WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Wody perfumowane damskie

M. Micallef Les 4 Saisons, Automne (Jesień) EDP

Twitter
    7 października 2016 o 0:27
    Słodkie jabłka, aksamitna paczula i gorzki kminek
    Pamiętam, że jednymi z pierwszych niszowych perfum, które poznałam, były zapachy z serii Pór Roku Micallefa. Ha, pamiętam nawet, że Jesień to była jedna z próbek, którą kupiłam podczas wizyty w krakowskiej perfumerii Lulua! O mamo, jaki to był wtedy dla mnie rarytas! :D Tak bardzo spodobała mi się Jesień, że zamarzyła mi się w całej okazałości. No i jest. Zapach jest bardzo słodki, aksamitny i pudrowy. W tej słodyczy wyczuwam soczyste, dojrzałe, czerwone jabłka, ale nie idą w stronę jesiennej szarlotki, to jabłka do gryzienia i wycierania brody z płynącego soku. Poza tym, czuję słodką aksamitność i stawiam, że jest to ładniejsze oblicze paczuli, która czasami potrafi być nocna zmorą. Oprócz tego jest spora ilość pudrzanego pudru, który sprawia, że zapach miękko otula i faktycznie kojarzy się z jesienią. Jak się tak wwąchuję w nadgarstek, to wydaje mi się, że od słodyczy oddziela się gorzkawa przyprawa i myślę, że to może być kminek. Ten gorzkawy akcent jest tylko przy skórze, ale daje piękny efekt. Automne wspaniale się nosi - jest to zapach niesamowicie trwały i ogoniasty, miękki, słodki, otulający. Szczerze mówiąc, to mam problem żeby go przyrównać do innego zapachu - nie znalazłam podobnego mu bliźniaka, może to i dobrze. Buteleczka jest bardzo prosta i piękna.
  • 1 sierpnia 2011 o 13:40
    Ta jesień nie należy do mnie...
    Kompletnie nie mój zapach. Jest ciężki, paczulowy, z domieszką jakiejś ziołowo-rozpuszczalnikowej nuty. Kojarzy mi się z jakimś lekarstwem. Nuta dominująca czyli paczula wymieszana jest tu z żurawiną (którą na prawdę czuć!) oraz małą ilością wanilii i drzewa sandałowego. Zbyt dostojny jest jak na moje 22 lat ;) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: próbka 1 ml
    Vanilla
    2 stycznia 2011 o 14:00
    spocona, wyperfumowana kobieta
    Aż miło się czyta recenzje Jesieni poniżej.. ileż bym dała, zeby na moje skórze tak pachniały i przywodziły na myśl takie obrazy jak te dotczące pięknej, kolorowej jesieni z szeleszczącymi liścmi pod stopami.....;) No niestety. Po powąchaniu czar pryska. Na mojej skórze Automne jest gęste, bardzo gęste, słodkie, jesienno-zimowe. I na tym etapie byłoby faktycznie bardzo miło. Niestety, za chwilę pojawia się COŚ ( nie wiem co to) co sprawia, że Automne pachną , a raczej "wonieją" jak spocona, przyodziana w sztuczne fatałaszki latem, ale wyperfumowana dość mocno kobieta... im dłużej brzmią na mojej skórze tym bardziej ta spocona kobieta przybiera na sile. Coś okropnego; jak tak można "zniesławić" taki wysoko postawiony zapach...;) I dlatego ja nie będę nigdy go nosić. Trochę szkoda, ale cóż... Używam tego produktu od: testy (z przerwami kilkumiesięcznymi) Ilość zużytych opakowań: kawałek próbki
  • 8 lutego 2009 o 1:16
    Zbędny
    Zapach urzekł mnie w perfumerii, piękny z owocową nutą a jednocześnie "przyprawowy". Niestety zapach owoców się na mnie dość szybko ulatnia, przyprawy tracą swą moc. Zostaje delikatny, poprawny ale niczym nie wyróżniający się zapach. Jak dla mnie duże rozczarowanie, po opisie z Quality spodziewałam się trwałego pudrowego zapachu, niestety zawiodłam. się. Używam tego produktu od: ... Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 2 października 2008 o 13:25
    Niepolska jesień
    Początek odurza mnie i zatyka mi nozdrza wonią ... terpentyny i zmywacza do paznokci :o Nieco wygładzonych wanilią, ale w dalszym ciągu nieprzyjemnych. A potem kiedy to toksyczne świństwo, które nawet w minimalnym stopniu nie służy do rozkoszowania się jego zapachem ulatuje spłoszone pojawia się coś, co może się podobać. Może komuś może - mnie nie ;) Niemal czuję na skórze suche, prawie kruszące się pod palcami poczerwieniałe liście potraktowane małym stempelkiem z syropu klonowego. A do tego wnętrze czerwonego owocu jarzębiny pełne drobniurkich ziarnistych nasionek. Te liście i jarzębionowe jagódki spoczywają na obrusie z przyjemnego, wydelikaconego Gaiaca ze szczyptą goryczki. Automne to taka niepolska jesień ;) Pełno w niej światła, bezchmurnego nieba i umiarkowanego ciepła z temperaturą oscylującą w okolicach 12-15 stopni Celsjusza. To zapach, którego warunki atomosferyczne zdecydowanie sprzyjają człowiekowi :) Obiektywnie rzecz biorąc miły zapach. Ale nie mój klimat ;) Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: ...

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie