Wody toaletowe damskie

• 14 marca 2022 o 13:50
    Nowe doznania
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Philosykos to pierwsze niszowe perfumy, które mam przyjemność testować. Wbrew moim obawom zapach wcale nie jest dziwny ale na pewno jest INNY. Od początku wyraźnie wyczuwam kokos i kremową figę. Pomimo typowo słodkich nut zapach tchnie świeżością, przedziwne połączenie. Jest jak powiew chłodnego wiatru na rajskiej wyspie, niosący ze sobą eksplozję egzotycznych aromatów i beztroski. Pachnie wiosną i luksusem, zadziwia delikatnością. A to wszystko jest tak szlachetne i ultranaturalne, że ciężko to opisać. Zapach jest prosty ale pięknie się przenika, jest pełen harmonii i spokoju. Trzyma się blisko, otoczenie go raczej nie wyczuje. Nie rozwija się zbyt wiele, jednak po kilku godzinach jak przejdzie już do nut bazy jest jeszcze piękniejszy i przyciągający. To jest zupełnie inny pułap doznań zapachowych niż w perfumach z popularnych perfumerii. I choć nie jestem fanką aromatu kokosa (za charakterystyczną mdłą nutę) to bardzo doceniam tą kompozycję i polecam testy, z całą stanowczością wart jest poznania. Z każdym dniem noszenia wciąga coraz bardziej. P.S Jeśli ktoś szuka tańszego odpowiednika to zapach mgiełki do ciała BeBeauty z Biedronki- Kokos i Maliny, jest prawie identyczny :-)))
    Zalety:
    • ekskluzywny zapach, który ma w sobie coś magicznego
    • niepospolity
    • trwały
    Wady:
    • bliskoskórny
    KAJAL K
    6 maja 2021 o 1:20
    Warte uwagi perfumy z gatunku "zielone"
    Jeśli jesteś spragniony naturalnych zielonych nut w perfumach kojarzacych się z gałęziami, łodygami drzew to te perfumy są właśnie dla Ciebie. Zapach na starcie wydaje się być surowy, do nosa na wstępie uderzają wyłącznie zielone nuty. Ja tu czuję świeże, jeszcze nierozkwitniete łodygi młodego drzewa. Mnie osobiście zadziwil i trochę odrzucił na starcie. Przyzwyczajona jestem do slodszych, kwiatowych zapachów. Jednak zaskoczył mnie o dziwo dopiero drugiego dnia po aplikacji. Zapach wyczułam przypadkiem na swoim ubraniu, gdy zawiał mocniejszy wiatr. Przez chwilę się zastanowiłam co to za piękny świeży zapach, ale dookoła mnie nikogo nie było. Jakie zaskoczenie było gdy mi się przypomniało, że poprzedniego dnia użyłam tych perfum i zupełnie o nich zapomniałam. Zapach jest więc zaskakujący, nie tylko kompozycja ,ale i trwałością. Idealny na lato, nie będzie dusił. Ma w sobie coś wytrawnego, nie jest oklepany. Sama figa zaś...hmmm. Jak dla mnie jest bardzo delikatnie zaznaczona, ale to dobrze . Jest delikatna jak w naturze przystało :)
    Zalety:
    • świeży, zielony zapach
    • niekomercyjny, wyróżnia się
    W perfumerii
  • 25 lutego 2021 o 11:55
    Zdecydowanie niszowe
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Pierwsze wrażenie na skórze: zielone rośliny ugniecione i zalane lodowatą wodą ze strumienia. Po pewnym czasie zapach przechodzi w lekko kokosowy, ale jak to w Diptyque mam na myśli świeżego kokosa a nie syntetyczny zapach kokosowy, który znamy ze większości produktów. Jeśli lubicie świeże i nietuzinkowe zapachy to mogą być Wasze perfumy. Najlepiej kupcie sobie próbkę zanim zdecydujecie się na pełnowymiarowe opakowanie. Te perfumy są naprawdę INNE. Nie mają nic wspólnego z perfumami, które można dostać w Sephorze. Mnie osobiście ten zapach kompletnie nie odpowiada. Ogromną wadą tych perfum jest ich słaba trwałość, która przy ich cenie jeszcze bardziej jest bolesna.
    jakimov
    10 grudnia 2019 o 18:54
    KOKOSOWA PAPKA
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    No i niestety. Mleczny, kokosowy zapach ulatniający się ze skóry w tempie przerażająco błyskawicznym, choć mnie to akurat cieszyło. Czuję się, jakbym schodziła z plaży i jeszcze nie wzięła prysznica. Brrrrr, zapach absolutnie nie dla mnie, choć kocham tą firmę! Dla miłośniczek kokosowych eliksirów!! Li i wyłącznie! Dwie gwiazdki dla firmy!
    Zalety:
    • Firma :)
    Wady:
    • Ulotny kokos
  • 18 lipca 2018 o 10:15
    Fascynujący
    Zapach kupiłam po wcześniejszym zapoznaniu się z testerem - długo do niego dojrzewałam. Ale jak już się przekonałam, to zaczęłam go uwielbiać! Zresztą nie tylko ja, bo zawsze jak nim pachnę, ktoś pyta mnie czym się perfumuję. Mamy tutaj dominację figi, acz nie przesłodzonej - jest stonowana, przygaszona ale wciąż wyczuwalna. Zapach mógłby trzymać się dłużej, lecz wystarczy niewiele psiknięć, aby roztaczać wokół siebie aurę pięknego i fascynującego zapachu. Piękna buteleczka, na półce przykuwa uwagę. Do mojego Diptyque mam sentyment, bo kupiłam go w Paryżu, w galerii La Fayette i może stąd dodatkowa frajda jak go używam - wracają paryskie wspomnienia. Polecam dla osób znudzonych perfumami z drogerii i sklepów selektywnych - niezapomniany zapach.
    W perfumerii