Wody perfumowane damskie

Kenzo World EDP

Kenzo World
Kenzo World Woda Perfumowana 75ml

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 sierpnia 2023 o 11:36
    Ten flakon podbił moje serce
    Perfum ten dostałam jakieś dwa lata temu a wykończyłam cały flakonik dopiero teraz ostrożnie go dozując. Jestem już zatem gotowa do pełnej recenzji. Rzadko opisuję zapachy gdyż nie jestem ekspertem od perfum i nigdy nie wiem w jaki sposób dobrze dobrać słowa aby opisać doznania zapachowe. Czasem mój gust ewoluuje więc zostawiłam sobie tę recenzję na wykończenie opakowania. Pierwszą rzeczą o której nie można nie wspomnieć to po prostu prze, przepiękny minimalistyczny flakon który uwiódł mnie od pierwszego wejrzenia. Ja po prostu nie mogłam przestać o nim myśleć. Minimalizm zawsze podbija moje serce a dodatek w postaci małej uroczej złotej kuleczki wręcz powala. Gadałam o nim non-stop i dostałam w końcu swój wymarzony flakonik. Zapach bardzo przypadł mi do gustu jednak śmiało mogę powiedzieć, że wydaje mi się, że pasuje bardziej do młodych osób niż na przykład do mojej mamy. Jest bardzo świeży i rozwija się w kwiatowe nuty ale ma w sobie coś nieoczywistego- nowoczesnego co pasuje do młodych pań. Zapach zdecydowanie polecam na dzień a nie wieczór gdyż nie jest ciężki i nie ma w sobie poważnych wieczorowych nut. Bardzo przypasowała mi piwonia oraz jaśmin chociaż faktycznie w ciągu dnia mogą się one transformować w nieco chemiczne nuty. Jednym to przeszkadza a drugim nie. Zapach średnio trwały, u mnie na skórze utrzymuje się około 2 godzin jednak przypomnę, że mam konflikt perfumy-ph więc nie jestem dobrym przykładem do oceniania trwałości. Jeśli spryskam ubranie lub włosy to pachnie przez około 4 godziny. Coż, można by spodziewać się lepszego efektu jednak w dzisiejszych czasach nic mnie już nie zdziwi. Trwałość kosmetyków jest coraz gorsza tak, abyśmy kupowali co chwilę coś nowego. Nie będę na to narzekać, cieszę się z samego faktu, że w ogólnym pojęciu perfum całkiem przypadł mi do gustu i okazał się świetnym umilaczem letnich dni.
    Zalety:
    • Piękny ozdobny flakon
    • Lekkość zapachu
    • Nuty kwiatowe dla fanek świeżości i botaniki
    Wady:
    • Średnia trwałość
    • Cena wygórowana
    • Rzadko na promocji
    • Można w nim wyczuć syntetyczne nuty w ciągu dnia
  • 6 marca 2022 o 2:26
    Bardzo zaskakujący zapach!
    Zapach jest niespotykany i niebanalny. Bardzo długo utrzymuje się i pasuje zarówno na wieczorne wyjście, jak i na co dzień. Niepowtarzalny jest również flakon, w którym został zamknięty zapach. Żałuję, że największa pojemność, to tylko 75 ml! Dla mnie został on klasyką i zawsze będę uzupełniać, gdy będzie kończył się! Polecam każdej kobiecie, która chce się wyróżnić nie za miliony monet - gwarantuje, każdy będzie pytał, czym pachniecie! Jednocześnie świeżo, jak i seksownie! Zapach dodaje odwagi! Strzał w 10-tkę!
    Zalety:
    • trwałość
    • flakon
    • niebanalność
    W perfumerii
  • 1 lutego 2022 o 17:04
    Ciekawa propozycja
    Bardzo ciekawy zapach. Jest niebanalny i intrygujący. Perfumy drzewno - kwiatowe. Są słodkie, intensywne. Nie przypadną każdemu do gustu. Bardzo ciekawy, nieoczywisty flakon. Atutem jest dostępność w drogeriach oraz perfumeriach.
    Brook
    6 września 2019 o 18:48
