Wody toaletowe damskie

Comme des Garcons Series 3: Incense, Avignon EDT

Nasi użytkownicy zostawili 28 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 22 marca 2014 o 21:34
    Kadzidło doskonałe
    W tej chwili Avignon należy do moich ulubionych kadzidlanych zapachów - obok Armani Prive Bois d\'Encens, Montale Full Incense oraz Rock Crystal Oliviera Durbano. W żadnym razie nie przypomina mi Cardinala autorstwa Jamesa Heeley\'a, bardziej - Montale Full Incense. Kadzidło tu przedstawione jest piękne, drzewne, może nie tak czyste jak w Rock Crystal, ale mnie to nie przeszkadza. Pojawiają się elementy słodko-kwiatowe, i to mnie całkowicie urzekło w tym zapachu. Podobne nuty przebrzmiewają w Full Incense. Trwałość i projekcja wydają się być na solidnym poziomie, ale chcę je jeszcze dokładniej zbadać. Jak na niszę, można dostać te perfumy w całkiem przystępnej cenie, podobnie jak pozostałe z serii. Posiadam sporą odlewkę, Avignon testuję od kilku dni.
    anja32
    7 lipca 2013 o 11:10
    Najdoskonalsze kadzidlo
    Zamowilam sztuk dwie poniewaz w DE coraz trudniej go dostac,po uzyciu kilku probek jakos tak na chwile mi umknal ale nie zapomnialam o nim,teraz ponownie go poczulam i odlecialam.Jest uzalezniajacy,perfekcyjne kadzidlo,ktore kojarzy mi sie z tajemnica,kosciolem,dziecinstwemZawsze mialam swira na punkcie kadzidel ,uwielbialam zapach kosciola,czulam tam taki spokoj.Podobnie jest z Avignonem..Ale to nie jest zapach ciezki i duszacy,jak w niektorych orientach i kadzidlach.Ten jest jak druga skora,jesli poczjesz jakas wewnetrza wiez z Avignonem ,stworzycie jedna calosc.Dla mnie jest on uzupelnieniem calosci,jest jakas tajemnica.Doskonaly nawet w upalne dni ,nie meczy, nie dusi .Nie wyobrazam sobie nosic go to sportowych ubran i nie wyobrazam sobie go na nastolatce.Mysle ze trzeba do niego dorosnac,zrozumiec go .Tak z pewnoscia najbardziej do Mnie przemawia sposrod wszystkich kadzidel .Jak ktos ponizej napisal -Pomnik sztuki perfumiarskiej. Używam tego produktu od: kilka miesiecy temu kilka probek Ilość zużytych opakowań: za chwile przyleca dwie 50
    ronit
    23 kwietnia 2013 o 16:18
    Shalom!Salaam!Peace!
    W porządku,przyznam się...Avignon kupiłam po przeczytaniu wywiadu,którego udzieliła \\\'\\\'ELLE\\\'\\\' Magdalena Cielecka.To było bardzo dawno temu,ale do dziś pamiętam jej słowa: \\\'\\\'wszyscy mówią,że pachnę kościołem\\\'\\\'.Lepszej rekomendacji zapachu nie mogłam otrzymać albowiem od dziecka miałam hopla na punkcie salek katechetycznych,a właściwie na punkcie zapachu,który w nich/wokół nich się unosił.Mieszkałam nawet kiedyś w sąsiedztwie starego kościółka i zapach ten przetrwał lata.Jako dziecko bawiłam się po lekcjach w okolicach tego kościółka(bardzo fascynujące było wchodzenie na kamienną ambonę,na wolnym powietrzu)I jeszcze jedno wspomnienie.Kiedyś rodzice chcieli mi pokazać jak wyglądają uroczystości wielkanocne w kościele katolickim.W Wielką Sobotę zaprowadzili mnie do kościoła i tam miałam kadzidła pod dostatkiem.Dosłownie mnie zemdliło :D. A \\\'\\\'jazda\\\'\\\' z kadzidłem została mi do dnia dzisiejszego.Nawet nie wnikam czy Avignon pachnie \\\'\\\'czymś jeszcze\\\'\\\'.Tyle wspomnień we mnie wywołuje,że nie potrzebuję \\\'\\\'czegoś jeszcze\\\'\\\' :).I za to daję mocne 5!!!
