Serum do twarzy

The Ordinary Granactive Retinoid 5% in Squalane Serum przeciwzmarszczkowe z 5% retinoidem w skwalanie

• 26 marca 2020 o 12:25
    jest moc
    Produkt ma fajny skład co wcale nie jest normą w produktach tego producenta więc bardzo na plus. Stosując przez niecałe 3 miesiące zauważyłam zdecydowane wygładzenie skóry, mniejszą ilość niedoskonałości, szybsze gojenie blizn oraz rozjaśnienie przebarwień. Niestety producent nie ostrzega że może podrażnić w okolicy oczu i tak się u mnie stało. Dla tej okolicy 5% to zdecydowanie zbyt wysokie stężenie. W efekcie skóra się łuszczyła i niestety nie mogłam go dalej stosować w partiach na których najbardziej mi zależało. Warto używać z rozwagą żeby nie zrobić sobie krzywdy. Pod oczy sugerowałabym stężenie do 3%. Produkt niby nie jest perfumowany ale pachnie delikatnie "liliowo" na skórze. Bardzo ładnie :)
    Zalety:
    • wygładzenie
    • leczenie trądziku
    • mniej blizn i przebarwień
    • baaaardzo wydajny
    Wady:
    • podrażnia pod oczami
  • 22 stycznia 2020 o 19:08
    naprawdę świetny kosmetyk !
    Serum tego zaczęłam używać, gdy moja skóra była już przyzwyczajona do retinoidów. Wcześniej używałam dwóch serów z The Ordinary o mniejszej zawartości retinoidów. Może dlatego, choć preparat ma dość duże stężenie substancji aktywnej, nie zauważyłam żadnego, nawet najmniejszego podrażnienia mojej skóry. Serum zamkniętej jest w buteleczce z ciemnego szkła z pipetką. Dzięki temu łatwo wydobyć tych kilka kropelek, których potrzebujemy by pokryć cała twarz i szyję. Formuła serum jest oleista, tłusta.Trochę się ono wchłania, ale jednak na skórze pozostaje tłustawa warstwa. Zapach produktu jest prawie niewyczuwalny. Serum naprawdę działa! Wprawdzie nie zlikwidowało ono moich zmarszczek, ale nieco je wygładziło, no i nie powstają nowe, a przynajmniej nie aż tak szybko, jak przed jego używaniem. Dodatkowo moja skóra wygląda bardziej promiennie i świeżo. Jestem bardzo zadowolona z tego produktu, bo naprawdę widzę efekty jego stosowania.
  • 1 marca 2019 o 18:43
    Ulubione serum ze skwalanem
    Skonczylam wlasnie pierwsza buteleczke i jestem bardzo zadowolona. Moja skora jest pieknie odzywiona, widac ogromna roznice! Serum na pewno kupie ponownie. Uzywalam go wieczorem najczesciej po uzyciu kwasu hialuronowego lub zmieszane dwa produkty razem. Produkt fajnie sie wchlania, jest lekki i dosc wydajny. Lubie tez skwalan, bo nie obciaza cery jak oleje. Zdecydowana poprawa jakosci mojej skory. Twarz jest bardziej promienna i wyglada mlodziej. Polecam! Kolejny hit z The Ordinary!
    Zalety:
    • super odzywcze
    • latwo i szybko sie wchlania