    Zadziorny zapach
    Pierwsze moje zetknięcie z zapachem Kenzo World była próbka którą dostałam.Zapach mi się spodobał ponieważ był dość oryginalny w porównaniu do tych, które posiadam i znam.Moim zaskoczeniem było to, że w dniu kiedy użyłam po raz pierwszy próbki, a było to w lecie dostałam dwa komplementy z zapytaniem co to za ładny zapach- od Pani w pralni jako pierwszej kiedy to zapach jeszcze był mocno wyczuwalny i dobrze się nie rozszedł na skórze - było to zaraz po wyjściu z domu i od koleżanki po jakiś kolejnych 5 h. Zdarzyło mi się po raz pierwszy by obca osoba zapytała o zapach:) dlatego też pozytywnie zaskoczona i tym że bardzo mi zapach podszedł zakupiłam pełny flakon. Zapach jest trwały był wyczuwalny na skórze do 6 h.Jednak na bluzkach zostaje na dłużej. Na samym początku jest nieco mocny , jednak po czasie ustępuje miejsca piwonii, która wysuwa się nieco na prowadzenie wśród wszystkich nut zapachowych.Są one niecharakterystyczne. Zapach zmienia swój charakter w zależności od tego, kto go nosi - tym samym staje się zapachem, który kochasz lub którego nienawidzisz. Opakowanie ładne, ale nieporęczne.Natomiast reklama perfum nie podoba mi się zobaczyłam ją dopiero po opiniach na wizażu, wcześniej nie miałam okazji.
    AnulaQa
    11 maja 2019 o 16:47
    Po dziurki w nosie.
    Zaskakująco wbrew samej sobie, recenzja będzie krótka i treściwa. A szkoda, bo to właśnie zapach jest jedną z tych składowych, które pozwalają umysłowi na swobodę i słowotok myśli. Lecz tym razem w głowie hula wiatr. Yyyy... Od czego by tu zacząć? Może od początku. Nie widziałam reklamy więc opisując zapach, umysł będę mieć raczej czysty i nieprzeciążony oczekiwaniami. Z reguły lubię zapachy Kenzo, bo są niestandardowe, oryginalne, zapadające w pamięć. Mimo wszystko "do noszenia". Nawet ze Słoniem się można zaprzyjaźnić, choć nie ukrywam, to trudna przyjaźń. Wonie różnią się pomiędzy sobą, nie powielają schematów a jednak coś je łączy, coś odróżnia od innych. Nie tym razem. "Świat" Kenzo nie jest niczym wyjątkowym. Owszem to zapach świeży i przestrzenny, jednocześnie bez ogona, blisko-skórny, nieco drapiący, jak alkohol etylowy (swoją drogą, jest to jeden z najlepiej poznanych związków organicznych, haha). Nie wyczuwam tutaj żadnych nut przewodnich, ani jaśminu, ani piwonii. To raczej zbiór słodko-wodnych kwiatów zamoczonych w alkoholu (które wraz z ewolucją rozkwitają, owocują i stają się ananasem) i kompocikowych truskawek. Tego ananasa to pozbyć już się nie mogę, ani ze świadomości ani z nozdrzy. A musicie wiedzieć, że ja ananasów wybitnie nie z(nos)zę! Flakon ciekawy, niczym lekko skośne boskie oko. Korespondujący z nazwą. Jednak ja nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to po prostu mała czarna pluskwa. Mimo braku głebszych uczuć względem Kenzo World, jakoś udało mi się zużyć 5 mililitrową miniaturkę zapachu, plus kilka próbek. Na mnie wrażenia nie zrobił, a szkoda bo zapowiadało się ciekawie. Przecież ja lubię świeżaki. Z bólem serca- dwója!
    Zalety:
    • jak na świeży zapach, zadziwiająco trwałe
    Wady:
    • bez polotu
    • nie zaskoczył mnie, nie wzbudził większych emocji,
    • ananas, ja go czuję, niestety
    • nie podoba mi się, po prostu- rzecz gustu
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie