Tampony

Tampax Super Compak Economy, Tampons Tampony

• 25 maja 2021 o 17:21
    Porażka
    Kupiłam te tampony w pośpiechu ponieważ PILNIE potrzebowałam, a nie było tych które zawsze używam. Niestety jestem nimi strasznie zawiedziona, aplikator jest do niczego, kilka razy zdarzyło się że element wsuwający tampon wypadł mi do toalety ponieważ był zbyt luźny w większej części. Same tampony rozlatują się, kruszą. Nigdy już ich nie kupię.
    Zalety:
    • żadne
    Wady:
    • aplikator,
    • jakosć tworzywa z którego wykonano tampon
  • 2 czerwca 2020 o 10:14
    Mam mieszane uczucia,
    Tampony Tampax kupiłam po raz pierwszy, by sprawdzić dlaczego moje koleżanki tak lubią tampony z aplikatorem i czy faktycznie ten mały gadżet ułatwia prawdiłowe umieszczenie tamponu. Ja kupiłam wersję super plus. Ładne , zgrabne opakowanie, w środku każdy tampon osobno zapakowany, instrukcja dobrze tłumaczy jak używać tamponów. Aplikator plastikowy, ale prosty w obsłudze, nie przeraża, użuyty plastik jest elastyczny i przyjemny w dotyku. Aplikacja- intuicyjna, prosta, wystarczy wyciągnąć aplikator na zasadzie naciągania strzykawki. Aplikator faktycznie ułatwia prawidłowe umieszczenie tamponu na odpowiednią głebokość, to jest duży plus. Kolejny , że dzięki temu bajerowi całą czynność jest niesamowicie higieniczna i czysta- nie ma co porównywać z tradycyjnymi tamponami. Sam tampon - tu trochę mam problem, bo mam wrażenie że jest to zwałkowana wata i to w dość mało staranny sposób. Jest on też dłużysz od tych tradycyjnych. ale to tylko wygląd, więc byłam ciekawa jak sprawdzi się w "akcji". chłonność - przez to , że jest dłuższy dobrze wchłania, ale przez to , że jest to taka zbita wata, potrafi przepuszczać. Użyłam wersji super plus, ale mimo to potrafi przeciekać i tak np., jeden bok jest zabrudzony, a druga połowa tamponu jest czysta. Im bardziej jestem w ruchu, tym to przeciekanie jest większe. Ale za to świetnie sprawdza się , gdy śpię :). Tu miło mnie zaskoczyły, bo mam noce bez przeciekania i ku mojemu zdziwieniu budzę się sucha ( z powodu obfitych okresów na noc preferuję używanie tamponu i podpaski). Tampony nie są wyczuwalne, dobrze się je nosi. Nie dają mi pewności podczas używania gdy jestem aktywna, ale zachwyciły mnie ochroną podczas snu. Mają swoje wady i zalety. Wolę inne marki, ale na noc te okazały się najlepsze. polecam je też dziewczynom , które noszą długie paznokcie , których brzydzi zwykła aplikacja, lub które mają problem z odpowiednią aplikacją. Są bardzo pomocne. Oceniam je na dobre, choć nie najlepsze dla mnie, ale dla wielu kobiet mogą okazać się ideałem. Polecam zapoznać sie samemu .
    Zalety:
    • chłonne
    • łatwa aplikacja
    • aplikator wykonany z miękkiego i przyjemnego tworzywa
    • świetnie zapewniają suchość w nocy
    • wygodne
    Wady:
    • sam tampon wydaję się słabo wykonany
    • podczas ruchu różnie wchłania wydzielinę, potrafi przepuszczać mimo swoich dużych rozmiarów.
  • 9 marca 2020 o 17:47
    Produkt idealny
    Tampaxów używam w sumie od kiedy pamiętam. Bardzo podoba mi się pomysł z aplikatorem, który na pewno ułatwia, a nie utrudnia aplikację tamponu. Sam tampon jest miękki, nie wyczuwalny podczas noszenia. Może i wata zmienia kształt podczas noszenia, ale dla mnie jest to plus, bo znaczy, że produkt dopasowuje się do mojego ciała. Jest solidnie wykonany - nigdy mi nie przeciekł, sznurek się nie oderwał. Opakowanie zawiera sporo tamponów, jest wypchane nimi po brzegi. Kazdy z osobna zapakowany w kolorową folię, przypomina to trochę cukierki. Można wrzucić bez problemu do torebki i do dziś większość osób nie kojarzy, że to właśnie tampony. Każda inna marka również pakuje w celach