Podkłady

Joko Smooth & Light Natural Colour Adapt Foundation Podkład wygładzająco-rozświetlający (nowa wersja)

• 11 grudnia 2019 o 9:34
    Godny uwagi
    Podkład otrzymałam w od mojej kochanej MissYou00. Serdecznie dziękuje za tą kosmetyczną perełkę :) Produktów Joko nie używałam od lat więc z wielką ciekawością zaczęłam testowanie. Podkład ma bardzo ładne opakowanie. Wygląda jak produkt z górnej półki. Kwadratowe szklane dość ciężkie opakowanie i złota zatyczka która nie pęka i dobrze zabezpiecza całość. Napisy się z opakowania nie ścierają natomiast pompka dzięki której dozujemy produkt nie zacina się i nie zapycha. Posiadam odcień Pastel. Jest to czysty neutralny beż który idealnie pasuje do mojej jasnej ale nie bladej karnacji. Konsystencja iest pół płynna. Jedyny minus to nie za bardzo przyjemny zapach farby olejnej. Podkłady zawsze aplikuje pędzlami. Skośne do produktów kremowych , owalne bądź buffery. Gąbek nie lubię i nie używam więc tutaj nie pomogę natomiast pędzlem nakłada mi się go idealnie. Nic się nie roluje i nie ciastkuje. Podkład rozkłada się na twarzy równomiernie. Wystarczy mi jedna cienka warstwa by uzyskać efekt który mnie zadowala. Jest to podkład który dopasowuje się do odcienia karnacji więc wole z nim jednak nie przesadzić i nie nałożyć zbyt dużo. Daje satynowe lekko mokre wykończenie więc pudruje go delikatnie , by nie zniszczyć efektu satynowego matu. I na tej mojej mieszanej cerze ten mat trzyma naprawdę nieźle. Wyświeca mi strefę T po 7 godzinach czyli wymaga jednej poprawki w ciągu dnia. Ma lekkie krycie które można budować do średniego bez ścierania uprzednio nałożonej warstwy. Nadaje piękny efekt drugiej skóry bez nadmiernego efektu przerysowania. A takie upiększanie to ja lubię. Dodatkowo nie podkreśla żadnych zmarszczek mimicznych i nie osadza się w porach. Konturowanie wykonane na tym podkładzie nie robi się w ciągu dnia wyblakłe ani rozmyte. Dogaduje się również z każdym korektorem jaki mam. Trwałość jest bardzo dobra. Nie ściera się w ciągu dnia . Przy demakijażu widzę , że na waciku jest go tyle ile nałożyłam rano. A zmyć go łatwo . U mnie to micel. Nie zauważyłam by zapchał pory czy wywoływał podrażnienia. Po miesiącu używania mam jeszcze połowę więc wydajność oceniam na plus. Jeśli ktoś w podkładzie szuka delikatnego efektu upiększania , średniego krycia i delikatnej świetlistości to śmiało może spróbować. Ja go polubiłam i polecam
    Zalety:
    • Średnie krycie
    • bardzo ładny efekt drugiej skóry
    • Efekt wygladzający twarz
    • Dość dobrze matuje
    Wady:
    • Zapach farby olejnej
  • 21 stycznia 2018 o 18:39
    Dobry, tylko dlaczego tak pachnie?!
    Produkt otrzymałam w prezencie od przedstawicielki w moim sklepie. Jestem posiadaczką suchej, wrażliwej cery, w podkładach szukam ujednolicenia, lekkiego krycia, nawilżania oraz rozświetlenia. PLUSY: +Śliczne opakowanie, produkt zamknięty jest w eleganckim, prostym czarnym kartoniku z niezbędnymi informacjami na temat produktu. Podkład zamknięty jest w buteleczce z matowego szkła, z pompką oraz zatyczką w odcieniu złota-całość od razu nasuwa na myśl podkład Double Wear EL. Pompka działa bez zarzutu, dozuje optymalną ilość produktu. +Konsystencja, kremowa, ale lekka, wspaniale się rozprowadza. +Dobre nawilżenie +Niekomedogenny +Kolory, wpadające w żółtawy, ja mam 144 Rich Tan i jest idealny, ani krztyny różu! +Krycie lekkie, można stopniować do średniego, ale nie oczekujmy zbyt wiele, tym bardziej, że to podkład wygładzająco-rozświetlający! +Naturalny efekt, niczym druga skóra. +Rozświetla subtelnie, nie posiada żadnych drobinek, ale doskonale odbija światło tworząc satynową poświatę. +Nakładam go Beauty Blenderem, z pędzlem nie chciał współpracować, z palcami nieco lepiej, ale tylko BB tworzy efekt Photoshopa. +Trwały, choć z reguły nakładam go na bazę i utrwalam fixerem, trzyma się cały dzień bez zarzutu. +Nie obciąża skóry. +Nie podrażnia. +Niedrogi +Wydajny MINUSY: -Właściwie jeden:zapach. Nieprzyjemny i niestety trwały, jak farba olejna...nie rozumiem, jak można robić podkład o takim aromacie, to niesamowicie utrudnia normalne funkcjonowanie i zwyczajnie drażni! Mimo wspaniałego efektu rozświetlonej, pełnej blasku, zdrowej cery, nie zdecyduję się na zakup, ponieważ znam podobne produkty, które pachną o niebo lepiej, niż ten. Niewrażliwym na zapachy polecam, bo jest świetny, ale czułym nosom szczerze odradzam.