WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Cienie do powiek

Joko Perfect Your Look, Eyeshadows Quattro Paleta 4 cieni do powiek

• 8 maja 2021 o 14:13
    Na pewno godne uwagi
    Nie jestem fanką kosmetycznych zakupów przez internet ( w sklepach sieciowych zamawiam książki i czasem ubrania ( sprawdzonych marek!), ale jeśli chodzi o kosmetyki, to wolę jednak najpierw wziąć je do ręki. Zdarzyło się mi jednak popełnić zakupy w sklepie internetowym Miraculum i właśnie tam zakupiłam oceniają w tym miejscu paletkę. Jak po kilku miesiącach używania ją oceniam? Zachęcam do lektury. Bardzo podoba się mi opakowanie. Kasetka jest porządnie wykonana i na pewno nie budzi skojarzeń z tandetnymi cieniami do powiek z bazarku. Łatwo się też otwiera, więc nie musimy się obawiam, że nasz manicure ucierpi w jakikolwiek sposób. Warto też wspomnieć, że w kasetce znajduje się lusterko oraz podwójny aplikator. Z tego ostatniego nie korzystam, gdyż preferuję tradycyjne pędzle do cieni, ale plus dla producenta, że pomyślał o wszystkim. Posiadam odcienie 401-Creamy. W zestawie mamy odcień ładnego różu, śliwkowy, liliowy oraz fioletowy. Cienie są mega, mega przyjemne w używaniu, tę ich " kremowatość" czuć podczas nakładania, nie są tak " twarde" jak np poczwórne cienie Bourjois. Są po prostu miękkie, przyjemne, kremowe i nie pylą ani trochę. Nakładam je zawsze na bazę- tak już jakoś przywykłam, że jakiś klej mocujący na powiekach musi być. Aplikuję je na dwa sposoby- na sucho albo - gdy chcę uzyskać bardziej wyrazisty efekt- na mokro, czyli najpierw zwilżam pędzelek. Cienie posiadają dosyć dobrą pigmentację, choć na powiekach efekt jest delikatniejszy niż wskazywałaby na to kasetka. Nie znaczy to jednak, że nic nie widać! Widać i to całkiem nieźle. Nie wiem wprawdzie, czy tym zestawem udałoby się wyczarować ekstrawagancki wieczorowy makijaż, ale do codziennego.malunku jak najbardziej się nadają. Efekt wyrazistego spojrzenia mamy gwarantowany. Jak wspominałam , zawsze nakładam je na bazę. Wytrzymują jakieś 7-8 godzin, więc trwałość jest niezła. Cienie nie przemieszczają się , nie podrażniają też moich wrażliwych oczu ( noszę soczewki kontaktowe). Wydajność jest znakomita, bo mam je od kilku miesięcy i stopień zużycia widzę niewielki. Warto wspomnieć, że cienie często można kupić w promocji. Za tę cenę - jak najbardziej warto.
    • przyjemna kremowa konsystencja
    • nie pylą
    pockett
    3 lutego 2020 o 10:12
    całkiem niezłe
    Na co dzień preferuję delikatny makijaż, dlatego unikam świetlistych cieni na rzecz tych o matowym wykończeniu. I taką właśnie paletkę wybrałam. Cienie Joko Perfect Your Look są wyjątkowo trwałe. Utrzymują się na powiece przez wiele godzin, zachowując intensywny kolor, bardzo ładnie podkreślają oko, nie osypują się, nawet bez zastosowania bazy. Na plus zasługuje również poręczne opakowanie oraz wydajność. Używam ich już spory okres czasu i dalej końca nie widać.
    Zalety:
    • trwałość
    • ciekawe kolory
    • poręczne opakowanie
    Wapp
    4 kwietnia 2018 o 12:35
    Bardzo dobre
    Bardzo lubię te cienie ze względu na ciekawe, delikatne kolory . Nałożone na bazę pod cienie, wytrzymują cały dzień na skórze, nie osypują się. Wydajne.
    Zalety:
    • Kolory.
    • Trwałość.
    • Wydajność.
    Wady:
    • Jedyną wadą jest dla mnie fakt, ze trudno je dostać.
  • 1 lutego 2018 o 14:38
    Jak to człowiek może czasami się zdziwić - kajam się i biję w pierś, bo znalazłam na nie sposób ;)
    Jestem posiadaczką wariantu 401 Creamy. To wariacja na temat różu oraz fioletu (taka, jak na zdjęciu). Jasny, cukierkowy róż, ciemny, później lila oraz śliwka. Wszystkie kolory są kremowe, z połyskiem, bez brokatu czy perły. Do zdecydowanych plusów należą: +cztery zestawy kolorystyczne do wyboru (szarości, złota, zielenie oraz fiolety), palety są mieszane (zarówno maty, jak i satyna). +śliczne opakowanie, w matowej czerni, do tego wewnątrz znajdziemy lusterko oraz podwójny aplikator. +pigmentacja - jest dużo lepiej, niż w przypadku potrójnych cieni z tej serii, te są bardziej kremowe, 'mięsiste', trzymają się pędzla, łatwo je zblendować (nawet śliwkę!), na powiekach kolor jest niemal taki, jak w opakowaniu. +konsystencja, lekka i kremowa, nie pylą i nie osypują się. +nie uczulają +nie podrażniają +są niedrogie (płaciłam 19 zł za cztery cienie) +łatwo dostępne +wydajne, mam je od 10 miesięcy i ubytek jest niewielki. MINUSY: -nie są zbyt trwałe, choć i tak trzymają się dłużej, niż ich potrójne siostry. 5 h i zaczynają znikać, blednąć. I to na bazie, dodajmy!( Hean, Paese, EL). -efekt połysku jest znacznie delikatniejszy na powiece, dobrze, że kolor jest widoczny, ale ja kupiłam je właśnie ze względu na te miliony migoczących drobinek-nic tak nie zdejmuje zmęczenie i nie odmładza, jak pastelowy, migoczący róż. Nie są najgorsze, choć ich trwałość mogłaby być większa- w tej cenie mam czwórki Hean HD, które trzymają się cały boży dzień. Moją paletkę zużyję, bo ten jaśniutki róż i głęboka śliwka mnie urzekły, wyglądają naprawdę ładnie przy mojej ciemnej karnacji i ciemnych oczach, ale zakupu nie ponowię. Znam lepsze, po prostu :) EDYCJA 03.08.2019 Cóż, chyba muszę uderzyć się w (bujną) pierś i przeprosić te cienie. Pisałam wcześniej o ich słabej trwałości i o tym, że efekt rozświetlenia i migoczących iskierek jest słabszy, niż sugerowałby to wygląd cienia. Ostatnio zakupiłam sławny klej do brokatów i pigmentów z NYX-a i postanowiłam wypróbować na nim te cienie - i wiecie co? Efekt jest DOSKONAŁY. One potrzebują po prostu dobrej, dość lepiej bazy, to wydobywa z nich blask i intensyfikuje kolor. Dokupiłam jeszcze zestaw w przepięknych odcieniach złota i teraz cieszę się pięknym i co ważne, trwałym makijażem przez cały dzień. Nie dam najwyżej oceny, ze względu na 'wymagania', jakie te zestawy stawiają, niemniej jednak, zasłużyły na czwórkę. Warto przetestować, z dobrą bazą można wyczarować nimi piękny, świetlisty makijaż :)