Wody toaletowe damskie

Comme des Garcons Series 3: Incense, Jaisalmer EDT

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Maja102
    19 września 2014 o 11:58
    A było tak pięknie...
    Jaisalmera omijałam zawsze z daleka, bo myślałam, że będzie pachnieć indyjskimi kadzidełkami, a ja od dawna szukałam iglastego lasu. A tymczasem Jaisalmer to piękna, świeża zywica z ułamanej gałązki świerkowej. Zapach tak realistyczny, że niemal bolesny, niczym złota, lepka krew spływająca powoli z połamanego drzewa. Nie ma w sobie nic z orientu, to predzej pogańska pradawna puszcza gdzieś w północnej Europie, to rzeźby pradawnych bogów, to drewniane wyroby Wikingów pachnące jeszcze świeżą żywicą. To nieziemska, magiczna muzyka Wardruny... Zapach jest ciepły, przytulny i bezpieczny. I nie mam na myśli tutaj tego, że jest mało kontrowersyjny, tylko raczej otulona nim czuję się bezpiecznie, niczym w aramionach jakiegoś rosłego wikińskiego cieśli. Nie mam w tym zapachu mroku i szaleństwa, jest melancholia, spokój, zimny, cichy las gdzies na północy Norwegii... Największym minusem jest trwałośc - do 4 godzin. Ulotna ta żywica, niestety ulotna... edit: obniżam ocenę, zaczyna mi zanikać żywicznośc, a zalatywać starym potem, zwłaszcza w cieple, blee... Używam tego produktu od: tygodnia Ilość zużytych opakowań: odlewka 10ml
  • 17 marca 2011 o 15:15
    Przechadzka po lesie fikcji
    Wąchany z atomizera Jaisalmer pachnie jak świeżo przełamana, brocząca żywicą gałązka świerku. Nałożony na skórę nie wytraca tej intensywnej żywiczności, raczej pogłębia się , zyskuje zapachową perspektywę. Kadzidła ani "indyjskości" nie czuję w Jaisalmer w ogóle. Jeśli kojarzyć miałby mi się z obrzędowością to byłby to prastare, matrialchalne, panteistyczne rytuały odprawiane nocami na leśnych polanach, zapomniane już za czasów druidów. Przebrane w zwierzęce skóry, odurzone dymem wonnych ziół kapłanki rzucają czary sprowadzające miłość bądź śmierć, składają ofiarę Wielkiej Macierzy a potem łączą się ze swoimi kochankami w orgiastycznym szaleństwie. Bo Jaisalmer to zapach lasu. Lasu dzikiego i tajemniczego, nieokiełznanego, takiego jaki znamy z podań, legend, jaki odwiedzamy czasami w niepokojących snach i w wyobraźni. Jaisalmer to las żywy, stanowiący jedną istotę, która wciąż umiera i odradza się na nowo, cierpi, płodzi, szepcze, krzyczy, odczuwa, przywołuje. To zapach tajemnicy niemożliwej do rozwikłania, samej w sobie niemożliwej, nieprzenikniętej i nieprzeniknionej. Ten zapach nie potrzebuje oprawy świątynnej by być świętym bo to woń samego Życia w jego najbardziej pierwotnej, dzikiej, omnipotentnej formie. Jaisalmer urzekł mnie i zaczarował. Przechadzek po lesie fikcji w jego towarzystwie będzie na pewno więcej niż sześć. Trwałość taka sobie, pięciogodzinna. Flakon tradycyjnie fatalny. Używam tego produktu od: ~pół roku Ilość zużytych opakowań: druga odlewka
    Pearl78
    16 maja 2010 o 13:25
    Bardziej leśno-drzewny
    Kadzidło jest,ale ujawnia się powoli... Na początku faktycznie jest przyprawowo- leśnie. Wydaje mi się,iż to spora zasługa kardamonu w składzie.Ta faza trwa kilka minut i to ona na początku trochę mnie zniechęciła do dalszych testów. Czułam bowiem nieco "choinkowe" klimaty, jakby igliwia,co niekoniecznie było na plus. Do testów wróciłam po ok. dwóch latach, i stałam się fanką tego chłodnego i "zdystansowanego" kadzidła. To prawdziwy majstersztyk, wprowadzający mnie w nastrój zadumy, refleksji, wyciszenia. Powoduje ,że dobrze mi samej ze sobą... i z nimi... niekiedy lekko słodkawe, niekiedy nawet troszkę... metaliczne... czasem drzewne i emanujące z miejsc, w których czujemy tętno. Bardzo chciałabym mieć wlasny flakon. Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:-
  • 3 kwietnia 2010 o 1:31
    dusza skromnego dostojnika
    Za to go cenię. On przedstawia całą duszę, cały charakter noszącej go osoby. Jaisalmer jest dostojne, uduchowione, szlachetne, skromne. Rozwija się miękko, wilgotnie, lekko kwaskowato. Kojarzy się trochę z mokradłami, lasem. Kadzidło jest tu przyćmione, lekko dymiące, dogasające. Zapach jest jednym z najlepszych jakie miałam okazje poznać. Gwiazdkę odejmuję tylko dlatego, że nie pasują do mnie. Ale doceniam, jak najbardziej. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: próbka
  • 26 października 2009 o 12:59
    Piękny
    Kadzidła w nim bardzo mało, więc jest to coś dla mnie, osoby która o kadzidłach tylko czytała i to też nie z jakimś dużym zainteresowaniem ciekawy zapach, w sam raz na początki odkrywania tej kategorii zapachów. Wyczuwam w jego otwarciu coś zielonego, później wyczuwam żywicę, masa przypraw korzennych i drzewa gwajakowego, kadzidło pobrzmiewa gdzieś w tle. Szalenie frapujący, przykuwający uwagę, nęci, kusi, żeby dołożyć jeszcze kroplę, czuć go bardziej, czuć więcej, bo niestety utrzymuje się blisko skóry, nie ciągnie się ogonem, nie roztacza chmury gęstego zapachu. Flakon ładny, pasuje do zapachu, choć chyba wolałabym przezroczystą butelkę. Trwałość dość dobra, ok 5-6 godzin, jednak zapach jest bardzo blisko skórny, a wolałabym być nim otoczona. Szczegółowa ocena zapachu: Zapach 4,5* Flakon 4,5 * Trwałość 5*, intensywność 3* Używam tego produktu od: kilka testów Ilość zużytych opakowań: lana, robiona próbka