Podkłady

Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless Foundation SPF 15 Podkład do twarzy

Nasi użytkownicy zostawili 16 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 16 sierpnia 2024 o 19:45
    Najlepszy podkład jaki miałam!
    Jest to najlepszy podkład jaki miałam, a miałam i mam ich naprawdę sporo ! Zacznę od tego, że jestem posiadaczką cery mieszanej w kierunku tłustej. Lekko widoczne pory, pierwsze zmarszczki, wiek 30+. Podkład ten kupiłam prawie rok temu i chociaż próbuję różnych podkładów (z ciekawości) to i tak zawsze do niego wracam. Wygląda przepięknie na skórze. Wyrównuje koloryt, nie jest to full coverage, ale mi to jak najbardziej pasuje, bo wolę średnie krycie i jak skóra wygląda naturalnie, a nie maska na 100% ???? pozostawia wykończenie matowe, natomiast naturalne, nie jest to tępy mat. Przypudrowany moją ulubioną Huda Beauty Easy Bake przez cały dzień wygląda pięknie, aż szkoda wieczorem zmywać makijaż. Mam 3 odcienie jego aby pasował odcień zarówno zimą jak i latem gdzie opalam się na dosyć ciemny kolor
    Zalety:
    • Ujednolicona cera
    • Brak efektu maski
    • Naturalne, matowe wykończenie
    • Długotrwałość
    • Nie da się przesadzićz ilością, bo przy
    • aplikacji jest poczucie, jakby nakładało się
    • dobrą pielegnację, a nie podkład I można
    • Dokładać kolejne warstwy i pięknie stapia
    • się ze skórą
  • 18 września 2023 o 11:24
    Mogło być lepiej...
    Dość ładnie leży na skórze, choć nie jest aż tak trwały, jak Double Wear. Trzeba uważać, aby nie opierać się na brodzie, bo nie jest odporny na pocieranie czy na rosół :-) u mnie zawsze broda wytarta, czasami nos, a tego nie lubię. Mam kolor sand, niestety wybierałam online i jest nieco dla mnie za jasny. Ja mam cerę jasną, ale nie bladą. Ten podkład jest pomiędzy fair a light. Ja celuję bardziej bardziej w Light. Skoro już przeszliśmy przez wady, czas na zalety! + przyjemna konsystencja, łatwo rozprowadzająca się dłońmi + krycie średnie z możliwością budowania do średniego+ + lekka, nieobciążająca formuła + wygląda lekko i nie podkreśla struktury na twarzy, a wręcz ją optycznie wygładza Moje idealne połączenie tworzy z pudrem Hudy Beauty. Zyskuje na trwałości i wygląda ładnie o wiele dłużej. Choć normalnie nie używam za często tego pudru. Więc w moim odczuciu sukces tego produktu leży w dobrym zagruntowaniu. Być może samodzielnie nie zastyga wystarczająco. Czy gra jest warta świeczki? Zyskujemy lekki, naturalny wygląd, ale trzeba uważać na brodę (u mnie makeup musi przetrwać ok 14 godzin, z tego względu nie sięgam po niego zbyt często).
    Eulina
    1 kwietnia 2023 o 8:58
    Kolejny zawód :-(
    Zacznę od tego, że jestem posiadaczką cery skłonnej do przetłuszczania, raczej wrażliwej, z rozszerzonymi porami i zdolnością do rumienia. Zależy mi na podkładzie, który byłby trwały. Wiem, że na mojej skórze żaden podkład nie utrzyma się cały dzień, ale niektóre po kilku godzinach noszenia, wyglądają satynowo. Podkład od BB na mojej cerze wypada baaaardzo średnio. Liczyłam na wygładzenie i ujednolicenie kolorytu, a produkt zbiera się w moich porach i zmarszczkach i je podkreśla. Liczyłam na long- lasting, a po 3 godzinach skóra się wyświeca i nie wygląda to satynowo. Krycie jest ok. Konsystencja też jest ok. Łatwo się aplikuje. Nie oksyduje. Mam odcień warm vanilla i jest dla mnie trochę za jasny, ale chociaż nie ma żadnych żółtych ani różowych tonów. Jest raczej neutralny. Nieco ściera się z nosa. Liczyłam na świetny podkład biorąc pod uwagę dość wysoką cenę i opinie innych dziewczyn, ale totalnie się zawiodłam. Dla mnie to mógłby być drogeryjny średniak. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • dobre krycie
    • duża gama kolorystyczna
    • nie oksyduje
    • nawilża
    • przyjemna konsystencja
    Wady:
    • zbiera się w zmarszczkach i porach
    • skóra się szybko wyświeca
    • ściera się z nosa
    • wysoka cena
    Dinulka
    20 czerwca 2022 o 19:46
    Słabiutko
    Podkład kupiłam pod wpływem recek na YT i jak zwykle wtopiłam ;) Tzn jeśli masz idealną cerę, to może Ci się spodobać, bo wygląda dość naturalnie, zostawia wykończenie bez efektu tapety. Ale wtedy takie lekkie podkłady bez większych właściwości można dostać 10x taniej ;) Jeśli masz cerę podobną do mojej, tłustą, z lekkimi zmianami trądzikowymi, to schody się zaczną bardzo szybko. Podkład praktycznie nie kryje, nawet średnio u niego z ujednolicaniem kolorytu, a czerwonych śladów po krostce nie pokrywa wcale. Zaznaczmy, że producent na kartoniku obiecuje full cover... Można się wkurzyć. Ale dalej... Matu nie trzyma w ogóle, wręcz wzmaga przetłuszczanie mimo pudrów matujących. Nie zastyga, łatwo zetrzeć go nawet palcem, a gdy dotkniemy twarzy poczujemy lepkość. Przez to oraz przez duży błysk czuję się jak nasmarowana olejem. Nie wytrzymuje u mnie nawet wyjścia do sklepu. Znowu na kartoniku czytamy oil-free shine control... Kolejna bajka. Wybrałam (przez internet) kolor N-052 natural. No niestety natural to on nie jest - jest dość ciemny (będzie na mnie dobry prawdopodobnie pod koniec lata, a nie jestem bladziochem), a do tego idzie w stronę pomarańczy. Więc natural ani neutral to wg mnie nie jest. Ogólnie po Bobbi Brown spodziewałam się hitów, a nie takich bubelków w ładnym opakowaniu, gdzie obietnice producenta są przeciwieństwem tego co otrzymujemy po zakupie. Nawet opakowanie jest średniej jakości - po kilku użyciach zaczęłam mieć problemy z pompką.
    Gruzka
    24 listopada 2021 o 14:59
    SUPER
    Podkład świetnie kryje dając jednocześnie poczucie lekkości. Można z nim uzyskać naturalny efekt. Rozprowadza się idealnie. Trzyma się bardzo długo, cały dzień i makijaż wygląda dalej świeżutko. Jedyny malutki minusik to zapach, dość sztuczny ale nie jest to duży problem.
    Zalety:
    • lekkość