Wody perfumowane damskie

Elizabeth Arden Red Door Velvet EDP

• 17 sierpnia 2018 o 22:51
    Doceniam ale nie używam
    To jeden z zapachów mojej mamy i nie miałaby nic przeciwko abym ja go polubiła. Nawet namawiała mnie do używania szczególnie zimą. Nie powiem, że mi się nie podoba on po prostu nie pasuje do mojego stylu. W otwarciu bergamotka konwalia i cyklamen od razu definiują ten zapach jako typowo kwiatowy i kobiecy. Ale nie o taką kobiecość mi chodzi. Kwiaty są też w nucie serca co dodatkowo dodaje zapachowej głębi ale charakterystycznej dla zapachów retro. Drewniane nuty bazy są delikatnie osłodzone miodem ale dla mnie jest go za mało. Doceniam ten zapach ale go nie noszę
    Zalety:
    • Trwałość i projekcja zapachu
    • Dostępność i cena
    • Jakość
    • Ładny flakon
    W perfumerii
  • 17 listopada 2013 o 19:58
    nocą w angielskiej herbaciarni w atłasowym szlafroku
    po zapaszek sięgłam bo uwielbiam red doora... jednakże różnią się znacznie i nie można ich porównać ! zapaszek zapada w pamięć - nie jest obojętny .. mocny wyfarinowany - lubię takie zapaszki :) zamyślam się wieczorami kiedy go używam :) myślę nad jakimś podobieństwem? może ciut ma coś z nut jak passion dance ( który lubię ) :) nie lubię porównań ! ;) Używam tego produktu od: lat Ilość zużytych opakowań: 2x50ml
  • 18 lipca 2012 o 19:31
    nie moje klimaty
    Niestety nie podzielam pozytywnych opinii moich poprzedniczek. Dzięki nim kupiłam buteleczkę w ciemno ...i żałuję! Najgorsze że nie widzę wśród najbliższych znajomych entuzjastów tego typu perfum i nie bardzo wiem komu sprezentować moją 50. Są z lekka ciężkie, rozwijają się dość długo a po 3 godzinach ich już nie czuć. Rzeczywiście po jakichś 2 godzinach czuć barwę Rumeur ale jest jakaś wyciszona i płaska, trzyma się blisko skóry. Zapach mnie drażni i z całą pewnością go nie polubię. Nie całkiem babciny ale jednak! Bergamotki, fiołków, frezji niestety nie czuję - ulepek i tyle. Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: zaczęłam 50 ale na 100 % nie skończę
    qqłka
    24 kwietnia 2009 o 10:49
    moja bajka
    cudowny zapach na wiosnę - dla mnie oczywiście. Rzeczywiście można go skojarzyć z Rumuer, dodałabym jeszcze Gucci by Gucci i Rodriqesa for Her... Aksamit jest raczej ciężki, poważny, zobowiązujący, nieco staroświecki - tych cech nie znajduję w tej wersji red door - raczej przypisałabym je klasykowi... Ten jest radosny, świeży od magnolii i paczuli, pobrzmiewa w nim nuta podobna do tej z Euphorii blosom, czyżby peonia? Myślę, że miłośniczki przytoczonych w opisie zapachów odnajdą się w Velvecie od E. Arden, zapachu wcale nie ciężkim ani waniliowym... Używam tego produktu od: paru dni Ilość zużytych opakowań: rozpoczęte pierwsze
  • 16 grudnia 2008 o 13:10
    doceniam i lubię
    Jako, że jestem miłośniczką Red Doorów, było oczywiste, że cześniej czy później "czerwony aksamit" wpadnie w moje ręce. Za opakowanie dałam 4 gwiazdki, bo nie chciałam obniżać punktacji (wszak liczy się to co jest w środku) Opakowanie tandetne, zresztą tak jak wszystkie Ardenki Oczywiście kupiłam w "ciemno" od razu całą 100 I to był strzał w 10. Tak jak jego pierwowzór nuta głowy jest ostra i mogłoby się wydawać, że nieco migrenogenna. po kilku minutach zapach łagodnieje i wydobywa z siebie, co lubię najbardziej -bergamotkę i earl grey. Nie wiem jak będzie zachowywać się w letnie dni, bo teraz mamy grudzień,( wg mnie będzie nie do zniesienia, tak jak pierwowzór) Reasumując: dlaczego Arden podpięła ten zapach po linię Red Door?. Absolutnie nie przypomina pierwowzoru Używam tego produktu od:kilku dni Ilość zużytych opakowań: zaczęta 100-tka, co przy moim arsenale będę zużywać całe wieki.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie