WIZAŻ logo

4,3 (43)
10 hitów!

allegro

star fullstar fullstar fullstar fullstar full
Nasi użytkownicy zostawili 43 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 maja 2020 o 18:06
    Inny
    Lista pór rokuZima
    Od kiedy używasz produktutydzień
    Po zakupie fioletowego klasyka stwierdziłam, że jest idealny, ale byłam ciekawa jak pachną jeszcze jakieś inne jego wersję. Zamówiłam więc próbki Aliena oud i musk. To nie było to... pierwszy miał więcej wspólnego z alienem, lecz na mojej skórze śmierdział amoniakiem. Drugiego z pewnością nie zaliczyłabym do Alienów, gdybym nie wiedziała, co zamówiłam, a pachniał on jak Egipcian Musk z Yankee Candle. Piękny ale nie obcy. Poszłam więc na żywioł i po przeczytaniu dużej ilości recenzji skusiłam się aż na 60 ml Essence Absolue. Ryzykowna decyzja, bo w 80% przypadków, gdy w perfumie czuję wanilię to dostaję migreny. I przychodzi czas na pierwsze psiknięcie... TAK TO ALIEN, ale jakby wymieszany z zapachem domowej surowej kruszonki. Może niektórym wydaje się to obrzydliwe, ale dla mnie to zapach dzieciństwa. Pachnie to obłędnie, tak smakowicie. Nie jest już tak tajemniczy i skryty jak klasyk, ale równie cudowny. Jest słodszy, ale co najważniejsze dla mnie- nie powoduje migreny! Będzie się świetnie spisywał podczas jesieni i zimy. Po prostu kocham!
    Zalety:
    • ocieplony, słodszy zapach niż orginał
    • buteleczka
    • trwałość około 12 godzin na skórze, a na ubraniach aż do wyprania
  • 10 września 2019 o 18:53
    Oj Alien, Alien...
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    ...nęciłeś mnie tym swoim fioletowym płaszczykiem; dumny i dostojny, zawsze na baczność. Czasem wręcz przytłaczający... Tak słodki, że wydawało się, iż bardziej nie można... Skradłeś moje serce przyciągając, a czasem odpychając... Grałeś na odczuciach... Nie uległam! Wtedy objawiłeś się spowity złotem... Kusiłeś lepkością i waniliowym ciepłem, promienistym wnętrzem. Otuliłeś. Odurzyłeś. Uwiodłeś... Uległam... Twoje słodkie wnętrze sprawiło, że zakochałam się bez pamięci. Och Alien! Czymże były by chłodne wieczory u schyłku lata bez Twojej obecności? Czasem bywasz nachalny. lecz częściej jednak tęsknię. Za ciepłem i delikatnością, za odurzeniem i upojeniem twoją nieskończoną słodyczą. To dzięki tobie tak bardzo kocham jesień! Twoje złote serce już zawsze będzie kojarzyło się z żółtymi liśćmi i ciepłym swetrem. Och Alien...
    Zalety:
    • trwałość,
    • kompozycja,
    • skoncentrowanie,
    • butelka (posiadam tę, którą można napełnić, więc dodatkowy +)
    • ogon.
    Wady:
    • słaba dostępność
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full
  • star fullstar fullstar fullstar fullstar full
    12 sierpnia 2019 o 11:00
    Najpiękniejszy Alien
    Lista pór dniaNa dzień
    Liczba zużytych opakowańkilka próbek
    Gdzie został kupiony produktW marketplace Allegro, Amazon
    Prawdziwa esencja, bogata, gęsta i słodka. Alien Essence Absolue to typowy alienowy jaśmin w połączeniu z ambrą i wanilią, bardzo podobny do klasyka jednakże bardziej słodki i ciepły. Piękny bursztynowo-złoty kolor płynu i cudny flakon aż zachęcają by dołączyć go do kolekcji. Zapach bardzo charakterystyczny, nie do pomylenia z żadnym innym. Bardzo esencjonalny, przyprawowy. Cudowny otulacz, raczej na chłodniejsze dni, ciepły i otulający jak miękki kaszmirowy szal. Zapach elegancki, z pazurem. Trwałość i projekcja zabójcze. Nosząc Essence przez cały czas czuję go na sobie, do samego wieczora. Przy każdym ruchu głową unosi się wokół mnie chmurka zapachu. Zapach mocny i ja takie zapachy lubię
  • 6 sierpnia 2018 o 16:25
    Płynne złoto
