Gąbki i aplikatory do makijażu

Douglas Collection Gąbka do makijażu

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 4 października 2021 o 19:57
    Gąbeczka ciekawa ale jednak to średniak...
    Gąbkę kupiłam przez internet, była w atrakcyjnej cenie 14 zł . Na pierwszy rzut oka wydaje się być dosyć twarda jednak po zmoczeniu miękkość przyzwoita, da się nią zrobić makijaż. Po namoczeniu delikatnie powiększa swoją objętość. Posiada dość nietypowy kształt w kształcie stożka dzięki czemu idealnie rozprowadza korektor pod oczy i do trudno dostępnych miejsc np. skrzydełek nosa. Jedynie czego mi w niej zabrakło to zaokrąglona końcówka którą na pewno lepiej nakładało by się podkład. Końcówka gąbeczki jest niestety dośc płaska przez co cięzko jest doklepać podkład. Gąbka znajduje się w ekologicznym papierowym opakowaniu. Kolor gąbeczki jest różowy i przy codziennym miesięcznym używaniu i myciu jej nie bleknie tak jak oryginalny BB. Gąbeczka daje dość naturalny efekt nie robiąc przy aplikacji smug ale to zależy od podkładu jaki zastosujemy,równomiernie rozkłada podkład, pochłania niewielką ilość produktu. Dość dobrze się ją domywa zwykłym szarym mydłem. Niestety, nie jest tak przyjemna w użytkowaniu i nie zdecyduje się na jej ponowny zakup.Mimo atrakcyjnej ceny, nie polecam zakupu.
    AnulaQa
    11 sierpnia 2018 o 11:42
    Cierpieć dla...? Bo urody to nie dodaje.
    Chcecie usłyszeć najpierw dobrą, czy złą wiadomość? Zacznę od dobrej. Ta gąbka ma tylko jedną wadę. Brak zalet. No to wymieniamy: - twarda, zbita, bolesna, używanie jej to jak walka na ringu, prawy sierpowy, lewy hak, aż ma się ochotę uciec, albo odważnie sparować cios - nie chłonie wody, nie zwiększa swej objętości, nie mięknie - aplikacja podkładu, korektora, produktów w kremie, itp. przy użyciu tej gąbeczki to katorga, efekty są opłakane, makijaż wygląda na niechlujny - jest jak piłeczka kauczukowa, powoduje że podkład ślizga się po skórze, spływa z gąbki, nie sposób go ładnie i estetycznie nałożyć, robi smugi, rozkłada kosmetyk nierównomiernie - szpic gąbki niby dopasowuje się do miejsc trudniej dostępnych, ale jest tak sztywny, twardy i śliski, że lepiej go nie używać - słaba porowatość, typowo silikonowa gąbka - cena, przy tak niskiej jakości to jakiś żart I owszem gąbka nie wypija produktów i jest dość wytrzymała, ale paradoksalnie wolałabym gdyby wypijała odrobinę produktu i nie była tak wytrzymała, wtedy być może nadawałaby się do użytku. Mam porównanie do Real Technic (hit, mięciutka, podkład wygląda świetnie, ale jest dość krucha) i Golden Rose ( całkiem ok, daje radę, jest twardsza niż RT, lecz w dalszym ciągu przyjemna, nie daje tak fajnego efektu jak RT, ale jest bardziej wytrzymała). Reasumując, nie wiem co tym można robić, odbijać stempelki na ścianie, tłuc orzechy, pompować krew, ćwiczyć mięśnie nadgarstka, dać kotu do zabawy? Yyyy. Nie polecam.
  • 21 lipca 2018 o 20:18
    Naturalny efekt
    To moja pierwsza gąbka do makijażu, ale naturalny efekt jaki zostawia na skórze sprawia, że bardzo ją polubiłam. Nie mam porównania do słynnego Beauty Blendera, a gąbkę znalazłam w kalendarzu adwentowym Douglas. Gąbka faktycznie jest dosyć twarda, ale po kilku użyciach i zamoczeniu trochę zmieniła swoją strukturę. Mimo jej twardości efekt po nałożeniu jest naturalny i bez smug, gąbka równomiernie rozkłada podkład i dobrze wtapia go w skórę - może dlatego, że stosuję mocno nawilżające kremy, które są do tego dobrą bazą. Wygląd skóry po aplikacji jest cudowny, bo wyglada miękko, nie ma mowy o efekcie maski. Gąbeczka pochłania niewiele produktu i nie jest trudna do czyszczenia. Po 1,5 miesięcznym używaniu nie widać po niej śladów zużycia.
    Zalety:
    • daje naturalny efekt, bez smug, równomiernie rozkłada podkład, nie robi efektu maski, skóra wygląda miękko i zdrowo, pochłania niewiele produktu, łatwa w czyszczeniu
    Wady:
    • trochę za twarda
  • 12 stycznia 2018 o 11:42
    PORAŻKA!!!
    Moja poprzednia recenzja została usunięta, ale ja i tak zrecenzuję ten produkt, co by przed nim przestrzec inne użytkowniczki. Gąbkę znalazłam w kalendarzu adwentowym od Douglas. Już przy pierwszym pomacaniu wiedziałam że się nie polubimy (kogo rozpuściła miękkość gąbek blend it ten wie...), ponieważ jest mega twarda i ciężko ją zgnieść w ręce. Liczyłam jeszcze, że po zmoczeniu nabierze w magiczny sposób miękkości. I co? I nic. Jaka twarda była, taka jest. Próbowałam coś nią zaaplikować, bo z natury próbuję każdemu produktowi dać szansę się wykazać. Jest trwała. Ok. Ale kamień też jest trwały. Podkładu nie zżera - fakt. Ale gumowa piłeczka też go nie zje, a czy da się nią nałożyć i zblurować dobrze makijaż? Gąbka aplikuje podkład tak, że się ślizga po twarzy, nie daje się wtłoczyć w skórę. Korektor tak samo wędrował mi z miejsca w miejsce. Produkty wyglądają jakby leżały na twarzy, rozmazane, a nie się z nią integrowały. Dodatkowo odgłosy i uczucie, jakbym się okładała piłką tenisową. Nie, nie i jeszcze raz nie. Co do gąbek to ja mam swoje wymagania. Odnośnie bycia zadowoloną z tej konkretnie - musiałabym mieć twarz wykutą z żelaza. Jej cena jest niemalże identyczna jak gąbek blend it, a przy porównaniu jakości ta douglasowska wypada tak słabo, że słabiej się już po prostu nie da.
  • 2 grudnia 2017 o 19:59
    fajna
    Bardzo fajna gąbeczka. Idealnie dopasowuje się do dłoni. Ma kształt idealny do korektora pod oczy jak i do podkładu. Nie pochłania aż tak dużo produktu jak inne testowane przeze mnie gąbki i łatwo ją doczyscić. Poza tym cena nie jest zbyt wygórowana
    Zalety:
    • kształt i działanie
    Wady:
    • bez wad