Mgiełki do ciała

Avon Naturals, Pear & Peony, Scented Spritz Mgiełka do ciała `Gruszka i piwonia`

• 8 listopada 2019 o 12:30
    ZBĘDNA
    Mgiełkę otrzymałam w prezencie i nie jestem z niej zadowolona. Dla mnie jest to bezużyteczny i zbędny kosmetyk. Jeśli chcę się odświeżyć preferuję dezodorant. Jeśli chcę ładnie pachnieć - psikam się perfumą. Mgiełka jest mało intensywna i jest to połączenie wody zmieszanej z dużą ilością alkoholu oraz nieznacznej ilości ekstraktów. ZAPACH: mi nie przypadł do gustu, dodatkowo po psiknięciu na ciało czuć sporą ilość alkoholu, który w połączeniu z zapaszkiem gruszki i piwonii jest tak intensywny, że przysłania te zapachy. Po wyparowaniu alkoholu ledwo wyczuwam zapach gruszki - zapach piwonii jest mniej intensywny - jeżeli można w ogóle mówić o jakiejkolwiek intensywności zapachu poza alkoholem. Może jest to mgiełka i ogólnie z teorii sama w sobie mało intensywna, no ale wrażenia nie robi - zapach lekki i szybko ulatniający się. Szczerze powiedziawszy używam ją jako odświeżacz powietrza - chociaż zapach jest kiepski i śmierdzi he. No ale lubię wykorzystywać wszystko do ostatniej kropli - nawet w innym zastosowaniu.
    Zalety:
    Wady:
    • bardzo wyczuwalny alkohol
    • zapach szybko ulatniający się
    • bardzo delikatnie wyczuwa się podstawową bazę zapachową - gruszkę z piwonią
    • nieprzyjemny zapach produktu
  • 25 sierpnia 2019 o 13:58
    zapach po dłuższym czasie męczący
    Uwielbiam mgiełki avon. Nie potrafię wyjaśnić dlaczego ciagle mam nowe w zapasie. Ich jakość pozostawia wiele do życzenia. Mgiełki stosuję codziennie, kilka razy dziennie. Niektóre warianty zapachowe są świetne. Uwielbiam odświeżać nimi ubrania wyjęte z szafy, pościel przed snem, czy po prostu siebie. Ta wersja zapachowa wydawała się super, uwielbiam piwonie, które przypominają mi o dzieciństwie. Gruszka dodawała lekkiej kwaskowości. Niestety zapach po dłuższym czasie męczy. Nie utrzymuje się długo w powietrzu, czy na tkaninach. Po pewnym czasie coraz bardziej wyczuwalny był alkohol niż sam zapach piwonii.
    Zalety:
    • super do odświeżenia ubrań, pościeli
    • dobry atomizer tworzy piękną mgiełkę
    • poręczne opakowanie
    • mimo małej pojemności mgiełka jest bardzo wydajna
    Wady:
    • wyczuwalny alkohol, który po pewnym czasie zwalczył zapach piwonii i gruszki
  • 14 lipca 2019 o 12:47
    Zapach tylko na chwilę
    Ładny zapach, ale nie utrzymuje się długo na ciele, jak przystało na mgiełkę. Ba, nie czuję go już po kilku minutach od rozpylenia. Zgrabne i praktyczne opakowanie, jednak sam kosmetyk jest bardzo niewydajny, bo zużycie go zajęło mi niecały miesiąc w przeciwieństwie do mgiełki z BeBeauty, którą mam ponad 3 miesiące i nadal nie sięgnęła dna… Zapach na początku był przyjemny, kwiatowy, gruszki nie wyczuwałam, ale z czasem zaczął mnie drażnić w gardło.
    U konsultantki
  • 19 maja 2019 o 20:13
    Co wyczujesz tym razem
    Zapach cudowny.Casami aż ciężko stwierdzić czy dominuję tym razem gruszka,czy piwonia.Toczą między sobą nieustający spór. Opakowanie bez zastrzeżeń tak jak przy każdej innej mgiełce.Chetnie do niej wrócę.
    U konsultantki
  • 31 października 2018 o 13:23
    Prawie jak perfumy!
    Ta mgiełka ma cudowny, raczej mocny kwiatowy zapach, który bardzo dogłębnie wsiąka w ubranie. Woń jest bardzo intensywna i o ile na skórze nie utrzymuje się długo, na materiale jest wyczuwalna przez bardzo długi czas. Wystarczy kilka psiknięć. Produkt przyjemnie się rozpyla. Plastikowa buteleczka posiada wygodny atomizer. Śmiało mogę używać jej zamiast perfum.
    • Mocny intensywny zapach
    • Długo utrzymuje się na ubraniu
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Znikoma trwałość na skórze
    • Raczej mało wydajny produkt

Zobacz także inne Mgiełki do ciała