Wody toaletowe damskie

L'Artisan Parfumeur Je T'ai Cueilli Une Fleur, Verte Violette EDT

• 15 kwietnia 2013 o 15:59
    Urocze i delikatne fiołki
    To jest bardzo wdzięczny, nieperfumeryjny wręcz, delikatny, świeży fiołkowy zapach. Żadnych zbędnych dodatków. Polecam wszystkim zwolenniczkom zapachów wiosny, lekkich, zwiewnych i dziewczęcych, a przy tym dobrej jakości. Fiołki L\'artisana są takie szczere, proste, a zarazem z klasą (zaryzykuję, że mogą być nawet eleganckie- przy całej swojej naturalności!). Przywodzą na myśl wiosnę i słoneczny dzień - taka aura moim zdaniem najlepiej odda ich urodę. Zapach ma słabą projekcję, trzyma się bardzo blisko skóry i niestety nie jest wydajny - trzeba trochę się napsikać, jeśli chce się te fiołki porządnie poczuć. Trwałość średnia. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 26 stycznia 2013 o 21:53
    Subtelny fioleczek
    Moja przygoda z Verte violette zaczela sie wiele lat temu, kiedy bylam w trakcie kursu na prawo jazdy;) Zbieglo sie to rowniez z wyszukiwaniem przez mnie zapachow fiolkowych, glownie w niszy. W Quality tego fiolka jeszcze nie mieli, a mnie cudem udalo sie zdoyc probke piszac blagalnego maila do producenta;) Bylam bardzo oszlolomiona, kiedy zapach do mnie przyszedl. Nie czulam w nim jednak czystego fiolka, ale cos znacznie bardziej subtelnego i pudrowego. Niestety zapach wydal mi sie bardzo ulotny, a fakt, ze nie byl dostepny tak latwo spowodowal dodatkowo, ze zapomnialam o nim na jakis czas. Potem prztszla pora zakupow we Wloszech i tam trafilam na Violetta di Parma - niemal blizniaka Verte violette, z tym, ze dzis czuje wyraznie, ze parmenski fiolek jest mniej szlachetny, bardziej toporny i nie rozwija sie tak ciekawie. Verte violette mam mala odleweczke i nie wykluczam kiedys zakupu, bo jest to zapach bardzo urokliwy i dziewczecy, typowo wiosenny i ze tak powiem wielkanocny - kiedy wszystko wokol kwitnie, zajaczki biegaja po lace a wokol slychac spiew ptaszkow;) Używam tego produktu od: pare lat Ilość zużytych opakowań: probki, odlewka
  • 28 października 2011 o 20:30
    Fiołki w najlepszym wydaniu :)
    Verte Violette to z całą pewnością najładniejsze fiołki dostępne na rynku. Trussardi nienawidzę, podobnie jest z MyQueen. A tu fiołki to nie fiołki w rzeczy samej tylko ich liście. Delikatne, orzeźwiające, lekko truskawkowe. Jest to ta sama nuta co w MDCh :) Idealne na wiosnę i lato, dlatego jak tylko stopnieją ostatnie śniegi zapoluję na swoją buteleczkę :brzydal: Flakon - ładny, typowy ;) Trwałość - nie powala, bo ok 3 h. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: próbka 1 ml
  • 14 lipca 2011 o 19:38
    Zielone liście fiołkowe
    Dostałam swoja flachę i skrobię recenzję w oparach Verte Violette ;D , choć bardziej pasowałoby tu określenie mgiełki niż oparów. violette od L\'arstan\'a to zielone fiołki, to nawet nie fiołki a fiołkowe liście wyłaniających się z mchu fiołeczków wczesną wiosną. Czuć tą ich niewinność, delikatność, wybijające się fiołkowe pączki do pierwszych ciepłych promieni słońca. Zapach jest spokojny, jednostajny, świeży, idealny na delikatne rozbudzenie, czuć świeżość listków fiołkowych. Pół godziny później wyczuwam cień cedru, który kojarzy mi się z szarmanckim dżentelmenem biegnącym otworzyć mi drzwi do pracy :). Truskawek na mojej skórze nie czuć - ani liści ani tym bardziej owoców i dobrze, bo nie przepadam za nutami owocowymi w zapachach ;P. Podsumowując zapach na miły poranek, wprawiający w dobry nastój. Z pewnością nie sprawdzi się na wieczór. Ze względu na delikatność i orzeźwienie płynące z fiołkowych liści polecam na wiosnę i lato, na chłodniejsze dni będzie za zimny. Używam tego produktu od: od dzisiaj Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszej flaszki
    yerena
    11 marca 2011 o 20:03
    Naj naj naj
    Zapach dosc nietypowy jak na nazwe. To nie tylko fiolki, ale takze ich zielone lodyzki, w tle czuje jakby skore (?). Jest bardzo wiosennie, zapach jest bardzo bliski naturalnemu, zadnych chemicznych ani sztucznych nut. Dzieki fiolkowej slodyczy ma cos wspolnego z L\'Artisan Drole de Rose. Na pewno na cieple dni, na spacer, randke, nawet do biura. Problem tylko w tym, ze zapach ulatnia sie zbyt szybko... Używam tego produktu od: 2010 grudzien Ilość zużytych opakowań: w trakcie 100 ml