Wody perfumowane damskie

Estee Lauder Brasil Dream EDP

Estee Lauder Brasil Dream Woman Woda perfumowana 50ml spray

• 17 listopada 2019 o 17:32
    Piękno wakacji marzeń...
    Są zapachy, które mocno i na długo zapadają w pamięć.... Te, które kojarzą się nam z czymś przyjemnym, niecodziennym, niezwykłym. Są również zapachy, które wchodzą do naszego świata, zostają z nami i w pewnym momencie znikają. Ja miałam już kilka takich zapachów, które nie wiadomo czemu zostały zmienione, zastąpione lub po prostu zrezygnowano z ich produkcji. Czasami możemy je znaleźć, jednak tylko za granicą. I tak jest również w przypadku Estee Lauder - Brasil Dream - zakochałam się w nich i nigdzie nie mogłam ich znaleźć. To samo było w przypadku Miss Dior Cherie - już ich nie ma oraz Gucci Rush i Rush 2 - do kupienia tylko przez internet oraz za granicą. Estee pierwszy raz próbowałam gdzieś za granicą a później nie mogłam znaleźć ich u nas. I tu niespodzianka! Okazało się, że teściowa dostała je w prezencie od koleżanki z za granicy i podarowała je mnie! Byłam absolutnie zachwycona - używałam całe wakacje - i na dzień i na wieczór. Oczywiście dość oszczędnie - kto wie kiedy znowu je dostanę, może to mój pierwszy i ostatni flakon. A za co tak właściwe je kocham? Za to, że przenoszą mnie na plaże Rio, na egzotyczne i pełne słońca wakacje pełne zabawy do białego rana i kolorowych drinków. Zapach nie jest jednak lekki i delikatny. Jest konkretny, elegancki i zmysłowy. Jeżeli szukacie czegoś prostego i uniwersalnego to nie jest to na pewno Brasil Dream. Dla mnie jest głęboki i ekskluzywny - wakacje w Brazylii, ale podróżujemy pierwszą klasą ;)
    Zalety:
    • Elegancki, prosty flakon
    • Bardzo dobra wydajność
    • Świetna trwałość
    • Cudne, zmysłowe, eleganckie nuty
    • Przenoszą na luksusowe wakacje w tropikalnym klimacie
    Wady:
    • Bardzo ciężko je dostać
    • Flakon
    adau
    6 sierpnia 2014 o 9:59
    lekko nobliwe, wystrojone wakacje, nie ma w sobie lekkosci, ale charakter
    Bardzo zaskakujący zapach, spodziewalam się woni egzotycznych wakacji, ale takich z szalonej plaży, karnawalu, upalu, spaceru, no zapachu lata w Brazylii. Ale to zapach kobiety w ekskluzywnym hotelu, na pewno nie nastolatki, bardziej dojarzalej, wystrojonej, wypielegnowanej, natartej olejkami, która Brazylię widzi z limuzyny, albo chodzi w miejsca eleganckie i bezpieczne, spaceruje po wyrafinowanej przyrodzie, typu ogród botaniczny czy hotelowa lub prywatna plaża. To nie jest zapach świeży, lekki, energetyzujacy. Jest wyrazisty, dość mocny, chwilami nawet męskawy, ale bardzo ciekawy, nietypowy jak na letnią limitkę. Bardzo: nie nowoczesny, nie młodzieżowy, nie lekki, wybralabym go latem na elegancka imprezę typu ślub, wizyta, może do pracy,raczej nie na grilla czy bieganie z dzieckiem po plazy. tzn.no mozna,co kto lubi, ale to nie jest escada, light blue czy nawet piękny Sporty Citrus Michaela Korsa, który dla mnie jest na dziś najpiękniejszym letnim zapachem.
  • 5 sierpnia 2013 o 16:18
    coś innego na lato
    Ten zapach to zapach na lato, słoneczny, przywodzący na myśl upalne, słoneczne dni - ale zarazem jakże nietypowy! To jedna z tych niebanalnych propozycji, coś mniej popularnego i zdecydowanie mniej sztampowego niż typowe letnie kwiatki, ogórki, cytryny i morskie bryzy w perfumach. Otwarcie jest mocne, nieco "męskie", drapiące - coś nowego jak na letni zapach. To neroli oraz kwiat pomarańczy, świdrują w nosie ale za to pięknie, wyraziście. Co w tym letniego? Odczuwam to jak spacer wczesnym wieczorem gdzieś na bliżej nieokreślonym Południu alejką spaloną słońcem. Rosną tam rośliny o twardych liściach, igłach - takie, które dają radę przetrwać w tym klimacie. Pod wieczór dają niesamowity zapach, który przenika nasze zmysły. Dodatkowo wszystko w akompaniamencie cykad, głośno brzęczących i wibrujących. Potem zapach lekko się wygładza, dochodzą kwiaty, lekka nuta pudrowa oraz nuta drewna - zupełnie jak pomost przy plaży ale to nie są stare deski przeżarte solą jak w Eau des Merveilles - tutaj mamy deski, w których wciąż czuć drzewne soki, świeży, chropawy zapach drewna. Dla mnie to idealny zapach na upały - dobrze przyprawiony ale rześki, bogaty ale lekki, niebanalny, niesztampowy. Fajna buteleczka - prosta ale jednak coś w sobie ma. Kolor dokładnie taki, jaki towarzyszy zachodowi słońca na Południu - wszystko pasuje mi tu idealnie. Jedyny minus - raczej słaba trwałość, 3-4 godziny to maksimum. Ale to zapach letni, używam go tylko w upały więc aplikację z przyjemnością ponawiam co jakiś czas, nie oszczędzam ich - lato trwa tak krótko... Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 50 ml
  • 24 sierpnia 2012 o 17:15
    Zdecydowanie podróżniczo
    Kupiłam perfumy niedawno nie pamiętając dokładnie zapachu, ale mając pewne wyobrażenie o nim (co okazało sie totalnym błedęm, ponieważ pachną zupełnie inaczej niż myślałam). Pierwszy psik iii... nie, nie są to perfumy typu : ananas, kokos + cukier trzcinowy, a raczej perfumy opisujące plaże słonecznej Hiszpanii (może Mallorca?) z dodatkiem miłego spaceru po tamtejszej florze. Wąchając je czuję się jakbym leżała na naprawdę gorącej plaży gdzie czuć balsam do opalania i trochę gorącego ręcznika i plastiku leżaka, ale zaraz nachodzi mnie wizja wieczornych spacerów w bardzo gorącym powietrzem i pieknie pachnącymi roślinami.Na koniec wysuwają sie baardzo dojrzałe pyszne i słodkie owoce. Z Brazylia mi się nie kojarzy z Hiszpanią - Tak ;) Co do trwałości zapachu myślę, że nie powala - góra 3 godziny na mojej skórze.
    afro89
    7 sierpnia 2012 o 11:28
    Wakacje w butelce
    Najładniej pachnie przy tropikalnych upałach, sprawdza się w takich warunkach, kiedyś miałam na wakacjach na karaibach j\'adore i moim zdaniem był zbyt elegancki i zbyt europejski, źle się w nim czułam. Brasil Dream pachnie ananasem, gardenią, z odrobiną kokosu i cytrusów, pasuje do tropikalnego klimatu, fajna nazwa. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: 1x 50 ml

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie