Cienie do powiek

Sephora Collection, Donut Miniature Palette Paleta 6 cieni do powiek

• 19 marca 2021 o 19:41
    Przyzwoita paletka
    Muszę zacząć od tego, że kupiłam tę paletę w sporej promocji, więc oczywiście moje oczekiwania były znacznie mniejsze niż gdybym dokonała zakupu w cenie standardowej. Także za 30zł paleta jest super, ma bardzo ładne i pasujące do siebie kolory. Cień "cream" zużyłam w całości, cień almond super się sprawdza jako cień przejściowy, cień "chestnut" jest wielofunkcyjny i zdarza mi się używać go do przyciemnienia brwi. Cienie błyszczące są w mojej ocenie słabszej jakości, szczególnie ten róż mocno się sypie. Jeśli chodzi o trwałość, to uważam, że jest przyzwoita, bez wielkiego entuzjazmu. Nie ma też co ukrywać - cienie są ze sobą "spójne", więc nie ma tu też miejsca na jakiekolwiek szaleństwo. Nawet przy lekkim przemieszaniu cieni, makijaż wygląda bardzo podobnie.
    Zalety:
    • cienie nadają się niemal na każdą okazję, dobrze do siebie pozują i można bezproblemowo wykonać ładny makijaż,
    • paletka jest lekka i można ją zabrać wszędzie,
    • często znajduje się w promocji i można ją złapać za ok. 30zł,
    Wady:
    • cienie błyszczące bardzo średnie jeśli chodzi o jakość,
    • trwałość "akceptowalna",
    • jeśli chodzi o "typ" makijażu, to nie ma wielkiego pola do popisu,
  • 8 lipca 2018 o 11:14
    Nie, nie, i jeszcze raz NIE
    Tą paletkę kupiłam skuszona ślicznymi kolorami, jak dla mnie idealne odcienie różu, nieziemski perłowy kolorek ze świecącymi drobinkami i złoty cień w ciepłym tonie. Gdy robiłam swatche wyglądały super i pomyślałam że to będzie mój hit i znalazłam perfekcyjną paletkę dla siebie. Jak wróciłam do domu od razu wzięłam się za testowanie i przeżyłam duuuuże rozczarowanie. Cienie nie blendują się dobrze, nie współgrają ze sobą, a perłowy cień jest całkiem niewidoczny na pozostałych kolorach:( Kupiłam ten produkt za 49 zł i oczekiwałam po nim znacznie więcej...
    Zalety:
    • Design
    Wady:
    • Nie blendują się dobrze
    • Osypują się
    • Pigmentacja