Wody toaletowe damskie

Salvatore Ferragamo Incanto Shine woda toaletowa 50ml
E-Glamour.pl
Salvatore Ferragamo Incanto Shine woda toaletowa 100 ml dla kobiet
Salvatore Ferragamo Incanto Shine

Nasi użytkownicy zostawili 42 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

AnaSky
    11 stycznia 2023 o 20:49
    Owocowy optymizm
    Incanto Shine zamówiłam w mega promocji w Hebe - za 100 ml zapłaciłam 129 zł. W sumie zupełnie w ciemno - poczytałam jedynie opinie. I te mnie przekonały. Jak się okazało był to dobry wybór. Nie jestem jakąś koneserką i nie trzeba mi wiele. Na początek zachwycił mnie przepiękny, kolorowy flakon o ciekawym kształcie. Mimo, że woda ma aż 100 ml - szkło dobrze leży w dłoni i nie jest ciężkie. Sam zapach.... Przepadłam. Jest tak cudownie owocowy... delkatnie słodki, nieco świeży... Od pierwszego psiknięcia wywołuje u mnie uśmiech na twarzy i dobre samopoczucie. Nie jest duszący. Co prawda mojego ciała nie trzyma się zbyt długo, ale na ubraniach... To pierwszy zapach, który czuję wyraźnie na ubraniach jeszce po tygodniu! Ktoś porównał ten zapach do wody Avonu Summer White Sunset i coś w tym faktycznie jest. Ale niczym to w moich oczach temu zapachowi nie ujmuje. Na pewno na jednym flakonie się nie skończy i mimo tego, że na moim ciele nie trzyma się długo, to jest tak cudownie optymistyczny, owocowy, słodki i świeży zarazem, że po prostu więcej aplikuję go na ubrania i umila mi dzień :)
  • 16 maja 2022 o 19:41
    Piękny zapach
    Incanto shine jest to piękny zapach. Świeży, kwiatowo-owocowy, lekko słodki, delikatny, bardzo kobiecy i elegancki, poprawiajacy humor. Nie jest duszący czy męczący. Bardzo ładnie się rozwija. Idealny na lato i wiosnę i dla młodej dziewczyny i dla starszej kobiety. Idealny wybór na prezent. Zapach przypomina mi perfumy z Avonu, które uwielbiam Summer White sunset. Flakon podoba mi się, przyjemny dla oka.Perfumy nie są drogie . Dobrze się trzyma. Polecam testować.
    Zalety:
    • Piękny zapach, Dostępność, Ładna, Buteleczka, Trwałość, Pięknie się rozwija
    Wady:
    • Dla mnie nie ma wad
    W perfumerii
  • 11 marca 2022 o 11:44
    Szamponowy świeżak
    Kupiłam po uprzednim zorientowaniu się w Internecie, który zapach przypomina Bombshell VS. Przy czym Incanto Shine powstał w 2007, a Bombshell w 2010 (za Fragrantica). Incanto Shine to woda toaletowa, a Bombshell woda perfumowana. Nosem odpowiedzialnym za Incanto Shine jest Karine Dubreuil-Sereni, w której portoflio znajdują się m.in. Aqua Allegoria Grosellina czy Pivoine Magnifica Guerlain, Gucci Envy Me czy cały szereg zapachów znanej francuskiej marki L’Occitane en Provence. Jest to o tyle ważna informacja, że pani perfumiarz specjalizuje się w lżejszym formacie zapachowym. Incanto Shine doskonale spełniły moje aktualne wymagania co do perfum - zapach jest lekki, świeży, optymistyczny z szamponowo-prysznicową nutą. Jest na tyle lekki, że można wielokrotnie aplikować w ciągu dnia, ponieważ nie jest zbyt trwały, ale w końcu to EDT. Największym plusem jest chyba to, że jest tańszy niż Bombshell i jest to typowy fruity floral, od którego oczekujemy świeżości i delikatnej słodyczy. Na wiosnę idealny. Czuć w nim marakuję i ananas na delikatnej piżmowo-cedrowej bazie. Nie ma sensu wyodrębniać poszczególnych przenikających się nut, bo nie są to wyżyny sztuki perfumeryjnej jak np. Nasomatto, a porządnie zrobiony produkt mass marketowy. Buteleczka bardzo ładna, optymistyczna. Dużym plusem jest również to, że 100 ml często występuje w promocji. Polecam osobom w każdym wieku.
