Olejki do twarzy

Pharmatech Naturalny olejek z drzewa herbacianego

• 9 grudnia 2024 o 22:24
    Bardzo skuteczny w walce ze stanami zapalnymi, ale opakowanie czasami sprawia problemy podczas dozowania
    Biały kartonik z grafiką drzewa i paskami w odcieniu ochry oraz oraz niebieskim logiem producenta okrywał małą buteleczkę z ciemnobrązowego szkła z białą zakrętką, pod którą znajdował się plastikowy dozownik z małą rurką. Mam zastrzeżenia co do sposobu dawkowania, bo rurka czasami nie chce wylewać produktu, czasem było to zbyt powolne, a druga część była zbyt długo wewnątrz buteleczki, bo olejek kończąc się nie mógł się wydostać i koniecznie było wyjęcie tego plastikowego dozownika, który mocno przylegał do górnej krawędzi butelki. Zapach charakterystyczny, intensywnie ziołowy, utrzymujący się kilka godzin na ciele - czasami powodował u mnie ból głowy, ale rozumiem, że to naturalny produkt, dlatego pozostaje przeboleć ten aspekt. Stosowany na stany zapalne i zmiany skórne w ciągu kilku dni pozwalał się im goić i nie pozostawić śladu w postaci blizn; nabrzmiałe i zaczerwienione punkty szybko ustępowały, a paznokcie uszkodzone i rozwarstwione po zbyt intensywnych pracach przy roślinach i ziemi posmarowane tym olejkiem były zabezpieczone przed ewentualnym rozwojem zielonej bakterii i innych przygód z gatunku ‘wizyta u podologa’. Nie powodował przesuszenia ani łuszczenia się skóry. Dobry również do tworzenia własnego spray’u antybakteryjnego, bo wystarczy kilka kropel w połączeniu z żelem antybakteryjnym i wodą destylowaną, który pozwala zachować czyste powierzchnie i świeżość w mieszkaniu.
  • 11 czerwca 2024 o 8:19
    Super
    Olejek kupiłam w aptece za nie wielkie pieniądze. Sam olejek jest w małej, z ciemnego szkła butelce. Charakteryzuje się bardzo ziołowym intensywnym zapachem ale jak najbardziej jest super. Olejek stosuje na różne zmiany na ciele i twarzy aby żadne proces bakteryjny czy grzybiczy nie rozwinął się, warto od czasu do czasu paznokcie nim posmarować żeby nic się nie działo. Olej dodawałam dzieciom do szamponu do włosów (dzieciom w wieku przedszkolnym żeby odstraszać nie chcianych gości jak to w przedszkolu bywa, nigdy nic nie miały).
  • 15 listopada 2023 o 19:56
    Niezastąpiony w domowej apteczce.
    Naturalny olejek z drzewa herbacianego od Pharmatech stosuje od lat. Poręczna szklana buteleczka w kolorze brązowym chroni zawartość przed promieniami słonecznymi, dodatkowo zabezpieczone kartonikiem z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu. Buteleczka wyposażona w kroplomierz ułatwia szybkie i bezpieczne wydobycie odpowiedniej ilości produktu, a wystarcza naprawdę kropla - dwie. Pojemność 10 ml wydaje się mała ale wystarczy niewielka ilość produktu o wszechstronnym zastosowaniu. Olejek sprawdza się w aromaterapii, wystarczy kilka kropel dodać do wody i zapalić kominek, stosować podczas odkurzania dodając do odkurzacza, niewielką ilość dodać do prania, stosować punktowo na zmiany skórne typu opryszczka czy pojedyncze zmiany jak trądzik, ziarnica, odkazić miejsca po ukąszeniu owadów czy przemyć drobne ranki w celu odświeżenia i dezynfekcji. Świetnie oczyszcza powietrze, dać kilka kropel na papierek i powiesić w szafie. Olejek ma bardzo intensywny ziołowy zapach który osobiście uwielbiam. Polecam wypróbować i przekonać się o jego wszechstronnym zastosowaniu.
    Zalety:
    • wszechstronne zastosowanie - samodzielnie lub jako dodatek do kosmetyków oraz aromaterapii
    • poręczna szklana buteleczka wyposażona w kroplomierz
    • buteleczka z ciemnego - brązowego szkła chroni zawartość przed promieniami słonecznymi
    • dodatkowo zabezpieczone kartonikiem z wszystkimi czytelnymi informacjami dotyczącymi produktu + ulotka informacyjna
    • pojemność 10 ml jest poręczna i lekka, a bardzo wydajna
    • ziołowy zapach
    • niska cena
    Wady:
    • intensywny ziołowy zapach nie każdemu może odpowiadać
  • 15 listopada 2023 o 12:50
    OLEJEK NA WSZYSTKO
    Naturalny olejek z drzewa herbacianego zamknięty jest w niewielkiej brązowej, szklanej buteleczce . Ważne jest jego przechowywanie w ciemnym miejscu w szafce . Nie wystawiamy go na słońce ponieważ traci swoje wartości i staje się bezużyteczny. Jego zastosowanie jest bardzo szerokie od przeciwgrzybicznego , przeciwzapalnego po działania uspokajające i antydepresyjne. Jego zapach nie przypomina herbaty . To mieszanka korzenno- cytrusowej nuty. Olejek kupiłam na polecenie mojej kosmetyczki , ponieważ przy robieniu hybrydy na jednym z paznokciu powstał tzw. zastrzał. Z dnia na dzień robił się coraz większy i dłuższy , więc nie było na co czekać . Codziennie , po parę razy smarowałam paznokieć olejkiem. Jakoś sceptycznie podchodziłam do tego typu leczenia ,Ale o dziwo zastrzał zaczął się cofać . Po dwóch tygodniach nie było go widać. Olejek zahamował dalszego mnożenia się bakterii i nie pozwolił na ich rozprzestrzenianie. Polecam go również jako środek dezynfekujący , ponieważ ma on działanie antybakteryjne oraz przeciwwirusowe. W czasie pandemii dolewałam go do wody i przelewałam do butelki z atomizerem i tak korzystałam z niego codziennie.
    • działanie
    • szerokie zastosowanie
    Vodovo
    15 maja 2023 o 22:46
    Mój hit od lat
    Olejek herbaciany jest ze mną już około 10 lat i zawsze mam opakowanie w kosmetyczce. Ja stosuje go punktowo na niedoskonałości i zawsze się sprawdza. Co do zapachu - baaaardzo intensywny, ale mnie akurat to nie przeszkadza.
    Zalety:
    • Cena (ok. 10 zł)
    • Działanie
    Wady:
    • Dla niektórych - intensywny zapach

Zobacz także inne Olejki do twarzy