Wody perfumowane damskie

Bvlgari Goldea, The Roman Night EDP

• 10 października 2023 o 0:54
    Ładne, ale nie są trwałe
    Powiem tak- od perfum, które trochę kosztują, oczekuję trwałości przynajmniej przeciętnej. A tu jest ona naprawdę kiepska. To dyskwalifikuje Goldeę na starcie. Czy komuś zapach się podoba czy nie, to kwestia sporna. W mój gust trafiła. Inaczej bym jej nie kupiła. Goldea The Roman Night to zapach szyprowo- kwiatowo- drzewno- słodki, zdecydowanie czuć tu nuty nocne. Perfumy te nie wpisują się w dzisiejszą modę. Nie są lukrakami i przesadnymi słodziakami. Słodycz jest tu umiarkowana i kobieca. Zdecydowanie nie jest to zapach dla dziewczyn poniżej 30-stego roku życia. Baza jest tu pudrowa, lekko zakurzona, ale wciąż mocna, elegancka i kobieca. Szkoda, że Goldea jest bliskoskórna, nie ma ogona. Projekcja średnia. Trwałość wręcz kary godna. Żeby nie skłamać, perfumy utrzymują się na mnie jakieś 2h, potem całkowicie zanikają. Z tego co słyszałam, będą wycofywane, więc kilka miesięcy temu udało mi się je nabyć stosunkowo tanio, bo za 125zł za 30ml. Później będą droższe, więc jeśli ktoś je lubi, warto je jeszcze nabyć, póki nie są tzw. unikatem.
  • 28 marca 2021 o 18:33
    Ciemność, widzę ciemność
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Szyprowo- kwiatowa elegancja zamknięta w czarnej buteleczce. Ta buteleczka, trochę mnie zmyliła i zawiodła. Spodziewałam się perfum ciężkich, wykwintnych i typowo wieczorowych. W nutach głowy poczujemy morwę, czarny pieprz i bergamotkę. W nutach serca mamy kwitnący nocą jaśmi (stąd ta mroczna butelka?), piwonię, tuberozę i różę, nuty bazy - czarne, piżmo (kolejny powód dla czarnej butelki), paczulę, wetywerię oraz mech. Zapach całkiem ciekawy, być może to zasługa czarnego pieprzu. Wyczuwalne kwiaty z przewagą piżma. Zapach jest ładny ale brak mu jakichś nut, które wyróżniłyby go wśród tysięcy flakonów. Zapach kompletnie nie przekonał mnie do zakupy pełnowymiarowego flakonika.
    Wady:
    • zapach dość oklepany
  • 27 października 2020 o 15:21
    Nie moje
    Zapach ten kupiłam hako tester całkiem w ciemno, polegając wyłącznie na recenzjach. Dobrze, że cena nie była wygórowana,  bo byłby smutek. Chciałam rozweselić nieco smętną rzeczywistość wiosennego lockdownu, i rozwiać nudę która trawiła mnie w domu z dziećmi. Niestety, nieco się rozczarowałam. Nie jest to mój zapach. Po pierwszym psiknięciu byłam w lekkim szoku - no niby ładne, niby eleganckie, kwiatowe itd., ale w jakiś sposób zimne. Lubię, gdy baza perfum jest miękka, ciepło układa się na skórze, jest przytulna. Tu tego nie ma. Jest kwiatowy chłód, lekko świdrujący, nie dający wytchnienia. Nie opisałabym tego zapachu jako seksowny czy wieczorowy, absolutnie. Seks kojarzy mi się z ciepłem, przytulnością właśnie, nie ma tu miejsca na świdrujące kwiaty. Jedyne skojarzenie jakie mam, gdy wyobrażam sobie gdzie można w tych perfumach się udać,  to na spacer do parku czy gdziekolwiek, w ciepły, wiosenny dzień. Na upały są zbyt ostre, zresztą w wysokiej temperaturze wszelkie zapachy szybko znikają z mojej skóry, na zimę zbyt chłodne. Dobrze zgrywają się z ciepłym wiatrem i właśnie wiosennym powietrzem. Mają jeden plus - na ubraniach utrzymują się długo i dopiero na nich pokazują swoje piękne oblicze - eleganckie i niespodziewanie słodkawe oraz tracą surowy wydźwięk i chłód. Trwałość kilkugodzinna, projekcja średnia. Nie jest to zapach brzydki, na pewno można go pokochać, ja jednak pozostanę przy koleżeństwie.
    syl74
    5 sierpnia 2019 o 10:35
    Piękny acz ulotny
    Przyznam szczerze, że perfumy kupiłam w ciemno, nie czytając nawet żadnej recenzji. Zaintrygował mnie flakon, który jest obłędny i nuty...no takie jakby moje. Kupiłam a potem żałowałam, że na co mi kolejny flakon i za Bvlgari też jakoś nie przepadam, więc z duszą na ramieniu oczekiwałam przesyłki. Wczoraj mi ją doręczono, z bijącym sercem rozpakowałam paczkę i ...odetchnęłam z ulgą. Jest pięknie :) Goldea The Roman Night to piękny zapach ale cichy. Flakon jak i nazwa obiecują nam zapach wykwintny i wieczorowy. Jednakże dla mnie te perfumy to chwila luksusu na co dzień. Zapach jest lekki i przyjemny. Otwarcie jest kwaskowo-owocowe, dominuje morwa (tak myślę), którą podkreśla czarny pieprz. Potem dołączają kwiaty z których wyczuwam tylko różę i piwonię. Baza jest piękna, piżmowo-drzewna i to ona nadaje kunsztu tej kompozycji. Niestety parametry są mizerne bo po godzinie szukam na sobie zapachu a po dwóch godzinach już nic nie czuję (to jest właśnie ta chwila luksusu). Cena niestety wysoka bo za prawie 300 zł można kupić perfumy Diora czy Guerlain, które pachną od rana do wieczora. The Roman Night to zapach dla kobiet, które chcą pachnieć delikatnie, subtelnie i elegancko. Flakon cudo!!!
    Mikmal
    16 marca 2018 o 21:29
    Czarna perła...
    Golden The Roman Night BULGARI już na pierwszy rzut oka zwraca na siebie uwagę, przyciąga wzrok kusząc aby wyciągnąć po niego dłoń. Dać się porwać swojej tajemniczości.... Pozwolić poczuć swoją moc, drzemiącą moc czarnej perły. Kompozycja Zmysłowości, budzi rozkosz i pożądanie. Morwa czarna jako motyw przewodni wspaniale współgra z aksamitną peonią, jaśminem kwitnącym nocą, który to obraził się na dzień, słońca blask. Stwierdził chcę żyć nocą... Tuberoza w najczystszej swojej postaci pięknego białego kwiatu tańczy romantyczny walc z czarnym piżmem. Z boku tej czułej woni przyglądają się zazdrośni paczula z wetywerią.... Zapach budzi zmysły. Porywający, zwracający uwagę swoim niespotykanym klimatem. Zdecydowanie czarna perła kompozycja na wielkie wyjście wieczorem. Flakon piękny w każdym calu. Pomimo zużycia całego zapachu nadal jest na mojej toaletce, przypominając mi wspaniałe wspólne chwile....
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie