Chusteczki do higieny intymnej

Cleanic Extra Fresh, Chusteczki do higieny intymnej

• 18 stycznia 2022 o 22:46
    Długotrwałe odświeżenie
    Chusteczki mieszczą się w plastikowej saszetce. Nalepka posiada mocny klej, który skutecznie chroni produkt przed wysychaniem do ostatniej sztuki. Otwór do wyjmowania chusteczek jest niewielki. Przy kilku pierwszych sztukach miałam trudności, aby je chwycić, ale szybko ten problem zniknął. Na plus zasługuje również fakt, że chusteczki wychodzą pojedynczo. Opakowanie jest stosunkowo małe, więc bez problemu zmieści się w torebce. Jeśli chodzi o zapach produktu, pierwsze skrzypce gra rumianek. Owszem, jest świeży, ale nie jakoś bardzo. Szczerze przyznam, że spodziewałam się czegoś innego. Jego intensywność określiłabym jako średnią. Chusteczki wielkością są zbliżone do zwykłych chusteczek higienicznych. Zostały wykonane z bardzo miękkiego materiału, który nie powinien podrażniać skóry w delikatnych strefach intymnych. Jednocześnie są wytrzymałe - nie rozrywają się ani nie rozciągają. Są solidnie nasączone, ale też bez przesady w drugą stronę - nie są mokre. Bardzo podoba mi się to, że chusteczki są biodegradowalne i można spłukiwać je w toalecie. Chusteczki bardzo dobrze oczyszczają, dając poczucie komfortu. Według producenta ten konkretny wariant ma zapewniać długotrwałe odświeżenie i ja się z tym zgadzam. Przez długi czas po ich użyciu towarzyszy mi uczucie czystości. Dzięki obecności alantoiny, pantenolu i kwasu mlekowego nie podrażniają ani nie uczulają, jak również pomagają w utrzymaniu prawidłowego pH stref intymnych. Są delikatne, nie wysuszają skóry. Są niezastąpione szczególnie podczas okresu oraz w podróży. Gorąco polecam chusteczki od Cleanic. Spełniają wszystkie zadania, jakich wymagam od tego typu produktów i jestem z nich zadowolona. Co prawda oczekiwałam, że zapach będzie bardziej odświeżający, ale nie uznaję tego za minus. Same chusteczki, jak i ich działanie są bardzo dobrej jakości, a to najważniejsze.
    Zalety:
    • dobrze oczyszczają,
    • długotrwale odświeżają,
    • pomagają utrzymać fizjologiczne pH,
    • miękki i wytrzymały materiał,
    • chusteczki wychodzą pojedynczo,
    • nalepka ma mocny klej,
    • do ostatniej sztuki chusteczki w opakowaniu nie wysychają,
    • niezły skład (pantenol, alantoina, kwas mlekowy),
    • cena.
    Wady:
    • brak.
  • 2 kwietnia 2021 o 19:39
    Idealny produkt
    Chusteczki zostały kupione niedrogo u mnie akurat w namiocie gdzie są same produkty niemieckie. Chusteczki pachną delikatnie, bardzo mi się podoba zapach. Bardzo dobrze odświeżają i jest po nich komfort. Bardzo małe opakowanie i idealnie na wyjazd jak i do torebki. Zalety: -cena -odświeża -małe opakowanie Wady: -dostępność
  • 2 stycznia 2021 o 0:55
    Świetny produkt
    Chusteczki nawilżane Cleanic do higieny intymnej. Chusteczki są mocno nasączone. Bardzo dobrze odświeżają i zapewniają poczucie komfortu. Chusteczki są przyjemne, delikatne. Nie podrażniają i nie wywołują reakcji alergicznych. Świetny produkt w przystępnej cenie. Chusteczki mają delikatny zapach. Atutem jest niewielkie opakowanie, idealne do torebki.
    Zalety:
    • efekt odświeżenia
  • 28 maja 2019 o 13:38
    Super produkt
    Bardzo fajny produkt czy to na podróż czy "odpukać" wizytę w szpitalu, chorobę ale również np. w trakcie okresu do odświeżania. Trochę się obawiałam wersji extra fresh myślałam, że będą mocno perfumowane i będą intensywnie pachnieć. Chusteczki pachną delikatnie i subtelnie. Produkt dobrze nasączony ale nic się nie wylewa i nie cieknie, produkt nie powoduje alergii ani podrażnienia. Fajne, ładne opakowanie. Nie wiem czy kupię je ponownie bo chcę wypróbować inne rodzaje ale są super. Świetny produkt dla każdej dziewczyny czy kobiety.
  • 8 marca 2018 o 23:56
    Spełniają swoją rolę
    Troszkę się bałam ich używać bo u mnie o reakcję alergiczną w tych strefach bardzo łatwo. Jednak chusteczki na szczęście nie zaszkodziły mi. Dobrze oczyszczają i robią to dość delikatnie. Chusteczki są bardzo dobrze nasączone i pachną dość neutralnie.W sytuacjach awaryjnych czy w podróży są dla mnie niezastąpione. Małe opakowanie jest idealne do torebki, wszędzie można je mieć ze sobą. Ciekawostką jest , że firma Cleanic ma siedzibę w moim mieście , znajduje się tam ich produkcja.