Peelingi do ciała

The Body Shop Coconut, Body Scrub Peeling do ciała z kokosem

• 2 października 2022 o 17:45
    Liczyłam na więcej
    Przyjemny, kremowy peeling o gęstej konsystencji. Łatwo się go aplikuje, ale z powodu gęstości i dość delikatnym drobinkom złuszczającym, nie jest zbyt wydajny. Zapach kokosa początkowo wydawał mi się bardzo udany i otulający, ale w trakcie używania stał się męczący, lekko chemiczny. Uwielbiam kokosowe kosmetyki, ale temu daleko do ideału. Działanie złuszczające produktu jest dosyć lekkie. Dla mnie to lekki minus, ponieważ wolę bardziej zdecydowane peelingi. Skóra po użyciu produktu jest miękka i wygładzona, ale nie pachnie kokosem. Ogólnie peeling nie jest zły, ale od marki TBS oczekuję więcej niż tylko poprawności. Raczej nie kupię ponownie, bo w tym progu cenowym da się upolować lepsze produkty.
  • 8 czerwca 2021 o 21:31
    Ideał na zime
    Uwielbiam ten peeling na zimę za jego właściwości rozgrzewające. Pierwszy peeling który spotkałam właśnie z takimi właściwościami, jestem wielkim zmarzluchem a ten peeling rozgrzewa całe ciało. Uwielbiam zapach kokosu więc to kolejny plus tego produktu. Co do konsystencji to peeling jest dość gesty ma taką maselkowa konsystencje dobrze się rozprowadza na skórze i pozostawia ja świetnie nawilżona i gładka nie pozostawiając tłustej lepkiej warstwy. Nie jest bardzo wydajny.
    Zalety:
    • Właściwości rozgrzewajace
    • Właściwości nawilżające
    Wady:
    • Nie jest bardzo wydajny
  • 8 października 2020 o 17:18
    Znam lepsze peelingi do ciała.
    Miałam kilka ich wersji zapachowych i jakoś żadna mi serca nie podbiła. Ta wersja kokosowa ładnie pachnie, ale zapach to nie wszystko, bo produkt powinien działać. Peeling, nie jest zbyt mocny i tylko delikatnie ściera naskórek. Jest mocno zbity i zużyłam go po prostu jako produkt do mycia i tu był ok, ale nie tak go procent opisał. Jest średnio wydajny i sama cena nie najtańsza. TBS kreuje się na eko markę, naturalną a wcale tacy nie są. Niczym ten peeling nie wyróżnia się od innych produktów . Teraz w zwykłym hipermarkecie fajniejszy i nie drogi takiego typu produkt potrafię znaleźć.
  • 8 października 2020 o 13:33
    Taki ok
    Zapach piękny ???? Kocham kokosa więc przypadł mi do gustu. Konsystencje ma dość gęsta. Ma sporo drobinek brązowego cukru i wiórek kokosowych. Mógłby mocniej ścierać ale daje radę. Wydajność słaba, dość szybko mi się skończył. A działanie w porządku. Nawilżył moją skórę więc duży plus dla niego.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Brak wydajności
    • Słaby zdzierak
  • 9 lutego 2020 o 20:47
    The Body Shop
    Nie ujął mnie jakoś specjalnie. Zapach dużo mniej intensywny niż kremu, mało wydajny, szybko się zużywa. Po zastosowaniu skóra jest przyjemnie miękka i nawilżona. Scrub nie podrażnia ani nie wysusza. Ścieranie niestety słabe. Plus za skład oczywiście :)