Bazy pod makijaż

Ingrid Cosmetics Make Up Base, Mattifying & Anti Pollution Beztłuszczowa baza pod makijaż matująca

• 4 marca 2020 o 13:16
    Nie matuje i nie przedłuża trwałości makijażu
    Baza marki Ingrid to produkt raczej niskich lotów i nie warto nim sobie zawracać głowy. Producent dużo obiecuje ale baza tak naprawdę nie spełnia swojego zadania. Mam cerę mieszaną i kupując ten produkt cieszyłam się że ma właściwości matujące co utrzyma moją cerę w ryzach bez efektu świecenia na dobrych parę godzin. No niestety ale jestem tą bazą totalnie rozczarowana. Co prawda jest bardzo wydajna ,ma lekką konsystencję ale to nie zmienia faktu że jest to raczej kiepski produkt. Ja u siebie nie zauważyłam efektu matowienia i przedłużenia makijażu.
    Zalety:
    Wady:
    • Same
    zuchbis
    6 listopada 2019 o 14:28
    nie dla mnie
    mam cerę mieszaną - normalna/sucha na policzkach, przetłuszczającą się w strefie T. Liczyłam na to, ze baza poprawi trwałość makijażu szczególnie na czole, nosie i brodzie. Niestety, nic takiego nie miało miejsca. Dodatkowo policzki mam maksymalnie nieprzyjemnie ściągnięte, pojawiły się zmarszczki tam, gdzie normalnie ich nie ma.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • wydajna
    Wady:
    • przesusza
    • nie poprawia trwałości podkładu
    blado
    23 marca 2019 o 21:54
    Efekt maski, brak matowienia
    Produkt zupełnie się u mnie nie sprawdził. Po nałożeniu na twarzy czuć napinającą maskę a cera się świeci... Dałam mimo wszystko szansę produktowi, w efekcie trwałość i matowienie podkładu były gorsze niż bez zastosowania bazy. Naprawdę koszmarny produkt.
  • 1 listopada 2018 o 18:48
    3x nie
    Nie zauważyłam jakichkolwiek efektów. Baza ani nie matuje, ani nie wygładza. Moja skóra jak była błyszcząca, tak jest. Trwałość makijażu również bez zmian. Produkt nie dla mnie.
    Wady:
    • nie spełnia swojego zadania
  • 3 października 2018 o 11:22
    matuje na wiele godzin
    Moja ulubiona baza matująca. Używam ją za każdym razem kiedy wychodzę na imprezę, wtedy zależy mi na długim efekcie matu. Baza nie zapycha porów, dobrze się rozprowadza, a co najważniejsze przedłuża trwałość makijażu na wiele godzin. Podkład na bazie gładko się rozprowadza, nie roluje się. Bazę używam już od jakiegoś czasu, więc mogę stwierdzić, że jest bardzo wydajna. Niewielka ilość starcza na całą twarz, dzięki pompce można dozować odpowiednia ilość produktu.
    Zalety:
    • matuje
    • wydajna
    • nie roluje się
    • przedłuża makijaż
    • butelka z pompką