Wody toaletowe damskie

L'Artisan Parfumeur Timbuktu Woda Toaletowa 100ml

Sativa1
    31 października 2022 o 3:29
    Rozczarowanie
    Nie mogłam zużyć tych perfum do końca. Były zbyt suche, dziwne, niezbyt kobiece. Męskie też nie za bardzo, więc w sumie nijakie pomimo, że cała kompozycja krzyczy 'nisza'. Zbyt dużo papirusa i kadzidla, przypraw, plus jeszcze paczula. Rozumiem idee stworzenia perfum wg zupełnie innego 'skryptu' niż europejski i że nazwisko Duchaufour mówi samo za siebie, ale Timbuktu to wciąż bardziej ciekawostka i jednak pas przynajmniej dla mnie.
    W perfumerii
    Arizona
    30 lipca 2013 o 20:11
    drzewno chyprowo zywiczny...
    Zapach piekny i elegancki. Natomiast osobiscie na codzien wole mniej chyprowe zapachy. Ich cierpkosc i wytrawnosc poprostu meczy nos. Ale n ie mowie nie. Utzymywanie na skórze oraz balans =5. Wyczowam w Timbuku nuty zywiczne, wetiver, moze i mech.. Raczej dla kobiet ale mysle ze na meskiej skorze moze całkiem ciekawie sie rozwinac. Zapachowa kompozycja to oczywiście rzemieślniczy kunszt. Brawa. Używam tego produktu od: 2tyg. Ilość zużytych opakowań: probka
    Corii
    2 czerwca 2011 o 22:30
    Afryka
    To mój pierwszy niszowiec, jaki mi przyszło niuchać i od razu przypadł do gustu. Nawet więcej, bo lekko zauroczył. Egzotyką, niecodziennym zestawieniem, skórzano-zielonym zapachem. Czuć w nim tego ducha podróży, oj czuć. Kojarzy mi sie z Afryką właśnie. Powoduje, ze tęsknię za odmianą, za suchym powietrzem, za słońcem od rana do wieczora ... Nie jest to zapach - killer. Nie idzie za nim ogon, nie jest też zbyt trwały. Jest to jeden z tych zapachów, co czuć raczej blisko skóry. Ale do Timbuktu to pasuje. Jest biletem do innego świata, całkiem odmiennego od naszego codziennego. Jest ruchem, dynamiką. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: spora próbka
    yerena
    3 lutego 2011 o 0:14
    Znam (prawie) kopie tego zapachu
    Mam probke. Nie lubie takich klimatow- zapach jest dosc ciezki, zadnych jagod nie czuje, od razu daje o sobie znac mirra i wetiwer, z czasem nadchodzi kadzidlo i ziola (tak, tak- ziola). Czuje sie jakbym byla w starym, z drewnianymi rzezbionymi szafami, polkami i ladą sklepie zielarskim, gdzie pachnie to drewno, ziola na rozwagę, stary parkiet, a na zapleczu ktos zapalil kadzidlo. Omijajac ziola, Timbuktu jest, moim zdaniem, bardzo zblizony do Smoka Cartiera. Zapach jest raczej unisex, partner by sie skusil gdyby nie trwalosc... Używam tego produktu od: 2010 marzec Ilość zużytych opakowań: jednak nie bedzie
  • 22 października 2010 o 9:18
    stragan
    Ten zapach mógłby być prezentem z dalekiej podróży...kadzidlano-pieprzno-warzywny aromat nie przytłacza ale nie pobudza moich szarych komórek do myślenia. Wyobrażam sobie że leżę na wyszywanych złotem poduszkach ale trochę otumaniona dymem z fajki wodnej. Albo nie! Raczej idę alejką, stagany ze wszystkich stron, pełno dymu, koraliki, kadzidełka, olejki, przyprawy....(już wiem skąd te warzywa...wczoraj wieczorem obierałam warzywa na rosół, warzywa wpiły mi się chyba w skórę, ale jakże to pasuje do Timbuktu) trochę mnie ponosi. A sam zapach nie jest tego wart. Aczkolwiek wart testu. A może na mężczyźnie będzie lepiej..... Używam tego produktu od:paru testów Ilość zużytych opakowań:próbka