Pasty do zębów

White Glo Professional Choice, Extra Strength Whitening Toothpaste Profesjonalna pasta wybielająca do zębów

stomatologicznysklep.pl
White Glo Profesjonalna pasta wybielająca do zębów 100ml

• 4 lutego 2025 o 21:03
    Świetnie czyści, zęby dostają wyraźnego blasku, ale nie wybiela
    Profesjonalną pastę do zębów (White Glo Professional Choice, Extra Strength Whitening Toothpaste) myślałam, że kupiłam w okazyjnej cenie (cena widoczna na zdjęciu), ale jak się później okazało tańsze można kupić on-line. Nie wierzę w cuda, że pasta będzie wybielała moje zęby. Bardziej chodziło mi o to, aby utrzymywała efekt po profesjonalnym wybieleniu zębów u stomatologa. W tym zakresie sprawdziła się w 100%. Dodatkowym plusem jest to, że do pasty zostały dołączone dwa fajne gadżety, czyli szczoteczka do zębów z wysokiej jakości włosiem oraz szczoteczki międzyzębowe. Biało- niebieska szczoteczka bezpiecznie, a przy tym skutecznie poleruje powierzchnie zębów, które błyszczą i dość długo utrzymuje się efekt odświeżonej jamy ustnej. Nie zauważyłam, aby pasta szkodziła zębom (np. szkliwo). Zaś dzięki szczoteczkom międzyzębowym czyszczenie przestrzeni między zębami jest jeszcze szybsze i bardziej efektywne, a jednocześnie łagodne dla dziąseł. W samej paście wyczuwalny jest fluor (jednak smak nie jest nachalny), a mycie pastą generuje naprawdę ogromną i gęstą pianę. Polecam i zapewne jeszcze raz kupię! Nie nazwałabym jej jednak hitem, ale bardzo dobrą pastą do zębów.
    Zalety:
    • Wydajna
    • Genialnie czyści
    • Nie niszczy zębów
    • Nie podrażnia dziąseł
    • Słabo wyczuwalny fluor
  • 8 lutego 2024 o 11:10
    Hollywoodzki uśmiech?
    Kupiłam tę pastę z nadzieją, że zwalczy moje niewielkie przebarwienia i ładnie wybieli mi zęby. Z drobnymi przebarwieniami radzi sobie świetnie, jednak wybielanie płytki jest bardzo minimalne. Czasem miałam wrażenie, że nie wybiela wcale... Nie szkodzi, mam swoich ulubieńców do efektownego wybielania zębów. Skoro obietnice producenta nie do końca zostały spełnione, to skąd tak wysoka nota? Stąd, że naprawdę porządnie dba o higienę jamy ustnej. Ta pasta jest rewelacyjna jeśli chodzi o oczyszczenie - szkliwo choć niewybielone, to jest błyszczące i niewiarygodnie śliskie przez dobrych paręnaście godzin co najmniej, a regularność w stosowaniu przedłuża ten czas. Nie pamiętam, żeby jakakolwiek inna pasta zapewniła mi taki efekt polerki i dentystycznej higieny. Konsystencja tej pasty jest puchata, podczas mycia generuje naprawdę potężną i gęstą pianę. To przyjemne. Mycie zębów nie jest już katorgą (nie przepadam za tym). W smaku przypomina miętową gumę do żucia, zapewnia świeży oddech od rana do wieczora, przez całą noc aż do następnego dnia. Delikatnie obchodzi się z dziąsłami (choć drobne krwawienie się zdarzyło... ale to pewnie kwestia mocnego szczotkowania, bo niestety mam do tego tendencje), a ponadto jest prawdziwym gigantem wydajności. Żadna tubka nie stała tak długo na mojej półce w łazience, jak produkty od White Glo. Cieszą mnie dodatki, którymi producent hojnie postanowił nas obdarzyć - komplet czyścików (rzadko przeze mnie używanych) oraz szczotkę do zębów, z której jestem zadowolona. Wszystko to sprawia, że oceniam pastę naprawdę wysoko. Jedyne, co warto poprawić, to tubkę - jest twarda i ciężko wydobywa się z niej zbitą pastę. Biorąc pod uwagę wszystkie te punkty, nazwałabym tę pastę tanioszką. Widziałam mnóstwo droższych past, które reprezentowały sobą znacznie mniej.
    marys09
    30 grudnia 2022 o 2:07
    Ulubieniec
    Jest to już od jakiegoś czasu moja ulubiona pasta do zębów. Zdarza mi się skok w bok, kiedy nie zdążę zamówić na czas White Glo, ale zawsze do niej wracam. Jak dotąd nie znalazłam godnego i łatwiej dostępnego zastępstwa. Pasta ładnie odświeża, dobrze myje zęby, pomaga pozbyć się osadów, ma przyjemny smak. Zęby po jej stosowaniu są błyszczące, świeże, przyjemne, dobrze oczyszczone. Na pewno pomaga utrzymać ładny kolor, ale mocnych problemów na pewno nie zniweluje, zresztą nie tego od niej oczekiwałam. Doceniam ją również za to, że nie pogarsza stanu szkliwa, nie powoduje nadwrażliwości zębów, co czasem może się zdarzać przy pastach typowo wybielających. Mam kilka aspektów, do których mogę się doczepić. Słaba dostępność to największy minus. Jeszcze do niedawna można było znaleźć White Glo w Rossmannach, już nie. Kolejnym problemem jest dołączanie przez producenta szczoteczki do zębów do każdego opakowania pasty. Dla mnie to generowanie niepotrzebnych śmieci. Używam szczoteczki sonicznej, więc te dołączone do pasty zostawiam sobie do sprzątania lub oddaję. I ostatnie zastrzeżenie mam do samej tubki pasty - jest okrutnie plastikowa, niedostosowana do dużej gęstości pasty, przez co bardzo ciężko jest zużyć produkt do samego końca, nie da się po prostu tego wycisnąć przy końcówce. Wszystkie ponure aspekty stają się jednak mniej ważne w obliczu świetnego działania pasty, więc z pewnością będę do niej wracać. Choć byłabym wdzięczna marce za wprowadzenie poprawek odnośnie opakowania zewnetrznego i samej tubki.
  • 3 listopada 2022 o 17:57
    Bardzo dobra pasta
    Bardzo dobra, rzeczywiście wybielająca zęby pasta do zębów. Producent sprzedaje ją w komplecie ze szczoteczką i patyczkami do czyszczenia przestrzeni międzyzębowych. Niestety dostępna jest tylko w internecie , ale warto zamówić i wypróbować. Ja zużyłam kilka opakowań i jestem bardzo z niej zadowolona. Polecam też wersję do wrażliwych zębów.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • trudność w zakupie
  • 16 maja 2022 o 17:24
    Moja ulubiona
    Pasta do zębów White Glo na stałe zagościła w mojej łazience. Ma ona gęstą konsystencję i już niewielka ilość wystarczy do wytworzenia dużej piany. Smak nie jest mocno miętowy, oddech pozostaje świeży na długo. Tubka jest bardzo wydajna. Przy codziennym stosowaniu (2-3 razy dziennie) starczyła na 1,5 miesiąca :) Polecam!
    Zalety:
    • smak
    • delikatnie wybiela
    • wydajna
    Wady:
    • szczoteczka i patyczki dentystyczne bezużyteczne