Rochas Femme. Kobieta dojrzała, pewna siebie. Elegancja. Trwały, na nadgarstku czuć przez wiele godzin. Nie wiem czy kupię, bo moja buteleczka starczy na długo. Niestety, nieakceptowalny przez moja rodzinę (twierdzą, że duszący...) , ale mi się podoba ze względu na swój czar i klasykę. Sporadycznie, ale będę używać. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 30 ml
  • 30 listopada 2011 o 9:55
    Elegancka, dystyngowana śliwka węgierka.
    Nie mogłam się oprzeć i zakupiłam flaszkę EDP 100 ml w bardzo atrakcyjnej cenie 80 zł. Zawsze tak jest, że perfumy w kolorze brązu, złota, miedzi, pomarańczy i bursztynu są bardzo mocne, wyraźne i wyrafinowane. Tak jest i w tym przypadku. Rochas Femme zamknięty jest w butelce w kształcie serca, zakończonej dużym, plastykowym korkiem. Perfumy mają kolor bursztynu. Sam zapach jest mocny, gęsty, ciężki i bardzo elegancki. Z podobnej kategorii co Gres Cabochard. Zbudowany ze świetnie przenikających się nut zapachowych, z wyraźną dominacją śliwki węgierki, takiej suszonej, na kompot wigilijny. Czuć również brzoskwinię, również wysuszoną. Całość dopełnia woń jaśminu, takiego rozkwitniętego, wieczornego. Określiłabym ten zapach jako słodko-gorzki, z lekką nutką szypru. Trochę retro, takich zapachów już się nie robi (niestety) ale jest to piękne, eleganckie i bardzo wytworne retro. Nie ma nic wspólnego z kurzem czy starymi ubraniami. Ten zapach przetrwał próbę czasu, doskonale się obronił przed wszechobecnymi, podobnymi do siebie słodziako-smrodkami. Nosząc go, czuję się bardzo kobieco i elegancko. Pasuje do garnituru, spódniczki ołówkowej z białą bluzką czy też sukienki. Doskonały do szpilek. Do sportowego ubrania odradzam, będzie się gryzł i może wywołać śmieszność. Trwałość rewelacyjne- około 8 godzin, przy trzech psikach. Trzeba uważać, żeby nie przesadzić, gdyż nadmiar wywoła bóle głowy i zniechęcenie. Rochas Femme wzbudza pozytywne reakcje otoczenia, mam go od wczoraj i już zadano mi kilka pytań czym pachnę. Używam tego produktu od: dwóch dni Ilość zużytych opakowań: w trakcie butelczyny 100 ml. :)