Charlotte Tilbury, Airbrush Flawless Finish Powder (Puder utrwalający makijaż)

2 HIT!
69 % kupi ponownie
Zgłoś do moderacjiPuder do wykańczania makijażu o lekkiej konsystencji. Przedłuża trwałość makijażu i wyrównuje koloryt cery. Dostępny w uniwersalnym odcieniu.
Cechy produktu
- Formuła
- bez silikonów
- Krycie
- średnie
Znasz skład tego produktu? Dodaj go do naszej bazy i twórz z nami KWC!
Recenzje 13
5 /5 HIT!
2 kwietnia 2022, o 14:10
- Wydajność: 3
Idealny puder
Przed zakupem pudru Charlotte Tilbury zakochana byłam w pudrze sypkim Huda Beauty, ale ku mojemu zaskoczeniu Huda poszła w odstawkę. Co ciekawe, początkowo nie byłam zauroczona kosmetykiem od Charlotte, jednak z czasem go pokochałam. Po pierwsze - opakowanie. Piękne, a jednocześnie użytkowe. Pudry prasowe są znacznie wygodniejsze w stosowaniu, niż pudry sypkie. Nie rozsypują się, nie brudzą wszystkiego dookoła, sprzyjają podróżom. Airbrush Flawless Finish towarzyszył mi na każdym wyjeździe. Po drugie - efekt na skórze. Puder prezentuje się lekko, ponadto wygładza, dodaje odrobinę krycia i nie wysusza. Daje delikatny efekt rozmycia, co cenię ze względu na blizny potrądzikowe. Świetnie utrwala zarówno podkład, jak i korektor. Warto jednak wziąć pod uwagę, że nie jest to puder mocno matujący. Mi to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, jednak osobom szukającym długotrwałego matu raczej odradzam. Jedyny minus to niewielka pojemność, za którą idzie słaba wydajność, a biorąc pod uwagę cenę... Puder Huda Beauty mam już od trzech lat (o wiele za długo), a w środku wciąż ponad połowa produktu. Charlotte Tilbury jest na wykończeniu po niecałym roku, a makijaż wykonuję maksymalnie 2-3 razy w tygodniu.
ZALETY: -Poręczne, wygodne i eleganckie opakowanie,
-wygładza,
-wygląda lekko,
-delikatnie kryje,
-nie wysusza.
WADY: -Cena,
-wydajność.
12 marca 2022, o 19:27
Kupiony w: Drogeria internetowa
- Stosunek jakości do ceny: 4
13 lutego 2022, o 09:23
Znakomity
Bardzo delikatny, ekstremalnie drobno zmielony, w pięknej puderniczce. Przyjemność używania ogromna. Na twarzy daje efekt wygładzenia, soft focus, utrwala makijaż ale niematowi. Po prostu scala i daje piękne wykończenie. Bałam się najjaśniejszego odcienia, niesłusznie, na twarzy nie ma efektu bielenia, którego się spodziewałam (w puderniczce wygląda na baaaardzo jasny). Nie sprawdzi się u cer tłustych, u mieszanych będzie to pewnie zależało od preferencji wykończenia. Na pewno nie przyda się paniom, które robiąc poprawki w ciągu dnia oczekują od pudru krycia.
ZALETY: przepiękne wykończenie
wysoka jakość
przyjemność używania
WADY: wydajność w stosunku do ceny
3 /5
2 grudnia 2021, o 17:35
Nie kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Stosunek jakości do ceny: 3
Dobry ale bez szału
Puder jest dla mnie niezbędny w codziennym makijażu. Mam cerę mieszaną z pierwszymi oznakami starzenia i oprócz efektu matujacego i utrwaleniu makijażu zależy mi na wygładzeniu. Odpadają u mnie produkty robiące efekt pudernicy.
Zdecydowanie do wykończenia makijażu preferuję produkty w kamieniu. Na kosmetyki CT rzuciłam się od razu po ich wejściu na rynek polski, wydając oczywiście miliony monet i muszę przyznać, że reklama działa. Część kosmetyków jest ok ale nie wszystkie są warte swojej ceny, wśród nich jest ten puder.
