Wody perfumowane damskie

• 22 sierpnia 2016 o 10:11
    kobiecy i luksusowy
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Zapach z gatunku słodkich, owocowych ale jednocześnie mających w sobie to coś- co wyróżnia je od wielu innych kompozycji tego typu. Słodycz zamknięta w Midnight Rain jest elegancka i wytworna. Jak bym miała określić ten zapach tylko jednym przymiotnikiem to z pewnością powiedziałabym, że jest po prostu luksusowy. Na szczęście nie muszę ograniczać się do jednego słowa, a sam zapach jest na tyle złożony i ciekawy, że warto poświęcić mu więcej uwagi. Otwarcie zapachu to przede wszystkim miks słodkich owoców. Początek przywodzi mi na myśli szlachetny owocowy deser, który został skomponowany z największym rozmysłem. Nie ma tu przypadkowych ani pospolitych składników. Wszystko zostało dokładnie wybrane i przemyślane, tak by zaspokoić najbardziej wybredne podniebienia. Z czasem zapach robi się mniej słodki, a bardziej kremowy i otulający. Jest to zapewne zasługa obecnego w perfumach kaszmiru. W żadnej fazie nie traci jednak swojego piękna i elegancji. Midnight Rain należy do zapachów cielesnych, bliskoskórnych, nad czym szczególnie ubolewam. Lubię gdy otula mnie wyczuwalna chmurka zapachu. Ten można poczuć, gdy podejdzie się wyjątkowo blisko. Może to było zamysłem twórcy, bo sam zapach odbieram jako bardzo pociągający. Jest jak kaszmirowy sweter włożony na nagie ciało. Seksowny, ale nie wulgarny.
    • Flakon
    W perfumerii
  • 12 sierpnia 2015 o 12:01
    Najpiękniejszy mi
    Używam go od paru lat, pierwsze opakowanie kupiłam minumum pięć lat temu i jest to jeden z dwóch, do których wracam (szacun, kudoz, etc. dla producenta i nosa). Zapach niepowtarzalny, trwały, urzekający i uzależniający. Produkt wart swojej ceny! Plusy: 1) śliwka 2) guawa 3) frezja 4) trwałość. Minusy: 1) stosunkowo niska dostępność 2) moje wątpliwość dotyczące recyklingu opakowania. Używam tego produktu od: 5 lat Ilość zużytych opakowań: 7 standardowych, 1 w wersji mini
    adau
    29 stycznia 2015 o 16:33
    to 3 calkiem rożne zapachy w 1. Od podlotka przez atrakcyjną dziewczynę po Kobietę
    Zgadzam się z tymi, którzy uważają, ze tego zapachu nie da się ot tak opisać, rzeczywiście zadziwia gwaltownoscią zmian, przepaścią pomiędzy poszczególnymi fazami. Otwarcie to wypisz wymaluj Euphoria Forbidden, zapach owowocy, radosny, ba, wesolkowaty, witalny i jasny. Nastolatki byłyby zachwycone. Ponieważ to juz nie mój wiek, wdrozylam focha. I za chwilę musialam go odinstalować, bo otoczyła mnie zmysłowa, uwodzicielska, ciepła woń kwiatów rozgrzanych słońcem po deszczu, cos pięknego. Zapach klimatyczny, moze romantycznej randki, namietnego flirtu, z czasem nawet bardzo intymny. A to wciąż nie koniec, metamorfoza byla w toku. Nagle zanurzamy się w... orientalnym świecie. Ten moment przywodzi na myśl współczesną arabską księżniczkę, która nie zamyka się na kulturę zachodu. To faza balsamiczna, gęsta, bogata, bardzo tajemnicza i naprawdę magnetyzujaca. To jak zetknięcie z egzotyczną kulturą, do której juz wolno się nam zbliżyć, ale wciąż otacza ją aura niezwykłej zagadki. Ogólnie to perfumy niezwykłe, pasuje do nich pozornie mnóstwo okreslen, ktore od lat swietnie funkcjonują w KWC, ale w gruncie rzeczy żadne z nich nie oddaje esencji tego zapachu, złożonego, pełnego niespodzianek, wyrazistego i niespotykanie charakterystycznego w fazie drugiej i trzeciej (pierwsza = dziewczynska, nieodkrywcza). Ogółem uważam je za jedne z najpiekniejszych, jakie znam, są naprawdę koniec końców wyjątkowe i za to je uwielbiam. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie
