Petal Fresh Pure Aloe & Citrus, Refreshing Bath & Shower Gel Aloes i cytrusy, Orzeźwiający żel pod prysznic i do kąpieli

ksanaru
    4 maja 2018 o 13:06
    Warty swojej ceny!
    Trochę obawiałam się, czy zwykły żel będzie warty tej kwoty i czy nie lepiej znów postawić na tanią i sprawdzoną Isanę, jednak zdecydowanie było warto. Opakowanie - proste, ładne i wygodne, trochę wizualnie przypomina mi YR, ale to tylko moje skojarzenie. Butelka nie jest zbyt duża, produkt łatwo z niej wydostać nawet gdy jest go już niewiele. Działanie - spełnia podstawową funkcję - przyjemnie myje i oczyszcza skórę, ale też można zauważyć delikatne działanie pielęgnacyjne. Skóra po jego użyciu jest miękka i nie krzyczy o balsam. Zapach - dla mnie idealny na cieplejsze dni. Mocno orzeźwiający, genialnie pobudza podczas porannych pryszniców. Cena jest dosyć wysoka, ale chyba wolę wydać trochę więcej i nie złościć się na to w jakim stanie jest moja skóra po kąpieli - nie czuć uczucia ściągnięcia i przesuszenia.
    Zalety:
    • zapach!
    • działanie pielęgnacyjne
    • konsystencja ( dosyć rzadki, ale mi to odpowiada )
    Wady:
    • dla niektórych może być cena
  • 4 maja 2018 o 12:29
    Naturalne orzeźwienie
    Główną zaletą żelu pod prysznic jest dla mnie jego naturalny skład, a także piękny cytrusowy zapach, który świetnie orzeźwia i długo utrzymuje się na skórze. Do tego żel dobrze oczyszcza i nawilża skórę. Żel jest wydajny, a butelka ma wygodne otwarcie, dzięki któremu mam pewność, że nic się nie wyleje. Wada jest z pewnością wysoka cena. Małym minusem jest też to, że żel nie pieni się prawie w ogóle, ale nie przeszkadzało mi to aż tak, jak się spodziewałam.
    Zalety:
    • naturalny skład
    • orzeźwiający zapach
    • nawilża
    • wydajny
  • 22 stycznia 2018 o 15:11
    Cytrynowe orzeźwienie!
    Uwielbiam żele pod prysznic :) A szczególnie te, które nie wysuszają skóry, intensywnie i przyjemnie pachną. Nie bez znaczenia jest też fakt, że im 'naturalniej' - tym lepiej! Dlatego żel pod prysznic z orzeźwiającą cytryną i aloesem Petal Fresh tak przypadł mi do gustu. Cudowny zapach cytryn, który przywodzi na myśl gumy mamba (mniej słodkie, ale równie przyszne!). Wyciąg z aloesu, pantenol oraz witamina E składają się na pielęgnyjący koktajl, który nie podrażnia nawet delikatnej, alergicznej skóry. Przetestowane na mamie, która od lat zmaga się z łuszczycą i uczuciem ściągnięcia skóry po każdym prysznicu. Obie chętnie sięgniemy po ten żel ponownie!
    Zalety:
    • zapach!!!
    • brak działania wysuszającego skórę
    • dobra, choć dość rzadka konsystencja
    • delikatny i bliski naturze skład
    • wygodna butelka
    • przyjemna dla oka szata graficzna
    Wady:
    • Nie jest to dla mnie wadą, ale wiele osób z pewnością rozczaruje fakt, że żel nie daje szalonej piany, Więc jeśli tego szukacie - Petal Fresh może Was nieco zawieść :)