Cienie do powiek

Catrice The Modern Matt Collection, Eyeshadow Palette Paleta matowych cieni

Olala28
    10 września 2021 o 20:31
    Kocham te cienie
    To były jedne z moich pierwszych cieni, kupione na promocji. Teraz mam już trochę paletek, ale te zawsze zachwycają mnie swoją trwałością, miekkoscią i kolorami. Bardzo orzydatne maty, choć troche nie umiem użyć tego różu. Wolę te pozostalę kolory. Ich konsystencja za każdym razem mnie zachwyca.
    Zalety:
    • Trwałość, konsystencja, kolor
  • 21 marca 2021 o 10:01
    Trwałe cienie
    Cienie kupiłam raczej z zamysłem używania ich do brwi - bardzo spodobały mi się 2 kolory (ten górny i 4 od prawej). Do brwi są idealne. Aplikuję je specjalnym pędzelkiem do brwi. Utrzymują się praktycznie cały dzień. Do powiek zdarzyło mi się ich użyć dosłownie kilka razy przez jakieś 2 lata, bo raczej nie używam cieni, ale wszystko ok - nie podrażniają, co mi się zdarza przy różnych kosmetykach do oczu.
    Zalety:
    • trwałość
    Drogeria Natura
  • 6 marca 2021 o 18:17
    ładne matowe kolory
    Nie potrzebowałam nowych cieni. Kupiłam paletkę, bo mi się spodobało, że matt, no i kolory wyglądały ładnie. Kolory rzeczywiście są ładne. Oczywiście używam tylko 3-4 z nich, ale czy zawsze tak nie jest? Kolory są nieźle pigmentowane, na powiece rozprowadzają się średnio - trzeba się trochę napracować. Osypują się w czasie aplikacji, ale jest to w normie. Cienie nie podrażają skóry i oczy nie pieką. Piszę o tym, bo miałam kiedyś cienie mineralne, które powodowały łzawienie. Jeśli ktoś lubi matowe cienie warto spróbować. Nie jest to jakiś produkt wysokiej jakości, ale można używać bez irytacji. Opakowanie wygląda ładnie. Na razie wygląda na trwałe. Szkoda, że w środku nie ma miejsca na pędzelek. UZUPEŁNIENIE Paletka rozleciała. Ile razy była użyta? Używam od czasu do czasu, więc może 30-40 razy. Teraz mam niewiele używane cienie, którym daleko do końca bez przykrycia i wieczko osobno. Gwiazdka mniej.
    Zalety:
    • ładne kolory
    • dobra pigmentacja
    • nie podrażniają
    Wady:
    • trochę się osypują
    • brak miejsca na pędzelek
    • nietrwałe opakowanie
  • 31 maja 2020 o 18:07
    Lubię maty (z połowy paletki)
    Moja kolejna matowa paletka, a pierwsza marki Catrice. I najlepiej mi się z nią współpracuje. Aczkolwiek z 9 cieni używam zwykle max czterech, czyli te pozostałe są nieruszone. Używanych z paletki kolorów nie można kupić osobno (lub w takim zestawieniu, jak potrzebuję), więc stanęło na tym zestawie. Według mnie cienie są bardzo fajnie napigmentowane i zdecydowanie trzeba popracować, żeby nie porobić sobie plam, ja się cały czas tego uczę i jeszcze wiele nauki przede mną :D W sumie jednak nie jest źle, jakoś można sobie poradzić. Cienie nie osypują się, bardzo mało się pylą i w ciągu dnia utrzymują się na oczach bez wielkiego uszczebku. Blendują się również ładnie. W nabieraniu na pędzelek nie są twarde. Nie są oporne również w zmywaniu. Szkoda tylko, że w zasadzie pół paletki jest przeze mnie nieużywana, ale zdaję sobie sprawę, że reszta cieni może się komuś podobać i będzie wykorzystana.
    Drogeria Natura
  • 24 maja 2020 o 14:04
    Nope
    Poddaję się. Skuszona kolorami nabyłam i niestety nie polecam. Paletka robi plamy, kolory nie chcą się blendować, mamy jakąś niezwykłą antychemię. Próbowałam na różne sposoby, na sucho, mokro, na bazę, ale cienie robią plamy, nie stapiają się ze skórą ani nie współpracują ze sobą. To wszystko skutkuje tym, że cienie się szybko osypują. Oddam ją jakiejś 8 latce do zabawy.
    Zalety:
    • kolory
    • mat
    • kasetka
    Wady:
    • nietrwałość
    • plamy
    • nie stapiają się ze skórą
    • nie blendują się dobrze
    Drogeria Super-Pharm