Bazy pod makijaż

M.A.C. Prep + Prime, Skin Base Visage Baza pod makijaż

MAC Prep + Prime baza pod podkład 30ml

Nasi użytkownicy zostawili 24 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 5 kwietnia 2023 o 14:25
    Nie lubię.
    Bazę kupiłam zachęcona reklamą celebrytki z Instagrama i to był błąd. Baza jest w sztyfcie, na twarzy daje bezbarwny efekt, matuje. Opakowanie piękne, z mieniącymi drobinkami, bardzo solidne, działa bez zarzutu. Można wrzucić do torebki. Ogromny plus. Produkt jest bardzo wydajny. Używam kilka miesięcy i dalej zużycie jest znikome. I tyle zalet. Nie zauważyłam żadnego innego działania, ponad to które daje mi puder matujący do wykończenia makijażu. Po użyciu bazy pory skóry nie są zmniejszone, podkład nie rozprowadza się lepiej. Ta baza nie robi nic na mojej skórze, w niczym mi nie pomaga. Efekt matu nie utrzymuje się długo, po kilku godzinach trzeba poprawić pudrem. Mam wrażenie, że sama baza jest ciężka i może zapychać skóry tłuste. Dla mnie ten kosmetyk nie jest do codziennego użycia, jest zbędny. Żałuję zakupu ;) Ot, taki fajny gadżet, który niewiele zmienia. Niestety. Poza tym bardzo lubię firmę M.A.C.
    Zalety:
    • matuje
    Wady:
    • ciężka konsystencja
    • nie utrzymuje makijażu przez cały dzień
  • 3 marca 2023 o 12:25
    Mocno zapycha
    Niestety ta baza mnie nie przekonała. Bardzo słabo przedłuża trwałość makijażu, o ile w ogóle. Konsystencja wydaje się być przyjemna, nie za gęsta ani za rzadka, pięknie się rozprowadza - to trzeba jej przyznać, ale ma w sobie jakiś olejek który na długo zostaje na twarzy i w moim przypadku, gdzie mam przetłuszczająca się strefę T, nie zdało to kompletnie egzaminu. Drobinki które zawiera są zbędne, bo są znikome i szybko giną pod podkładem. Na koniec zauważyłam, ze po każdym użyciu tej bazy pojawiało mi się sporo wyprysków w różnych miejscach na całej twarzy, Bazę stosowałam doraźnie ale i tak mam wrażenie, ze mi obniżyła kondycję skóry na twarzy. Być może sprawdzi się u osób z nieproblematyczną cerą.
    Zalety:
    • Ładnie się rozprowadza
    Wady:
    • Mocno zapycha, nawet stosowana doraźnie na pare godzin
    • Nie przedłuża trwałości makijażu
  • 3 września 2022 o 15:36
    Mistrz
    Uwielbiam ten produkt! Baza jest biała, silikonowa, po rozprowadzeniu na twarzy przezroczysta. Nakładam na krem nawilżający i serum z linii Vichy. Mam cerę mieszaną, strefa T cały dzień matowa. Podkład Estee Lauder gładko rozprowadza się pędzlem Hakuro 5. W takiej konfiguracji to zestaw idealny. Baza wspaniała, pory wypełnione, makijaż gładki. Przy tym nie zapycha porów. Jestem ogromnie zadowolona!
    AnnBlus
    16 maja 2019 o 8:44
    Czuję olej
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Baza nie przedłuża trwałości makijażu ani go nie upiększa w żaden sposób, nie wygładza, nie zmniejsza porów - wygląda on tak samo, jakbym nałożyła go na krem (używam Thalgo Perfect Matte Fluid). Dodatkowo czuję w niej jakąś dziwną olejowatość, przez kilka pierwszych godzin po nałożeniu mam takie subtelne odczucie olejku, który spływa mi na usta, trudno to nazwać, mam wrażenie jakby makijaż na tej bazie pływał. Nie wyglądał źle, nie ścierał się, ale też nie było lepiej niż bez bazy. Jest to więc produkt zbędny, bo nie robi nic.
    Zalety:
    • nic, no może wydajność, wystarczy naprawdę odrobina
    Wady:
    • skuteczność
    • nieprzyjemne odczucia
    • silikony
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 8 marca 2018 o 12:44
    Dobra
    Jeśli chodzi o bazy, zwykle wygodniejsze dla mnie są bazy w pompkach ze względu na łatwość dozowania. Ta baza co prawda zawiera w sobie silikony, ale nie przeszkadza mi to. Baza łatwo się nakłada, nie jest taka "tępawa". Ma w sobie takie ledwo widoczne drobinki. Być może przedłuża trwałość makijażu, ale zbytniej różnicy nie widzę po nałożeniu podkładu na bazę lub bez niej. Wygodne opakowanie pozwala dozować odpowiednią ilość kosmetyku. Wydajność spora, to zdecydowanie mocna strona kosmetyków M.A.C., tak więc wystarczy mi pewnie na bardzo długo.

Zobacz także inne Bazy pod makijaż