Serum do twarzy

Numee Gentle Peeling, Gentle Exfoliating Serum Serum delikatnie złuszczające z kwasem mlekowym 5%

• 7 maja 2024 o 15:54
    Niewielki poziom delikatnego złuszczenia
    Jednym z głównych atutów tego serum jest jego delikatność. Pomimo stosunkowo wysokiego stężenia kwasu mlekowego, produkt nie powoduje podrażnień ani uczucia pieczenia. Jest to szczególnie ważne dla osób o wrażliwej skórze, które poszukują skutecznego produktu do złuszczania bez ryzyka negatywnych skutków ubocznych. Serum łatwo się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze, co czyni go idealnym do codziennego użytku. Po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam wyraźną poprawę w teksturze mojej skóry - stała się ona bardziej gładka i promienna. Stosunek jakości i ilości do ceny jest jak najbardziej akceptowalny. Dobre serum, może kiedyś do niego wrócę.
    Zalety:
    • delikatne działanie
    • stosunek jakości i ilości do ceny
    Wady:
    • brak efektu wow
    Rinetta
    29 lutego 2024 o 23:59
    Świetny
    Peeling Numee kupiłam na przecenie z 29,99 na 8,99 zł ,tym więcej, że nie mam peelingów w swojej kosmetyczce i chciało się wypróbować. Bardzo mi podoba się to różowe opakowanko produktu. Konsystencja pelingu jest raczej lejąca się. Serum zawiera 97% naturalnych składników i jest odpowiedni dla wszystkich rodzajów cery. Peeling mieści kwas mlekowy 5%, który delikatnie złuszcza martwy naskórek. Dodatkowo produkt zawiera kwas glukoronowy, który łagodzi skórę i pomaga zmniejszyć podrażnienia. Z aplikacją peelingu trzeba uważać, ponieważ skóra musi przyzwyczajać się do nowego składnika. Chociaż produkt zalecany jako niezmywalny, ja trzymam tylko 15 minut, tak jak mam wrażliwą cerę. Po pierwszej aplikacji może wystąpić pieczenie, także radzę od razu go zmyć. Z czasem moja skóra przyzwyczaiła się do peelingu i teraz mogę cieszyć się z efektów. Peeling dobrze usuwa martwe komórki, pięknie wyrównuje koloryt cery i poprawia teksturę skóry, przy tym nam znacznie mniej zaskórników.
  • 16 sierpnia 2023 o 14:02
    Lekko złuszcza, ale efekty nie są powalające.
    Serum z Numee kupiłam korzystając z kuponu rabatowego w Rossmannie. Zapłaciłam za nie kilkanaście złotych. Produkt jest zamknięty w przyciemnianej buteleczce z pipetą. Jest to bardzo wygodny sposób dozowania odpowiedniej ilości produktu. CO ROBI KWAS MLEKOWY? Kwas mlekowy ma działanie złuszczające i nawilżające. Dodatkowo kwas mlekowy stymuluje produkcję ceramidów, istotnie poprawiając poziom nawilżenia skóry. Substancja ta wpływa także na procesy powstawania kolagenu, powodując tym samym pogrubienie się i wzmocnienie skóry właściwej. Stosując kwas mlekowy na twarz, możemy delikatnie usunąć martwe komórki naskórka, spłycić drobne linie oraz zmarszczki, a także ujednolicić nierówny koloryt skóry i zwiększyć jej nawilżenie. OPINIA: Serum lekko mnie wysuszało przy codziennym stooswaniu (nawet, gdy nakładałam na nie krem kilkanaście minut po wchłonięciu serum). Stosowałam je więc co 2-3 dni. Był to dla mnie minus, bo wolę mieć mniej kosmetyków otwartych w jednym czasie - liczyłam, że będę używać tego kosmetyku codziennie. Samo działanie było w porządku, ale nie zauważyłam spektakularnych rezultatów. Na pewno nie zauważyłam nawilżenia. Produkt złuszczał i lekko podrażniał, szczególnie gdy moja cera nie była odpowiednio nawilżona (lub gdy stosowałam serum kilka dni pod rząd). Nie planuję do niego wrócić, bo mam bardzo mieszane odczucia względem niego. Liczyłam na inny efekt.
  • 4 sierpnia 2023 o 15:56
    To właśnie lubię
    Mam cerę wrażliwą i alergiczną, dlatego najbardziej lubię produkty takie jak ten - bezzapachowe, z prostym, bezpiecznym składem. To serum stosowałam akurat jak pojawił mi się hormonalny wysyp. Zaryzykowałam i od razu zaczęłam stosować go raz dziennie. Nie pojawiło się żadne podrażnienie ani przesuszenie. W składzie po wodzie jest od razu propanediol, więc myślę, że miał on w tym swój duży udział, bo moja skóra bardzo dobrze na niego reaguje. Stężenie kwasu to 5% i chociaż nie jest to dużo, to polecam przygotować się na chwilowe pieczenie w miejscach, gdzie naskórek jest uszkodzony. Co do samych efektów, to pierwsze co widać, to wygładzenie skóry, prawie od razu zauważyłam też jej rozjaśnienie. Mniej jest zaskórników zamkniętych, a aktywne wypryski szybciej się goją. Ogólnie efekt nie jest jakiś przełomowy, ale bardzo solidny, a samo serum bezpieczne w stosowaniu. Wydajność też jest bardzo dobra, zwłaszcza że łatwo dozować ilość serum ze względu na opakowanie z pipetą. Dodając do tego cenę, która na promocji jest śmiesznie niska, nie widzę minusów tego produktu.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    Wady:
    Nikis95
    10 maja 2023 o 20:30
    Serum
    Serum zakupiłam w rossmannie na promocji. Jak dla mnie bez szału i do niego nie wrócę. Serum na mojej skórze nie robi dosłownie nic. Także nie mam pojęcia skąd tyle dobrych opinii.
    • wydajny

Zobacz także inne Serum do twarzy