Szampony do włosów

Petal Fresh Pure Pomegranate & Acai, Color Protection Shampoo Szampon do włosów farbowanych 'Granat i jagody Acai'

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 grudnia 2024 o 20:30
    Szału nie ma
    Zacznijmy od pierwszego kontaktu z produktem. Plastikowa butelka na klik – brzmi jak klasyk, prawda? Ale hola, hola, nie tak szybko! Wydobycie resztek tego gęstego szamponu wymaga siły – czy Petal Fresh próbuje nam przemycić trening bicepsów podczas mycia włosów? Jeśli tak, to całkiem sprytne, ale niekoniecznie wygodne. Trzeba dość mocno ścisnąć butelkę, aby wydobyć z niego końcówkę szamponu. Przynajmniej nie spływa z dłoni ani włosów, więc szampon jest ekonomiczny i dość dobrze się pieni. A zapach? No cóż… Spodziewałam się tropikalnej eksplozji owoców, a dostałam coś, co ledwo przypomina granat i acai. Czyli szału nie ma, ale przynajmniej szybko się ulatnia i nie utrzymuje się na włosach. Co do składu – tu jest ciekawie! Granat i acai to superfoods nie tylko w kuchni, ale i w pielęgnacji. Granat jest pełen antyoksydantów, więc teoretycznie powinien chronić kolor przed blaknięciem, a włosy przed szkodliwym wpływem środowiska. Acai za to nawilża i odżywia, bo ma mnóstwo witamin, kwasów tłuszczowych i innych cudów natury. Po użyciu włosy są czyste, lekkie, ale odżywienia raczej brak. Jeśli masz farbowane włosy, będziesz potrzebować solidnej odżywki, bo sam szampon nie zdziała cudów. A co z ochroną koloru? Tu raczej neutral – kolor nie blaknie szybciej, ale wielkiego przedłużenia trwałości moich rozjaśnianych blond włosów też nie zauważyłam. Podsumowując: szampon Petal Fresh z granatem i acai to opcja dla tych, którzy lubią eksperymentować z wegańskimi kosmetykami, ale nie oczekują efektu "wow". Jeśli masz silne dłonie do wyciskania resztek z butelki, uwielbiasz gęste produkty i szukasz dobrego oczyszczania, to może być coś dla ciebie. Dla mnie to szampon na trójkę z plusem – poprawny, ale bez iskry, która sprawiłaby, że wrócę do niego z radością.
    Zalety:
    • butelka na klik
    Wady:
    • nie widać efektu przedłużenia koloru włosów farbowanych
    • gęsty, trzeba mocno ściskać plastikową butelkę, żeby wydobyć resztki
    • dziwny zapach
  • 17 lipca 2021 o 5:33
    Ma ładny zapaszek
    Szampon bez silikonów w składzie. Konsystencja gęsta i bezbarwna o super owocowym zapachu. Bardzo dobrze się pieni i nie trzeba go dużo nawet na długie włosy żeby je umyć. Fajnie, że chroni farbowane włosy. Po umyciu są pachnące. Nie wywołał u mnie niepożądanych efektów. W sumie dobrze oczyszczał włosy i to na tyle. Dosyć szybko je przetłuszczał. Opakowanie ładne, solidne. Wystarcza na długo. Myślę, że to dobry szampon tym bardziej, że ma lekki skład i jest certyfikowany. Na pewno wrócę do tej serii. Włosy nie są po nim obciążone. Dobrze się rozczesują i nie elektryzują.
    Zalety:
    • Zapach, dobry skład.
  • 21 czerwca 2021 o 9:04
    Gęsty szampon
    Szampon ma bardzo gęsta konsystencję, dokładnie taką jak maska do włosów. Dobrze, że butelka jest plastyczna to można sobie pomóc ściskając ją, żeby szybciej wydobyć produkt. Zapach trudny do określenia, jakby coś nieprzyjemnego z czym pięknie pachnącym. ale jest ok. Szampon słabo się pieni, pewnie dlatego jego zużycie było u mnie trochę większe. Warto wcześniej odpowiednia ilość połączyć z wodą i dopiero nałożyć na włosy. Szkoda, że kolor włosów farbowanych nadal się zmywał, nie powodują te kosmetyki ograniczania wypłukiwania się koloru, a szkoda. Na to liczyłam. Warto stosować go z odżywką, po której świetnie rozczesuje się włosy.
  • 29 kwietnia 2021 o 2:41
    Średni
    Swoją przygodę z bardziej świadomą pielęgnacją włosów zaczęłam z oto właśnie tym szamponem. Szampon pachnie nawet okej, zaletą jest to że jest nie testowany na zwierzętach i nie ma w składzie SLS. Jego największym minusem jest to, że strasznie wysusza włosy, ale strasznie, po umyciu włosów tym szamponem musiałam nakładać ogromne ilości odżywki.
    • Nie testowany na zwierzętach
    Wady:
    • Działanie
  • 5 kwietnia 2021 o 13:23
    O nie
    Na samym początku stosowania mógł być ale przy dłuższym stosowaniu strasznie wysusza skore głowy jak i włosy. Skóra głowy była wysuszona, a włosy tępe i sianowate. Jeśli chodzi o podtrzymanie koloru to również nie zauważyłam nic pozytywnego. Jedyny plus to wydajność. Jest o wiele więcej lepszych szamponów, zdecydowanie nie polecam.