  • 31 maja 2012 o 23:03
    kościół na elegancko
    Dziwny to zapach. Na początku pachnie intensywnie, kadzidło jest dosyć wyraziste, dymne, ale uszlachetnione. W ogóle nienoszalne, chyba że na co dzień nosi się habit. Kościół to ewidentne skojarzenie na ten zapach. To co mnie najbardziej zaskakuje to końcówka zapachu - zupełnie inne perfumy. Zawiesista paczula tutaj mi trochę zalatuje ambrą. Gdzieś w tle pojawiają się mgliste skojarzenia z doprawioną herbatą w Ambre Russe. Robi się taki milutki, pluszowy jak miś Jasia Fasoli. Tak jabym wąchała dwa różne zapachy: początek - kościół (aromatyczny, na bogato), koniec - przytulna chatka spokojnej starości. W porównaniu do Ouarzazate bardziej sztywny i konceptualny. Ten pierwszy jest bardziej wielowymiarowy, przestrzenny. Używam tego produktu od: test Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 11 stycznia 2012 o 12:53
    Imię róży
    Średnia arytmetyczna z moich odczuć byłaby dla tego zapachu krzywdząca. Oceniłam nie tylko sam zapach, ale i odczucia jakie u mnie wywołał. No i wyszło na 4...choć ze średniej wychodziło 3... Pierwsze odczucie. Moc kadzidła. Nie tego z Arabii, Idnii czy innych orientalnych krajów. Jest to kadzidło zimne, silne, lekko chropawe, dające po nosie. Jeśli klasztor w "Imieniu Róży" pachniał, to właśnie tak - jak zimne, grube ściany budynku, którego nie sposób nigdy ogrzać, a w którym nieustannie modlą się mnisi. Po jakims czasie. Nadal kadzidło. Ani trochę na mocy nie straciło, nie złagodniało. Łaskawie pozwala żywicy elemi i palisandrowi trochę się ukazać, ale nic go nie może przyćmić. A teraz o moich odczuciach. Zapach jest wielki. Potężny. Jak wiele zacnych Przedmówczyń powiem i ja, że to... Katedra. Średniowiczna. Wielka, strzelista budowla, przyćmiewająca wszystko dokoła. No i tu właśnie mam poblem. Dla mnie ta średniowieczna Katedra jest czymś pięknym, wiecznym, ponadczasowym osiągnięciem ludzkiej myśli i ludzkich rąk. Średniowiecze to pomnik sztuki budowniczej w najlepszym wydaniu, mozolnie kaligrafowanych przez mnichów ksiąg sprzed epoki Gutenberga, świetlistych witraży i chorałów gregoriańskich. Jednak Średniowiecze to dla mnie również epoka ciemności, a nawet ciemnoty, wyzucia człowieka z jego natury, zaprzeczania jej, podporządkowania wszystkiego kwestiom wiary, zakazów i nakazów życia ascetycznego, zgodnego z Prawem Bożym, Świętej Inkwizycji i polowań na czarownice. Nie potrafię oderwać jednego obrazku od drugiego i z tego powodu Avignon jest w swej wielkości .....smutny. To zapach rozpaczy i świadomości o człowieczej wielkości, którą próbuje się zniszczyć, upychając go w ciasnych ramach praw wszelakich. Mimo, że człowiek próbuje wyrwać się z okowów, wie, że nie zdoła, a na tych, którym się udało, czeka za rogiem ornat, krzyż i Hiszpańskie Buty. Wątpię, żebym miała go używać na stałe. Choć zapach jest piękny, zbyt dojmująco na mnie działa. Ubranie się w ten aromat to jak ubranie się we wlosiennicę. Jednak co pewien czas zafunduję sobie odlewkę, żeby przypomnieć sobie mroki Średniowiecza. Trwałość: wspaniała, nawet po kąpieli. Flakon: paskudny, nielicujący z zawartością, jak tania woda po goleniu Używam tego produktu od: jakiś czas Ilość zużytych opakowań: kilka odlewek