Tampony

O.B. Original Super Plus, Tampony higieniczne

• 9 kwietnia 2022 o 12:46
    Idealne
    Najlepsze tampony dostępne na rynku w te mocniejsze dni miesiączki. Nigdy mnie nie zawiodły zawsze mogę na nie liczyć. Nie przeciekaja a moje miesiączki są bardzo obfite. Używam kiedy chce się czuć komfortowo w te dni.
  • 22 stycznia 2022 o 8:54
    Sprawdzone
    W początkowych dniach okresu wytrzymują u mnie jakieś 2h. To i tak długo jak na obfite krwawienia. Pilnuję by nie przetrzymywać ich w organizmie dłużej niż kilka godzin. Łatwo wchodzą i wychodzą. Nigdy nie urwał mi się sznurek, nie podrażniły mnie, nie wywołały żadnej alergii, infekcji, innymi słowy nie miałam z nimi żadnych nieprzyjemnych niespodzianek. Cała seria od normal po super plus i te nocne jest udana. Mini są dla mnie osobiście bezużyteczne, ale istnieje grupa odbiorców dla których je stworzono. Najwięcej zużywam super plus i super. Cena wysoka, wyższa niż w przypadku innych tamponów czy podpasek, ale mam do nich zaufanie więc nie czuję potrzeby próbowania innych. Są niewielkich rozmiarów przez co nie zajmują wiele miejsca w torebce. Pozwalają poczuć się bardziej komfortowo.
    Zalety:
    • Spełniają swoją rolę
    • Są niewielkich rozmiarów
    • Można je dostać w wielu drogeriach
    Wady:
  • 16 września 2019 o 9:11
    Idealne podczas mocniejszych dni.
    Tampony O.B (różne wersje) stosuję od wielu lat. Od czasu do czasu "zdradzam" je z tańszymi zamiennikami i najczęściej tego żałuję. Według mnie na chwilę obecną nie ma lepszej marki niż ta (choć niestety cena też odzwierciedla jakość). Tampony Super Plus są w podłużnym pudełku o delikatnej, niebiesko-białej szacie graficznej. W środku znajdziemy tampony pojedynczo zapakowanie w przezroczystą folię, łatwą do ściągnięcia. Ta wersja jest bardzo duża, więc preferuję ją do pierwszego dnia krwawienia lub jako zabezpieczenie na noc. Tampony są bardzo chłonne i dobrze zabezpieczają. Zdarzało się, że w ciągu dnia i to przy obfitych dniach wystarczyło je zmienić 1-2 razy. Są pewne, skuteczne, aplikacja (mimo wielkości) ze względu na miękką i delikatną w dotyku powierzchnię jest komfortowa. Polecam przy obfitych dniach.
    Zalety:
    • duża chłonność
    • bardzo dobre zabezpieczenie podczas najbardziej obfitych dni
    • miękka i przyjemna w dotyku otoczka
    • komfort aplikacji i stosowania
    • nie podrażniają
    • niezawodny, mocny sznureczek
    Wady:
    • wysoka cena, choć moim zdaniem adekwatna do jakości
    pepper0
    27 maja 2019 o 4:28
    Tampon "bomba", na obfite miesiączki.
    Bardzo lubię tampony OB za wykonanie, chłonności i nieprzepuszczalność. Jednak ze względu na obfite pierwsze dni miesiączki muszę zabezpieczać się w te dni "podwójnie", czyli tampon + podpaska. Czasami nawet pomarańczowe OB wystarczały mi na 2h. W takie dni niezbędne stały się dla mnie zielone OB. Zielone OB są jeszcze większe od pomarańczowych, ale to w nich czuję się najbezpieczniej w pierwszych dniach obfitych miesiączek. Jednak nie używam ich co miesiąc tylko od święta, kiedy tego potrzebuję.
    Zalety:
    • Czuję się w nich najbezpieczniej w pierwszych dniach obfitych miesiączek.
  • 17 kwietnia 2018 o 21:56
    Niezawodne
    Tamponów używam, kiedy stawiam na wygodę i pewność. Ten rozmiar jest bardzo duży i może się wydać trochę niewygodny, ale w ciężkich, pierwszych dniach sprawdza się idealnie i czuję się z nimi bezpiecznie. Zalety: - są bardzo chłonne, - uczucie świeżości, - posiadają osłonkę przydatną w aplikacji, - dostępność. Wady: - koszt (ale można upolować w promocji), - trochę duży rozmiar, ale taka cena pewności.

Zobacz także inne Tampony