  • 18 stycznia 2014 o 18:22
    Piękny zapach
    Piękny, kobiecy, zmysłowy, ciepły, otulający zapach. To kwiaty i owoce podane na puchowej, waniliowo-paczulowej nucie. Zapach elegancki, wytworny, zaliczam go do tej samej kategorii, co J\'adore - dla damy w eleganckiej sukni, z kieliszkiem szampana w ręku. Kiedys na pewno będe go miała, ale póki co nałogowo testuję w perfumeriach, bo cena odstrasza. Trwałość przyzwoita. Używam tego produktu od: testy i próbka Ilość zużytych opakowań: testy i próbka
  • 10 grudnia 2013 o 15:44
    lubię, nawet bardzo
    Kupiłam w wersji 3 x 7,5 ml - polecam, taka torebkowa ;) Flakon może i świeci jak idiota, ale przynajmniej przyciąga uwagę, a ja trochę sroka jestem. Pasuje do zawartości. Ładniejszą butelkę ma Silver Rain. Same perfumy.. przy pierwszej aplikacji z próbki rozbolały mnie zęby od tej słodyczy, otwarcie jest tak scukrzone, że naprawdę nie sądziłam, że coś z tego będzie... ..a jednak jest, miłość bez mała, nawet bardziej mocarna po taaaakim poczatku. Bo "wata cukrowa" zanika, dość wolno co prawda, ale w miarę jej ulatniania się do głosu dochodzą inne barwy - cieplejsze i lżejsze. Tak, wiem, że ten początek to słodkie owoce, aż gęsty sok spływa po brodzie, ale naprawdę moja skóra wydobywa po prostu cukier, pływający w tych owocach jak w konfiturze. Jest to jednak miłe wrażenie, mija, gdy zawrzemy już bliższą znajomość z Midnight Rain. Bo później jest juz tylko lepiej - dochodzą same wspaniałe składniki, zagęszczają i wypełniają, ocieplają i wyciszają, ale wznoszą na inny poziom - elegancji, wykwintności i interesującej inności. Snuje się tam uwodzicielska nuta, sama nie wiem czego, taka owocowo-powietrzno-drzewna, wtedy perfumy stają się ciepło-chłodne, jak letnia noc, która eksploduje duszną swieżością niesioną przez morską bryzę znad orientalnie rozkwitającego lądu (dziwnie brzmi, morska bryza... znad lądu ;D, ..ale tak to czuję. Może to z pobliskiej wyspy ;P ). Magiczne, bardzo trwałe perfumy, choć dziwnie odstające od ciała, otaczają właścicielkę migotliwym welonem, pojawiaja sie i znikają, ale są i są, i są... Przy skórze bardziej drzewno-piżmowe, a z pewnej odległosci - słodkawo-powietrzne i ulotne. Używam... do pracy. Nigdy nie przesadzam z aplikacją, te jednak muszę kilka razy nacisnąć, by móc cieszyć się anielska wonią przez cały dzień. A rano mocno czuję ją jeszcze we włosach. Zapach nie jest dla mnie z kategorii wesołych, a raczej wyrafinowanie tajemniczych. Zwraca uwagę. Nie osacza, nie dusi, choć czasem przyprawia o zawrót głowy. Ma to "coś". Używam tego produktu od: 07.2013 Ilość zużytych opakowań: 3 x 7,5 ml, 50 ml x 2

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie