Podkłady

Manhattan Endless Perfection, 24h Breathable Foundation Oddychający podkład do twarzy

• 22 maja 2018 o 19:49
    Najlepszy podkład
    Podkład kupiłam w Rossmannie podczas likwidacji szafy z kosmetykami marki Manhattan. Skusił mnie przede wszystkim jego bardzo jasny odcień. Już od pierwszego użycia wiedziałam, że będzie to mój ulubieniec. Świetnie stapia się ze skórą, nie podkreśla porów, nie wysusza. Aplikacja, jest łatwa i przyjemna. Podkład ma świetne krycie i wytrzymuje na twarzy bardzo długi czas. Jedynym problemem jest jego dostępność.
    Zalety:
    • Krycie
    • Kolor
    Wady:
    • Dostępność
    kasioch
    4 maja 2018 o 23:00
    Całkiem dobry
    Kupiłam po pozytywnych doświadczeniach z wersją podstawową Endless Perfection. Wybrałam odcień 010, który był dostatecznie jasny dla mojej cery. Podkład ma lekką, wodnistą konsystencję. Jakoś nie mogłam się przekonać do aplikowania go firmowym aplikatorem, więc nakładałam nim "kleksy" na twarz i rozsmarowywałam palcami. Rozprowadza się dobrze, kryje średnio (ale to nie korektor). Pozostawia lekkie uczucie lepkości twarzy. Utrzymuje się w miarę długo (przynajmniej utrwalony pudrem sypkim). Nie wywołał u mnie żadnych reakcji alergicznych, wyprysków. Nie podkreślał suchych skórek, nie tworzył efektu maski. Gdyby pozostawiał jeszcze uczucie nawilżenia, byłby idealny dla mojej suchej skóry.
    Zalety:
    • dobre dopasowanie do twarzy, daje "naturalny" efekt
    • lekka konsystencja
    • nie podkreśla skórek
    • wydajny
    • porządne szklane opakowanie
    Wady:
    • lepkość skóry po jego aplikacji
    • zapach (jakoś mnie drażnił)
  • 27 stycznia 2018 o 13:02
    Classic Ivory??? Really
    Kupiłam go na wyprzedaży szaf w Ross. Wrzuciłam go do koszyka bez namysłu - do kompletu (baza, puder). Za taką cenę? Nawet się nie zastanawiałam. Z firmą manhattan mam styczność rzadko - sama nie wiem czemu. Podkład ma bardzo wodnista konsystencję, która na początku przeraża. O dziwo... Nie taki podkład straszny, jaką ma konsystencję Krycie ma niezłe, które można stopniowac. Jest lekki i taki przyjemny. Daje wrażenie idealnego dopasowania, i uczucie natural beuty. Nie czuć go na twarzy, nie ściąga i nie zapycha. Gdybym dostała bez opakowania pomyslalabym że to produkt apteczny i w 100%naturalny. Nie powoduje podrażnień, i innych przykrych niespodzianek. Wydaje mi się, że idealnie nadaje się na okres wiosenno letni. Do aplikatora się przyzwyczaiłam. Jest przyjemny w użyciu i delikatny dla skóry. Rozprowadza podkład szybko i sprawnie. Potrafi czasem "chlapnąć". Butelka szklana i solidna. Jest to bardzo dobry produkt, który polubiłam. Jedynym minusem - zarzutem jest jego kolor. Podkład ciemnieje i wybijaja z niego takie dziwne tony. Niby róż - pomarańcz ale bardzo delikatny. Na szczęście po dokładnym rozblendowaniu nie ma po tym śladu. Jeśli ktoś używa codziennie beż, proponuję wybrać kolory jaśniejsze - ja mam classic Ivory i wygląda świetnie.
  • 18 stycznia 2018 o 22:10
    Najlepszy
    Używałam już wielu drogich jak i tanich podkładów. Ten jest najlepszy jeśli chodzi o formule. Skora się nie ciastkuje i wałkuje, wygląda naturalnie i jest bardzo nawilżona. Kolory też bardzo fajne. Mogłabym to porównać z Rimmel Lasting Finish Breathable, który ma gorsze kolory.
    Zalety:
    • Formuła
    • Nie ciastkuje i wałkuje się
    • Całkiem trwały
    • Skora wygląda naturalnie i zdrowo
    Wady:
    • Mógłby by bardziej kryjący
    • Ciężko dostępny
  • 7 stycznia 2018 o 12:42
    Wielkie zaskoczenie
    Kupiłam ten podkład przypadkiem. Wycofywali stoisko Manhattan z mojego małego, osiedlowego Rossmanna więc wszystkie produkty tej marki były do kupienia za grosze. Zapłaciłam za ten podkład niecałe 11zł więc nie spodziewałam się cudów. Bardzo się zaskoczyłam! Przede wszystkim podkład ma wyjątkowy aplikator - nakłada się go jak większość korektorów pod oczy. Posiada lekką, niemal wodnistą formułę. Bardzo ładnie kryje, a jednocześnie jest niewidoczny na skórze. Daje efekt pięknej, zdrowej, naturalnie wyglądającej skóry. Posiadam odcień soft beige - średnio ciemny, ciepły żółtawy odzień. Ładnie stapia się ze skórą.
    • krycie
    • aplikator
    Wady:
    • mała gama kolorystyczna, dość trudno dobrać odzień.