    Zalety:
    • Świeży, nienachalny, optymistyczny zapach, często można znaleźć w cenie promocyjnej.
    W perfumerii
    HonoSa
    11 sierpnia 2021 o 11:34
    Optymistyczny poczatek owocowo-kwiatowej nudy i wtórności
    Od dłuższego czasu szukam niezobowiązującego zapachu na co dzień, do pracy, który będzie pasował na każdą okazję, nie przytłaczał, ale jednocześnie nie był pozbawiony charakteru. Jestem fanką wyrazistych, słodkich i orientalnych aromatów, ale mam świadomość, że nie wszystkie są stosowne do codziennego użytku, szczególnie latem. Od bardzo wielu lat niezobowiązującym codzienniakiem jest dla mnie IN2YOU CK, ale mam teraz ochotę na coś nowego o podobnej uniwersalności, ale też czegoś niepozbawionego oryginalności. Jedna z koleżanek od bardzo dawna rekomendowała mi zapachy Incanto, ale nigdy dotychczas nie zdecydowałam się na ich wypróbowanie. Teraz zdecydowałam się na Incanto Shine i niestety muszę stwierdzić, że moje poszukiwania uniwersalnego codzienniaka będą trwały dalej. Urocza, pastelowa buteleczka ozdobiona motywami kwiatowymi oferuje bowiem sympatyczne, ale niestety – w mojej opinii- pozbawione charakteru wnętrze, które ujawnia się dopiero po jakimś czasie. Pierwsze nuty są wesołe, radosne i to właśnie one mnie zwiodły, obiecując pełną optymizmu kompozycję, która mogłaby mi towarzyszyć przez cały dzień. Intensywny ananas przechodzi w słodką brzoskwinię, ale później wyczuwam jedynie frezję, którą na żywo bardzo lubię, ale w tym wydaniu drażni mnie sztucznością i nuży jednostajnością. Bazowy cedr i ambra są moim zdaniem mało wyczuwalne, ponieważ zapach jest bardzo nietrwały i znika równie szybko, jak chmury po letnim deszczu. Incanto Shine jest kompozycją typowo wiosenno- letnią, ale w dość wtórnym i monotonnym wydaniu. Mogą być z nami przez cały dzień, pytanie tylko- „po co?”, skoro jest tyle piękniejszych, lekkich zapachów. Ubolewam, ale aromat tej wody perfumowanej w dłuższej perspektywie mnie nudzi, przypomina byle jakie mgiełki zapachowe i już wiem, że nie są to perfumy, które będę w stanie zużyć do końca…
    Zalety:
    • urocza buteleczka
    • niska cena promocyjna
    Wady:
    • wtórna, mało oryginalna kompozycja zapachowa
    • bardzo nietrwały zapach
  • 28 czerwca 2019 o 11:26
    Do zwiewnej letniej sukienki....świeżość gwarantowana
    Perfumy otrzymałam na prezent jakiś czas temu. W pierwszej chwili zachwyciła mnie butelka - kolorowa w barwach tęczy - no po prostu patrzysz i aż oko cieszy :) Zapach bardzo uniwersalny - wielu kobietom przypadnie do gustu z kategorii kwiatowo-owocowych, na lato w sam raz! Obecność w nucie cedru i piżma sprawia, że wyczuwamy nutę pieprzu. Najprościej zapach opisać można tymi słowami: lekki, świeży, letni. Jeśli chodzi o trwałość to w tej cenie nie spodziewajmy się cudu - być może z moim ph skóry się nie zgrał ale musiałam go aplikować kilka razy w ciągu dnia, aby przedłużyć trwałość. Dla osób lubiących subtelne zapachy będzie w sam raz. Zdecydowanie odradzam zwolenniczkom zapachów mocnych, intensywnych i nietuzinkowych - bo ten do takich niestety nie należy. Zapach można kupić w bardzo dobrej cenie - w promocji widziałam go gdzieś w okolicach 98zł/100ml Propozycja na lato: załóż zwiewną sukienkę, rozpuść włosy i spryskaj się Incanto Shine...