Produkt otrzymałam w prezencie od przedstawicielki w moim sklepie.
Jestem posiadaczką suchej, wrażliwej cery, w podkładach szukam ujednolicenia, lekkiego krycia, nawilżania oraz rozświetlenia.
PLUSY:
+Śliczne opakowanie, produkt zamknięty jest w eleganckim, prostym czarnym kartoniku z niezbędnymi informacjami na temat produktu. Podkład zamknięty jest w buteleczce z matowego szkła, z pompką oraz zatyczką w odcieniu złota-całość od razu nasuwa na myśl podkład Double Wear EL. Pompka działa bez zarzutu, dozuje optymalną ilość produktu.
+Konsystencja, kremowa, ale lekka, wspaniale się rozprowadza.
+Dobre nawilżenie
+Niekomedogenny
+Kolory, wpadające w żółtawy, ja mam 144 Rich Tan i jest idealny, ani krztyny różu!
+Krycie lekkie, można stopniować do średniego, ale nie oczekujmy zbyt wiele, tym bardziej, że to podkład wygładzająco-rozświetlający!
+Naturalny efekt, niczym druga skóra.
+Rozświetla subtelnie, nie posiada żadnych drobinek, ale doskonale odbija światło tworząc satynową poświatę.
+Nakładam go Beauty Blenderem, z pędzlem nie chciał współpracować, z palcami nieco lepiej, ale tylko BB tworzy efekt Photoshopa.
+Trwały, choć z reguły nakładam go na bazę i utrwalam fixerem, trzyma się cały dzień bez zarzutu.
+Nie obciąża skóry.
+Nie podrażnia.
+Niedrogi
+Wydajny
MINUSY:
-Właściwie jeden:zapach. Nieprzyjemny i niestety trwały, jak farba olejna...nie rozumiem, jak można robić podkład o takim aromacie, to niesamowicie utrudnia normalne funkcjonowanie i zwyczajnie drażni!
Mimo wspaniałego efektu rozświetlonej, pełnej blasku, zdrowej cery, nie zdecyduję się na zakup, ponieważ znam podobne produkty, które pachną o niebo lepiej, niż ten. Niewrażliwym na zapachy polecam, bo jest świetny, ale czułym nosom szczerze odradzam.
- Trwałość