Posiadam kolor 2. Medium, nie do końca trafiony. Unikam najjaśniejszych kolorów pudrów, ponieważ bielą mi twarz, ten okazał się nieco za żółty i odznacza się od mojej jasnej karnacji. Kolor mógłby być bardziej beżowy, wtedy było by ok pod względem jasności.
Puder nakłada się bardzo dobrze pędzelkiem, nabieram odpowiednią ilość produktu, puder nie osypuje się. Nałożony ładnie wygładza cerę, nie podkreśla porów, lekko kryje. Niestety na mojej mieszanej cerze nie utrwala makijażu. Najlepszym sprawdzianem jest założenie maseczki, na której mój makijaż się odbija. Po kilku godzinach dość mocno się świecę, makijaż wygląda nieświeżo i ciężko. Może to potęgować niedobrany kolor pudru. Pomimo użycia tego pudru, podkład lubi mi się zważyć na koniec dnia. Sprawdzałam go z różnymi podkładami, włączając podkład CT ale zawsze efekt był ten sam.
Jeśli chodzi o opakowanie jest przepiękne jak wszystkie produkty CT. Wydajność w moim odczuciu jest ok, pudry o takiej gramaturze starczają mi na kilka miesięcy codziennego stosowania.
Podsumowując, mnie nie zachwycił jak na produkt wysokopółkowy ale myślę, że fajnie sprawdzi się na suchych cerach ze względu na efekt wygładzenia.
ZALETY: Efekt wygładzenia
Piękne opakowanie
WADY: Nie utrwala makijażu
Nie matuje mieszanej cery
Kolor medium jest zbyt żółty
Wysoka cena
3 /5
10 października 2021, o 18:07
Nie kupi ponownie
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 4
Raczej nie dla mnie
Puder kupiłam jakiś czas temu, po dobrych doświadczeniach z marką CT. Myślałam o nim od dłuższego czasu, bo zdecydowanie wolę sypańce niż pudry prasowane. W końcu jednak ciekawość zwyciężyła i zainwestowałam 200 zł.
Pierwsze wrażenie-szok. Myślałam, że to miniatura. Spodziewałam się o wiele większego opakowania. A to taki maluszek. Co prawda w złotej, eleganckiej kasecie, ale malutkiej. Nieco pożałowałam tych dwóch stówek.
Jeśli chodzi o efekt na skórze, to jest niby ladny, ale jednak widoczny. Puder musi się ułożyć na twarzy, po około godzinie lepiej stapia się z podkładem. Daje efekt wygładzenia. Jednak jest to widoczny efekt pudru na twarzy, co niezbyt mi odpowiada. Wolę lżejsze produkty, dlatego zdecydowanie wolę pudry sypane. Nie dość, że o wiele wydajniejsze, to naturalniej wyglądają na twarzy. Nieco się wyświeca, co jak dla mnie pogłębia efekt ciężkości (takiej wizualnej, bo nie jest to odczuwalne na skórze).
Plus, że nie wysusza skóry w ciągu dnia, jak wiele pudrów, a jednocześnie prasuje linie mimiczne. Wydaje mi się, że ładnie wyjdzie na zdjęciach.
Mimo to uważam, że puder nie jest wart 200 zł za 8g! Normalnie jestem w stanie wydać tyle za puder, ale zazwyczaj kupuję sypańce, o większej gramaturze 20-30g.
ZALETY: Wygładza
Prasuje linie
Nie wysusza
WADY: Leży ciężko wizualnie
Niezbyt ladnie się wyświeca
Mały i niezbyt wydajny
11 grudnia 2020, o 12:18
Nie wie, czy kupi ponownie
Używa produktu od: tydzień
Kupiony w: Drogeria internetowa
Dla suchej skóry
Mam ekstremalnie suchą skórę. Zazwyczaj nie nakładam pudru wcale. Szukałam przez wiele lat idealnego pudru, który jednak czasem się przydaje, żeby utrwalić makijaż lub zmatowić tłuste kremy, które nakładam pod makijaż.
Ten puder jest niesamowicie lekki, matuje bardzo delikatnie. Nakłada się cienką warstwą przez co ani go na skórze nie czuć ani nie widać. Ściąga nadmierny błysk, ale nie tworzy suchej tapety. Po użyciu skóra wygląda jak świeżo umyta, bardzo naturalnie. Minimalnie zmniejsza też widoczność porów, ale nie jest to mój główny problem.
Posiadam kolor 01 Fair. Podkłady, któych używam to Mac Face&Body C2, Clinique even better glow wn04 bone, nars radiant creamy concealer cafe con leche. Puder jednak jest w moim odczuciu transparentny. Omiatając nim twarz nie daje żadnego koloru, a tym bardziej nie kryje.
Inne pudry, których używałam
- Laura Mercier Translucent Loose setting powder - dużo bardziej matowy, wysuszał mi skórę. Podobny do CT, ale bardziej do skóry tłustej a CT do suchej
-Hourglass Dim Light - bardziej rozświetlający, był fajny jednak potrafił podkreślać teksturę skóry. Kolor był dla mnie dobry tylko latem. Przy mojej normalnej karnacji był zbyt ciemny i zbyt różowo brzoskwiniowy.
-Rimmel Stay matte - równie lekki jak CT, ale bardziej wysuszający. Wg mnie trochę bardziej matowy drogeryjny odpowiednik.
ZALETY: -Lekkość
-Naturalne wykończenie
-Delikatny mat
-Brak wysuszenia
-Opakowanie
WADY: -Dostępność
10 listopada 2020, o 22:59
- Opakowanie: 5
Puder, który nie daje pudrowego efektu!
Jako posiadaczka cery suchej nie jestem zwolenniczką pudrowania twarzy na codzień. Gustuję przede wszystkim w kremowych produktach, które utrwalam mgiełką. Pudru używam jedynie pod oczy i zawsze tego w formie sypkiej. Niestety latem moja skóra dość mocno się poci i przez to wyświeca. Stosowanie produktów typowo matujących się nie sprawdza, więc zaczęłam szukać delikatnego pudru, który mogłabym wsadzić do torebki i po kilku godzinach poprawić makijaż.
Gdy tylko dostałam ten puder długo nie myśląc użyłam od razu z samego rana wykonując makijaż. Pierwszy zachwyt - podkład utrwalony, jednak w przepiękny sposób. Zupełnie nie było widać, że użyłam pudru. Po całym dniu zauważyłam, że praktycznie wcale się nie świecę, podkład dalej jest na miejscu i wygląda dokładnie tak samo jak wyglądał zaraz po nałożeniu. Dla mnie, osoby, która nie cierpi pudrowania twarzy, była to totalna rewolucja.
Sam produkt jest wydajny, nie pyli się podczas nakładania, nie mam też problemu, z nabieraniem go na pędzel i równomiernym rozprowadzeniem na twarzy. Opakowanie jest absolutnie przepiękne.
Do tej pory nie spotkałam się z takim produktem na Polskim rynku. Mamy pudry bardzo matujące, albo rozświetlające - a ten puder to coś pomiędzy.
ZALETY: - działanie
- dość uniwersalna kolorystyka
- opakowanie
WADY: - brak
5 /5 HIT!
2 listopada 2020, o 11:15
Świetny!
Genialny puder, kolejny świetny produkt tej marki. Używam już kolejnego jego opakowania (kolor 01 najjaśniejszy) i nadal nie mogę się nim przestać zachwycać.
Produkt zamknięty jest w uroczej puderniczce w kolorze różowego złota. Jest dość wytrzymała, bo kilkukrotnie przeżyła upadek wraz z torebką. Sam puder jest bardzo delikatnie zmielony, idealnie się rozprowadza po twarzy (używam pędzla). Matuje na długo, a co najważniejsze - nie zmienia koloru, nie utlenia się. Mat to też nie jest efekt białej maski, ale raczej brak mocnego świecenia się. Na twarzy pozostaje jasny tak, jak w opakowaniu :)
Szukałam ideału bardzo długo, aż w końcu go znalazłam, żaden inny nie sprawdzał się tak dobrze na mojej przetłuszczającej się strefie T <3 Minusem na pewno jest jego słaba dostępność w Polsce, ja zaopatruję się albo bezpośrednio na stronie marki albo podczas wakacji za granicą :)
4 /5
20 czerwca 2020, o 21:37
- Stosunek jakości do ceny: 4
Dobry
Puder występuje w 3 kolorach: 1 Fair, 2 Medium i 3 Dark. Ja oceniam kolor najaśniejszy czyli 1 Fair, który jest kolorem jasnym, ale nie w typie białym, raczej daje delikatny lekko ocieplony beżowy odcień, który jest na tyle subtelny, że nie trzeba się obawiać żadnych łat i odcinania się koloru. Efekt jest delikatnie rozświetlony , ale bez żadnych drobinek, chodzi raczej o wrażenie .
ZALETY: + nadaje skórze ładny lekko ocieplony kolor
+ zmiękcza nieco rysy, niweluje oznaki zmęczenia
+ dobrze współpracuje z większością podkładów
+ nie zapycha porów
WADY: + szybko się zużywa
+ raczej nie matuje, ale to nie musi być wadą
6 listopada 2019, o 15:54
Mój towarzysz podróży !
Na co dzień używam pudru sypkiego, a ten kupilam, gdy szukałam czegoś poręcznego i mieszczącego się w kosmetyczce. Mam już drugie opakowanie w odcieniu 1 (fair). Polubiliśmy się bardzo.
ZALETY: -Bardzo drobno zmielony.
-Można go nakładać gąbką do makijażu lub pędzlem.
-Pięknie wygląda pod oczami; współpracuje z różnymi korektorami (żaden z moich korektorów nie jest tej samej marki co puder).
-Sprawdza się do utrwalenia całej twarzy, która wygląda na wygładzoną i zdrowa.
-Nie kruszy się nawet przy juz dobrze widocznym denku.
-Urocze, eleganckie opakowanie.
WADY: -Nie należy do najwydajniejszych pudrow. W opakowaniu mamy tylko 8g. Jakbym używała go codziennie, na pewno b. szybko by się skończył. Dosyc duzo go na pędzlu.
20 sierpnia 2019, o 11:02
Idealny
Rewelacyjny puder zamknięty w prześlicznej puderniczce. Idealnie wygładza cerę, nie podkreśla porów, zmarszczek i nadaje się do utrwalenia korektora pod oczami. Nie wysusza cery, delikatnie matuje i nie ściera się w ciągu dnia. Jest bardzo drobno zmielony, przez co mało wydajny ale zdecydowanie wart każdej wydanej złotówki. Moja cera wygląda perfekcyjnie, jak po photoshopie.
4 /5
3 kwietnia 2018, o 15:59
- Opakowanie: 5
Fantastyczny ale nie jest wydajny
Rewelacyjny puder wykanczajacy. Jest chyba najlepszym pudrem w kamieniu jaki mialam. Efekt to pieknie wygladzona skora na dlugie godziny.
Nie osadza sie w zmarszczkach i jest idealny do utrwalenia korektora pod oczami.Jest mega mikro zmielony
Jest fantastyczny i swietnie dziala na moja skore.
ma jednak 2 powazne wady:
Wydajnosc a prawie jej brak. Po 2/3 uzyciach juz prawie widac dno.
Jest strasznie drogi :(
Jesli uwazasz ze cena jest ok i stac Cie na niego-kup go koniecznie, nie bedziesz zawiedziona. Jesli zbierasz na niego miesiacami-rozczaruje Cie jego szybkie zuzycie.
Ja polecam i kupie go znowu kolor (medium)
ZALETY: Idealny
WADY: Jak wczensiej cena i szybkosc zuzywania
produktów15
recenzji189