higienicznych swoje produkty w dodatkową folię zabezpieczającą, ale na pewno zużywa jej nieco mniej. Do tej foli mam zastrzeżenie w postaci tego, że czasem na zgrzewie się rozwarstwia i otwiera produkt. Aplikator niestety wykonany z plastiku, ale spełnia swoje funkcje w 100%. Jak nie mam dostępu do bieżącej wody na pewno aplikator pomaga i jest bardziej higienicznie. Fajnie gdyby aplikator był wykonany z bardziej przyjaznego dla środowiska materiału, ale jak dla mnie nie jest to tak duży minus, żeby zrezygnować z użytkowania. Używam tych tamponów wiele lat i jak dla mnie są niezawodne. Kolejny plus za dostępność i cenę. Często też można je dostać w korzystnych promocjach.
  • 19 listopada 2019 o 13:59
    w końcu się skusiłam i wcale nie żałuję
    Zawsze i wszędzie tylko o.b. – do czasu, kiedy postanowiłam, że czas spróbować czegoś innego i zaczęłam sięgać po tampony innych firm, na które wcześniej nie zwracałam uwagi. O Tampaxach słyszałam już na początku swojej „kobiecej kariery”, ale dopiero teraz, po trzydziestce odważyłam się sięgnąć, gdzie wcześniej nie sięgałam. Kupiłam opakowanie, po czym poczytałam opinie i trochę się wystraszyłam, ale jak się okazało dziś zaliczam się do tej grupy, która akceptuje ten produkt z wszelkimi jego dziwactwami. Każdy z tamponów zapakowany jest w osobną folię (szkoda, że nie z materiału przyjaznego dla matki Ziemi), która łatwo się rozrywa i ukazuje plastikowy aplikator z tamponem wewnątrz (i znów, szkoda, że nie z tworzywa biodegradowalnego czy papieru). Wszystkie sztuki szczelnie wypełniają tekturowe pudełko, ale nie ma trudności z wyjęciem pojedynczego egzemplarza. Aplikator to rzecz wspaniała. Ułatwia sprawę i pozwala mi bez przeszkód usadzić tampon na swoim miejscu szybciej i wygodniej. Ani razu mnie nie zawiódł, wręcz przeciwnie, za każdym razem ułatwia życie (cieszę się, że i o.b. wpadło na pomysł, by dołączyć aplikatory). Instrukcja obsługi jest czytelna, a aplikacja za pomocą aplikatura prosta, o wiele łatwiejsza niż bez niego. Druga sprawa – sam tampon. Ja wiem, że wygląda surowo, nie ma żadnych siateczek i otoczek, a po usunięciu z ciała wygląda jakby zaczął się rozwarstwiać i rozpadać. Na początku też mnie to przerażało, ale z biegiem czasu poczyniłam pewne obserwacje. Tampon jest na tyle miękki (bez pomocy aplikatura podejrzewam, że niemożliwy do zaaplikowania), że po prostu idealnie dostosowuje się do anatomii wewnątrz ciała, dzięki temu szczelniej chroni. Mimo wszystko jest jednak na tyle solidny, że nie pozostawia jakiś kuciek czy fragmentów, a sznurek solidnie jest przytwierdzony. To co może wydawać się liche nabiera sensu. Niby jest to taka jakby zbita wata, ale przybiera anatomiczny kształt. Mnie to przekonuje z jednego i najważniejszego względu – te tampony mnie nie zawiodły i żałuję, że już wcześniej nie skusiłam się na ich zakup. Obecnie więc chętnie po nie sięgam, na zmianę z o.b., które , jak już wspomniałam, wprowadziły też swoje wersje z aplikatorami (oczywiście już kupiłam).
    Zalety:
    • dobrze zabezpieczają
    • przystosowują się do anatomii
    • aplikator ułatwia aplikację
    • mimo, że nie wyglądają, to są solidnie wykonane
    • nie rozwarstwiają się
    • sznurek jest dobrze osadzony
    • nie podrażniają
    Wady:
    • skromny apel z mojej strony, by plastikowy aplikator i folię zamienić na papier lub inne tworzywo biodegradowlane
  • 29 października 2019 o 20:50
    Fajny bajer
    Dzięki aplikatorowi tampony na pewno są bardziej higieniczne, jednak z aplikacją nie jest tak kolorowo. Jakoś nie mogę ich dobrze umieścić, pod dobrym kątem tak ja w przypadku tradycyjnych tamponów. A ich kształt jest co najmniej dziwny.

Zobacz także inne Tampony