Naprawdę bardzo dobry puder w świetnej cenie!
Chociaż kupiłam go w sezonie wiosenno-letnim, jako puder rozświetlający dla opalenizny i letniego makijażu, to ku mojemu bardzo miłemu zaskoczeniu, puder nie tylko zostawia delikatne świało na twarzy, ale także ładnie, choć delikatnie ją matuje. Mat nie spłaszcza jednak twarzy, nie zostawia jej nijakiej, bez kształtu, co często czynią inne pudry matujące. Cudownie wygładza!
Jak na razie pasuje kolorystycznie do wszystkich podkładów, których używam, z żadnym się nie kłóci, na żadnym nadmiernie nie osiada, wygląda tak jak powinien. Używam podkładów Lancome i Clinique, a czasami La Roche-Posay. Nie zauważyłam żadnej kolizji między podkładami a pudrem, mimo, że czasem dla podkreślenia rzeźby twarzy używam dwóch kolorów podkładu naraz.
Myślę, że nie jest jeszcze moim KWC, chociaż nie wykluczam tego w przyszłości. Gwiazdkę odejmuję tylko za to, że muszę poprawiać makijaż mimo matowania mniej więcej po 4-6 godzinach. Wciąż szukam więc ideału dla cery mieszanej.
Wielki plus dla producenta za to, że choć w ofercie jest jeden kolor, to pasuje zarówno do jasnej jak i ciemniejszej karnacji. Ponieważ bardzo łatwo się opalam, wystarczy kilkadziesiąt minut spaceru i już mam inny kolor cery, jest to dla mnie bardzo ważne. Ponadto produkt nie dezaktualizuje się wraz ze zmianą pory roku, co wcześniej mi się zdarzało z pudrami, jak i wciąż zdarza się z podkładami.
Efekt, którego się nie spodziewałam to to, że w moim odczuciu, wspomaga zasychanie i zanikanie drobnych niedoskonałości. Jako właścicielka cery mieszanej często zmagam się z niespodziankami, zaczerwienieniami, a tu proszę - wypryski znikają jak ręką odjął. Nie powoduje żadnych zaskórników. Wydaje mi się, że dzięki doskonałemu rozdrobnieniu twarz mimo pudru doskonale oddycha.
I jeszcze jedna uwaga: choć dla mnie to żadna wada, to puder bardzo intensywnie pachnie - aptecznie, ziołowo, ale z ciężką nutą. Zapach wprawdzie ulatnia się niezwykle szybko, ale Wrażliwym Nosom polecam najpierw powąchać.
Używam tego produktu od: kilku miesięcy
Ilość zużytych opakowań: pierwsze opakowanie