Wody perfumowane męskie

31 grudnia 2020 o 21:19
    Drapie w gardle
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Kiedy czytam opis tych perfum i wcześniejsza opinię, to zastanawiam się, czy aby ktoś w drogerii się nie pomylił oklejając otrzymaną przeze mnie próbkę. Jedynie wąchając jej wylot czuję coś owocowego lub może kwiatowego; na mnie zapach jest bardzo suchy, mocno dymny, kadzidlany, drzewny aż na zabój, prawie że drapie w gardle. Tu się nic nie dzieje, jest płasko. Pachnie tak przez cały czas i jest to długi czas. Ja się źle w tych perfumach czuję, po prostu mnie męczą, nawet zużycie tej próbki to problem...
    • Flakon
  • 13 maja 2018 o 13:50
    Średniak
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Chyba pierwsze moje rozczarowanie zapachem od TT. Oczywiście parametry użytkowe ma bardzo dobre, jak to ekstrakt. Trwałość i moc naprawdę na bardzo wysokim poziomie. Niestety zapach jest dla odmiany linearny i nie rozwija się wcale. Co charakterystyczne dla wszystkich zapachów marki jest on aż mocno przeładowany nutami i po spojrzeniu na nie można się było przygotować na coś naprawdę ciekawego. Sam heban w spisie nut już mocno mnie ożywił i dzięki temu podniósł moje oczekiwania co do niego. Miało być drzewnie, nieco słodko i z nutą białych kwiatów, które bardzo lubię. Z nut owocowych w składzie brzoskwinia, której interpretacja w Kirke TT bardzo mi się podobała. Zapach niestety jest po prostu przyjemny. Nic więcej. Powiedziałabym, że to taki bezpieczny typ zapachu, który się wszystkim spodoba. Jak zapach pokoju w dobrym hotelu czy luksusowej linii kosmetyków. O ile jest to zapach przyjemny i miło w jego otoczeniu spędzić czas, to jednak nie chciałabym pachnieć hotelowym pokojem, nawet tym klasy premium. Zapach jest jednostajny, nie ewoluuje, nie zmienia się i jest cały czas taki sam. Przyjemny owocowo kwiatowy zapach, na bardzo delikatnym drzewnym podszyciu. Mocno wyczuwalna jest brzoskwinia, jaśmin (ale nie taki mocarny jak alienowski) lilia (ale też nie taka mroczna i cmentarna) ylang-ylang. Przyjemne i jakościowo dobre. Jednak nie za takie pieniądze i nie do noszenia na codzień.
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie