Podkłady

Lancome Teint Miracle Fond de Teint Hydratant Podkład nawilżający

Lancome Teint Miracle Fond de Teint Beige diaphane 03 30 ML
Sephora
Lancôme - Teint Miracle - Rozjaśniający Podkład - 005 Beige Ivoire - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

!Sylwia
    1 sierpnia 2024 o 16:34
    ok
    Podkład Miracle Fond Lancome dobrze kryje i jest delikatny, a do tego dość trwały. Opakowanie to szklany pojemnik odpowiednio dozujący kosmetyk. Optycznie wygladza, nawilza, nie podkresla suchych skorek, daje efekt swietlistej i nawilzonej cery. Stosuje doraznie, czesciej jednak wybieram lekkie kremy cc lub podklady naturalne, nieobciązające i nie zawierajace tak duzej ilosci skladnikow i silikonow.
    Zalety:
    • wszystko
    Wady:
    shewild
    11 lipca 2024 o 20:16
    Mało kryjący, ale nawilżający i rozświetlający podkład
    Od dawna chciałam wypróbować ten podkład od Lancome i w końcu jakieś pół roku temu postanowiłam nie czekać dłużej i tak właśnie zaczęła się nasza przygoda. Jestem na końcówce opakowania i mam już określoną opinię, która jest naprawdę pozytywna. Jest to solidny podkład-fluid, ale raczej nie do mocnego krycia, tylko do ujednolicenia koloru i nadania promiennego wykończenia. Ma swoje drobne wady, ale całościowo oceniam go dobrze. Mam jasną cerę, więc wybrałam odcień 005, to jeden z jaśniejszych kolorów (o ile nawet nie najjaśniejszy). To był dobry wybór, bo podkład jednak delikatnie oksyduje i to dość szybko po wyciśnięciu. Tak naprawdę już czasem podczas nakładania na twarz miałam wrażenie, że wcale nie jest taki jasny na jaki wygląda w opakowaniu. Można więc mieć to na uwadze podczas wybierania dobrego odcienia i jeśli się wahamy pomiędzy dwoma kolorami, lepiej postawić na jaśniejszy odcień, bo i tak minimalnie ściemnieje. Kolor sam w sobie jest bardzo ładny - neutralny beż, w zasadzie bez żadnych wyraźnych żółtych czy różowych podtonów. Podkład jest płynny i dzięki temu leciutki, nie czuć go na twarzy. Nie ma co przesadzać i dokładać więcej, bo według mnie nie jest to podkład w żaden sposób kryjący. Wyrównuje koloryt, ale większe plamki czy krostki i tak trzeba by zakryć korektorem. Mam wrażenie, że ładnie wygląda nałożony tylko cienką warstwą. Gdy dokładałam go więcej, to wyglądał już gorzej, twarz wyglądała na pokrytą podkładem, miała takie charakterystyczne "podkładowe" wykończenie. Nałożony w rozsądnej ilości produkt ładnie wyrównuje koloryt, rozmywa przebarwienia, ujednolica i bardzo delikatnie kryje co mniejsze niedoskonałości. Ma do tego lekko świetliste wykończenie, ale bardzo delikatne, więc trzeba lubić taki efekt zamiast matowej skóry. No chyba, że ktoś i tak pudruje na koniec :) Makijaż z tym podkładem wygląda naturalnie i świeżo. Ja do nakładania używam gąbeczki i mam wrażenie, że jest najlepszym wyborem. Wcześniej często nakładałam na szybko palcami i zdarzało się, że zostawały niedociągnięcia czy małe smugi. Z gąbeczką skóra jest idealnie i jednolicie pokryta fluidem. Trwałość jest zadowalająca, podkład nie ściera się samoistnie w ciągu dnia, choć odrobinę jednak znika wraz z upływem godzin. Mam cerę mieszaną i w strefie T "wyświeca" się mocno po jakimś czasie, ale to u mnie norma, więc zawsze mam pod ręką prasowany puder do poprawek. Wydaje mi się jednak, że po tym podkładzie to świecenie następuje nieco szybciej, inne podkłady potrafiły lepiej sobie radzić z mieszaną cerą. Poza tym wygląda dobrze i wytrzymuje w niezmienionej postaci praktycznie cały dzień. Nie wysuszył mi skóry na policzkach, nie powoduje uczucia ściągnięcia, więc mogę śmiało powiedzieć, że jest komfortowy w noszeniu. Opakowanie jest bardzo ładne i wygodne, pompka dobrze działa i nigdy nie pryskała podkładem na odległość. Produkt mieści się w szklanej buteleczce, więc ma swój ciężar, no i trzeba uważać, żeby nie spadł na podłogę. Napisy na buteleczce się z czasem ścierają - niby drobiazg, ale w przypadku tak luksusowej marki mogłoby to być bardziej dopracowane, bo pod koniec nawet nie widać za bardzo co to za nazwa ;) Podkład ma delikatny perfumowany zapach, ale bardzo nienachalny, nic a nic nie przeszkadza na co dzień. Czy polecam? Tak, widzę tu solidną jakość i ładne, naturalne rozświetlenie oraz ujednolicenie kolorytu. Podkład raczej celuje w imitację "drugiej skóry" czyli stworzenie bardzo naturalnego, eleganckiego efektu. Nie jest to najlepszy podkład z wyższej półki, ale naprawdę dobry kosmetyk kolorowy do używania na co dzień. Nie wymaga dużej wprawy i pracy nad efektem finalnym, szybko go można zaaplikować na twarz i będzie ona po prostu dobrze wyglądać bez sztuczności.
  • 24 kwietnia 2024 o 14:01
    Uwielbiam ten podkład!
    O tym podkładzie od Lancôme nie ukrywam, że słyszałam wiele dobrego od parły lat. Napędzoną tymi wszystkimi przychylnymi opiniam, zdecydowałam się w końcu na zakup. Po pierwszym użyciu stwierdziłam -„to nic specjalnego” - lecz po następnych użyciach zrozumiałam ten cały szał na ten produkt. Więc do rzeczy co ten produkt robi, przede wszystkim przepięknie rozświetla skórę, praktycznie nie widać,że „coś jest na skórze” a jest. Sprawia, że skóra wygląda na wypoczętą, pełną glow, serdecznie polecam ten podkład
  • 1 marca 2024 o 11:54
    Mocno kryjący, ale zarazem lekki i nawilżający
    Podczas nocowania u mojej znajomej, nie mając przy sobie swoich kosmetyków, skorzystałam z możliwości pożyczenia od niej kosmetyczki. To właśnie w ten sposób po raz pierwszy miałam okazję użyć podkładu Teint Miracle, i muszę szczerze przyznać, że to było zakochanie od pierwszego użycia. Produkt ten stał się nieodłącznym elementem mojej codziennej rutyny pielęgnacyjnej, bez którego nie wyobrażam sobie teraz makijażu. Jako osoba skrupulatnie dobierająca podkłady, zwracam uwagę przede wszystkim na trwałość i krycie, które są dla mnie kluczowymi kryteriami. Teint Miracle spełnia moje oczekiwania pod tymi względami. Jedną z jego największych zalet jest możliwość samodzielnego budowania poziomu krycia. Cenię sobie fakt, że jedna warstwa, a czasem dodatkowo niewielka ilość na policzkach, wystarcza w pełni. Choć cena podkładu zaczyna się od 140 zł za pojemność 30 ml, uważam, że jest to inwestycja w produkt o wysokiej jakości. Opakowanie Teint Miracle to elegancki flakon szklany z praktyczną plastikową pompką, co ułatwia precyzyjne dozowanie. Wydajność tego podkładu jest imponująca, co sprawia, że mimo początkowej wysokiej ceny, produkt ten starcza na długi okres czasu. Osobiście używam Teint Miracle głównie podczas większych wieczornych wyjść lub okazjonalnie, ale zdarzyło mi się sięgnąć po niego również na co dzień do pracy. Jego trwałość przez cały dzień jest imponująca, nie ściera się, nie waży, nie ciastkuje, po prostu utrzymuje się świeży i piękny. Dodatkowo, podkład jest nawilżający, co chroni moją skórę przed wysuszeniem, a efekt promiennego wyglądu utrzymuje się przez cały dzień po jego nałożeniu. Teint Miracle stał się jednym z moich ulubionych podkładów, a jego regularne stosowanie sprawiło, że nie mogę sobie wyobrazić swojej rutyny bez tego produktu. Pomimo jego kosztu, uważam, że warto zainwestować w coś, co tak pozytywnie wpływa na wygląd i samopoczucie mojej skóry.
    Zalety:
    • Trwałość i krycie - podkład Teint Miracle oferuje imponującą trwałość i możliwość samodzielnego budowania krycia.
    • Eleganckie opakowanie - szklane opakowanie z plastikową pompką nie tylko dodaje produktowi wartości estetycznej, ale także ułatwia precyzyjne dozowanie, co jest praktyczne i wygodne.
    • Wydajność - mimo wyższej ceny, podkład jest bardzo wydajny, co sprawia, że jest opłacalną inwestycją w długotrwały produkt.
    • Uniwersalne zastosowanie - doskonale sprawdza się zarówno podczas wieczornych wyjść, jak i w codziennej pielęgnacji, co czyni go wszechstronnym i przydatnym w różnych sytuacjach.
    • Nawilżający Efekt - podkład jest nawilżający, co chroni skórę przed wysuszeniem, a efekt promiennego wyglądu utrzymuje się przez cały dzień.
    • Wysoka Cena - cena zaczynająca się od 140 zł za 30 ml może być uznana za wysoką, ale uważam, że naprawdę jest wart każdej złotówki.
  • 4 kwietnia 2022 o 13:36
    Efekt drugiej skóry
    Podkład zamknięty jest w ładnej,szklanej buteleczce z czarnym korkiem.Używam koloru nr 005.Jest on neutralny i bardzo jasny.Nakładam go zwilżoną gąbeczką.Łatwo się go nakłada ,nie zastyga więc jest czas aby go równo nałożyć.Nie jest on całkowicie matowy ,pozostawia skórę lekko nawilżoną.Daje efekt idealnie wygładzonej i zdrowej skóry.Nie ciemnieje ,trzyma się cały dzień.Jedyny minus to cena.