Wody toaletowe damskie

Davidoff Cool Water Wave EDT

Nasi użytkownicy zostawili 46 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 26 kwietnia 2022 o 10:26
    Morski zapach wolności
    Uwielbiam, kocham te perfumy. Używam ich naprawdę często i bardzo dobrze czuję się z tymi nutami zapachowymi. Woń dodaje mi (i tak już nie małych): pewności siebie, przebojowości czy ostrzejszego pazura. To bowiem perfumy kobiety-bluszcz: intrygujące, tajemnicze i zarazem pociągające. Podobają się otoczeniu - wielokrotnie słyszałam komplementy od płci damskiej i męskiej, że bardzo ładnie pachnę. Jeśli chodzi o trwałość to taka przeciętna niestety: na skórze ok 4/5 godzin, na ubraniach nawet do 3 dni. Byłby to zapach idealny, gdyby nie masakryczna cena regularna (ale od czego są promocje) no i średnia trwałość woni. Ale wobec działania na ludzkie nosy tę drugą wadę można jakość wybaczyć.
    Zalety:
    • zapach, trwałość, dostępność
  • 11 marca 2021 o 19:18
    Letni świeży zapach
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Zapach które pachnie morzem,.. Kojarzy się z wakacjami, żeglowaniem... Bardzo lekki, zdecydowanie lżejszy niż Cool Water., Dla mnie średni, zdecydowanie bardziej podoba mi się wlaśnie agresywniejsza wersja Cool Watera.
    Kaisja
    5 listopada 2020 o 12:16
    Najbardziej zmysłowe orzeźwienie na upalne dni
    Przepiękne perfumy idealne na lato - orzeźwiające i zmysłowe. Już klasyk Davidoffa "Cool Water" upojnie orzeźwiał, ale była to świeżość naprawdę chłodna - niczym jasnobłękitne oczy modelek, wybieranych do reklam tej wody. A ja mam oczy zielone, i lubię wonie cieplutko zmysłowe, z apetycznymi, korzennymi nutami, ale jednocześnie takie, które swą mocą nie zaduszą mnie i nie zamęczą - a już szczególnie w gorące, letnie dni. Ale lubię i noszę latem ubrania w niebieskim kolorze, i marzyły mi się na upały "wodne", świeże, sensualne perfumy, nie bijące jednocześnie ogórkiem lub melonem. I wtedy pojawił się mój, już od lat ulubiony na lato typ - "Cool Water Wave", który pachnie niczym dar złożony jakiejś pradawnej samoańskiej bogini - kwiatami i owocami pływającymi po oceanie, choć ja najmocniej i najprzyjemniej wyczuwam w nich na tle wodnej rześkości, lekką, brzoskwiniową nutkę mango, radosną frezję, upojną piwonię i seksowne ciepło drzewa sandałowego. Popłynęłam nomen omen z tą metaforą, ale użyłam niedawno w drogerii tego porównania (darując już sobie samoańską boginię - to wymyśliłam teraz - dla potrzeb niniejszej opinii), wtrącając się do rozmowy nad tymi perfumami zakłopotanych Klientki i Konsultantki. Pierwsza z wymienionych nie była pewna, czy je kupić i oczekiwała rady, a Konsultantka speszona była jeszcze bardziej tym, że nie za bardzo potrafiła Dziewczynie tę wodę opisać. I wtedy wtrąciłam się z tymi swoimi "zmysłowymi kwiatami i owocami na oceanie", dodając, że sama perfum używam i bardzo je lubię, wywołując tym radość u Konsultantki: "Tak! Tak właśnie pachną! Idealnie to pani ujęła!", u Klientki, natychmiast chwytającej pudełko, celem udania się do kasy: "To mi chodzi o coś takiego!", i u siebie samej, że tego dnia komuś na coś się jednak przydałam, i że najwyraźniej nie sprawiam wrażenia skończonego żula, skoro korzysta się z mojej rady. Tym bardziej, że polecam "Cool Water Wave" szczerze, i są już od wielu lat moim niezmiennym letnim HITem. Dodatkowy atut perfum, to ich naprawdę przystępna - "średniopółkowa" - cena, bardzo korzystna, biorąc pod uwagę wspaniałe walory zapachu i ich świetną trwałość. A jednak można - drodzy Prezesi od marek Chanel i Dior :-).
    Zalety:
    • walory zapachu,
    • świeżość i rześkość,
    • sensualna ciepła nuta,
    • trwałość,
    • wspaniała projekcja,
    • brak typowych letnich nut - ogórkowo-melonowych,
    • idealne eleganckie i zmysłowe perfumy na upały,
    • flakon - ładny, imitujący kroplę wody,
    • cena - bardzo przystępna
    Wady:
    • brak wad
    Sabi01
    19 sierpnia 2020 o 12:13
    orzeźwiające połączenie
    Jest to zapach, który z całą pewnością zasługuje na te liczne pochwały...Stanowi doskonałe połączenie nut świeżych, lekkich, orzeźwiających z subtelną kwiatową wibracją wydobującą z niego nietuzinkową głębię. Jest wprost idealny na upalne letnie dni i ciepłe wieczory. Wpasuje się doskonale w każde okoliczności, stresujący dzień lub po prostu spotkanie ze znajomymi. Intryguje wszystkich, kto tylko ma z nim kontakt i zawsze pozostawia pozytywny odbiór. Stanowi uniwersalny dodatek w dobrej cenie. Zafascynował on moją mamę i od tamtej pory także, kupuje go regularnie. Flakonik jest utrzymany w szykownej prostocie konstrukcyjnej, a jednocześnie przyciąga odcieniami niebieskiego co podkreśla jego atrybuty. Jedynym minusem jest trwałość. Polecam wypróbować :)
    • Flakonik
  • 2 kwietnia 2020 o 14:14
    Niedrażniący świeżak
    Zapach zakupiłam podczas ubiegłorocznego upalnego lata. I na taką porę roku sprawdził się bardzo dobrze. Nie jest duszący i męczący. Mamy tutaj nuty kwiatowo - wodne, przypominające morską bryzę. Lekko odświeża i umila ciepłe pory roku. Trwałość jest średnia, zapach dość szybko ulatnia się ze skóry, na ubraniu utrzymuje się trochę dłużej. Polecam osobom, które nie lubią mocnych i ciężkich zapachów.
    Zalety:
    • cena (dość często promocyjna)
    • delikatność
    • subtelność
    • przyjemny efekt odświeżenia
    Wady:
    • trwałość
    • nie ma efektu "wow"