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    Podobnie jak Angel, Alien trafił w moje ręce dzięki promocji marki w jednym z warszawskich klubów. To była miłość od pierwszego pociągnięcia nosem!!! Zapach jak dla mnie zdecydowanie wieczorowy; ciężki, intensywny, raczej dla kobiety niż młodej dziewczyny. Mam coś takiego, ze zapachy maja dla mnie kolory. Alien to zdecydowanie kolor złoty. Zapach luksusowy, nieco orientalny, zmysłowy i bardzo kobiecy. Wystarczy bardzo niewielka ilość za uszami, kropelka na karku i zapach płynie za Tobą cały wieczór. Potem się myjesz, a on nadal pozostaje na Twojej skórze. Przez to walczę z jednym flakonem już czwarty rok :D Przez ten czas zapach nie stracił nic ze swojej intensywności czy trwałości.
    Zalety:
    • piękny, intensywny zapach
    • trwałość
    • elegancki flakon
  • 12 marca 2018 o 20:25
    złote perfumy
    Lista pór rokuZima
    Gdzie został kupiony produktW perfumerii
    Wpadłam na szalony pomysł zrecenzowania Esencji :D Jeśli ktoś miał styczność z którymś z zapachów z tej osobliwej rodzinki wie , że to nie jest wcale prosta sprawa- te perfumy są nie uchwytne. My ich nie nosimy , to one pozwalają się nosić nam. Zmieniają swoje nuty w zależności od pogody i temperatury naszego ciała. To jest po prostu magia :) Ta wersja ma wielu przeciwników przez to , że dodana jest tutaj wanilia. Mnie to akurat bardzo cieszy- jestem zwolenniczką wanilii w każdej odsłonie. A tutaj ona ewoluuje tak , że jest to mistrzostwo świata. Od czarnej , po złotą przez tytoniową. Cudowne. Jeśli ktoś czuje sie na siłach nosić tą prze genialną woń i poznać różne oblicza wanilii- zapraszam do jej złotego królestwa :) Wanilia tutaj to faktycznie bardzo wytworna dama- i to w złotej sukni , przecież w złocie można wyglądać kobieco , ponętnie i z klasą. Jeśli ubierzemy tą suknie tak , że zostawimy dla patrzących na nas woal tajemnicy i nie odktyjemy wszystkich kart będzie super. Wysublimowanie i ze smakiem tak jak tutaj w tej esencji. Jest cudna ! Przy rozpyleniu czuje jeden z piękniejszych na świecie jaśminów. Jest iście królewski. Gorący , zawiesisty rozedrgany obłoczkami parującego pudru. Upaja i oszołamia . Za jaśminem kroczy wanilia , najpierw jest bardzo stonowana , to zapach lekko nadpalonej łupiny w której delikatnie kołyszą się słodki korzeń irysa i transparentny lekko tylko ciepły kaszmir. Jest to świetnie zagrane- jaśmin uderza mocno a kaszmir przytula go stopniowo , tak by nasz nos przyzwyczaił się do otwarcia i delikatnie wdrożył się w warstwę drugą Tutaj mamy typową wanilię Madagaskarską , bardzo wyniosłą wgryzającą się w skórę. Serduszko zapachu jest naprawdę ciężkie. Zawiesistość wanilii jest spotęgowane przez dodatek bardzo słodkiej mirry. Jest taki moment , że czuje spalone wręcz czarne kadzidło i garść orientalnych przypraw , jednak wanilia tak wgryza sie w moją skórę , że ten akord cały czas mi ucieka , a szczególnie zimą , czuje go tylko przez parę minut , unosi się zgrabnym woalem nad skórą Baza to już bardzo niepokorna wanilia- raz budyniowa raz twarda , raz mleczna raz tytoniowa. Czasem nawet spożywczo śmietanowa- od nagromadzenia wanilii w wanilii :P Można dostać ślinotoku :) Bardzo intensywne , należy je stosować z umiarem- dosłownie dwa psiki i możemy przez 13 godzin cieszyć się czystym waniliowym ogonem POLECAM <3 *jak ktoś nie lubi swoich sąsiadów i chce ich zadusić to może oczywiście potraktować się tymi perfumami bardziej , oczywiście o ile wytrzyma sam ze sobą :)
    Zalety:
    • flakon
    • trwałość
      star fullstar fullstar fullstar fullstar full

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie

szukaj