Wody toaletowe damskie

L'Artisan Parfumeur Ambre Extrme EDP

• 27 stycznia 2014 o 16:12
    Dość słodka ambra
    W porównaniu do L\'ambre wypada o wiele mniej słodko, ale wciąż ta slodycz gdzieś sie kryje. Czuję przede wszystkim przyprawy i wanilię, ambra gdzieś się tli. Poza tym duzo pudru. Wolałabym gdyby te perfumy były mniej słodkie. Trwałość ok 8godzin.
  • 14 lutego 2013 o 13:37
    mój drugi faworyt ambrowy po Ambre Russe
    To ta ładniejsza ambra od Lartisan :) L\'eau DAmbre pachnie delikatnie i słodko, Extreme natomiast od początku jest mocno przyprawowa, czuć ją intensywnie, ale jest jakby na dnie kompozycji,aby ją poczuć trzeba przebyć drogę w dół przez studnię wypełnioną aromatycznymi przyprawami, drewienkiem, które dają wrażenie przestrzenności i odrobiny egzotyki. Trochę mi się kojarzy z Ambre Sultan, w charakterze podobne :) ogólnie na 5. Używam tego produktu od: test Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 9 września 2011 o 22:09
    Morderstwo puszkiem od pudru
    W ambrowcach najbardziej boję się nut zbyt zwierzęcych. Albo raczej bałam się. Teraz najbardziej boję się pudru, który w przypadku Ambre Extreme na mojej skórze zwyczajnie zamordował ambrę. Stoję, nieco smutna nad dekantem i wspominam przyjemne, suche otwarcie, ze szczyptą przypraw i drzewa sandałowego. Wspominam cień nadziei na prawdziwą, pełną głębi ambrę. Rozmyślam, w ramach tej analizy, która nader mocno przypomina sekcję zwłok, o nucie bazy, w której pojawiła się słodka paczula (tu próbuje udawać kakao), i jeszcze słodsza wanilia, w sumie ładne i nie zapowiadające katastrofy. Kiedy ona następuje, po mniej więcej dwóch godzinach, niestrudzenie tropię ten składnik, który odpowiada za tony pudru, pojawiające się na mojej skórze (w tym czasie duszę się. Puder jest wszędzie, mam go w uszach, oczach i nosie). Na liście płac nie ma korzenia irysa ani fiołka, muszę obwinić w związku z tym wanilię. To wanilia zamordowała ambrę.
  • 11 sierpnia 2011 o 20:35
    Przyprawy, mięta i gdzieś na dnia ambra
    Oczarowana L\\\'Artisanową L eau d\\\'Ambre sięgnęłam po wersję Extremalną. Miało być podobnie ale na maxa... Niestety zamiast oczarowania mam rozczarowanie. Jest ambra, nie da się ukryć, jakieś podobieństwo też, ale na mojej skórze jest to głównie świdrujący miks słodkich i przyprawowych aromatów, nawet gdzieś pojawia się i znika nuta mięty i kamfory a ambra? ambra tli się na samym dnie... Moim zdaniem kompozycja przekombinowana wobec L\\\'eau d\\\'Ambre , stłamszona i nie bardzo się rozwija, dosłownie jakby różne nuty walczyły o swoją prezencję, tak, że w sumie nie ma nuty przewodniej. Zapach trzyma się blisko skóry, owszem dość trwały ale nie tego się spodziewałam.
  • 17 lutego 2010 o 14:21
    Zmysłowe...bardzo zmysłowe...
    Chyba najbardziej zmysłowa ambra, jaką wąchałam :) czuję ją dotychczas na skórze, i mam nadzieję, że będzie się trzymać do wieczora. Początek słodki i mocny, ale dla mnie na plus. Na mojej skórze pachnie niesamowicie ciepło i zmysłowo, mocno kobieco i tak... seksownie :) czuję pieprz i paczulę. z czasem zapach łagodnieje, ale dalej jest słodki i tym razem już waniliowy, ale ja kocham wanilię :) no i wuczuwam nutki piżma i czegoś bliżej nieokreslonego. Na pewno chcę tak pachnąć :) Używam tego produktu od: próbki Ilość zużytych opakowań: