Wody perfumowane damskie

Exim J.Fenzi, Natural Line, Purple Lilac EDP

Avenna
    6 maja 2020 o 19:24
    pyszny bez
    Perfumy polskiej marki J.Fenzi są to tak naprawdę wody perfumowane, których zapachy inspirowane są bardzo często najpopularniejszymi, markowymi perfumami światowych marek. Tym razem jednak mamy do czynienia nie z odpowiednikiem, a serią Natural Line, która jest trochę inna od reszty asortymentu. Przede wszystkim – niczego nie udaje! Są to skromne i tanie buteleczki z psikaczem, które wyglądają jak wody do ciała dla nastolatki. Opakowania są urocze, kartonik szybko przykuwa wzrok kwiatowym motywem, od razu kusi do spróbowania kolejnych zapachów. Flakony także są ładne, z ciężkiego szkła i porządnie zrobione, pryskacze są dobre, nic się nie zacina ani nie spadają zakrętki. Nie ma wad. Cała linia natural zresztą wyglada podobnie, różnią się nadrukami. W kolekcji znajdziemy zarówno proste zapachy “jednotonowe” jak wiśnia czy truskawka ale i głębsze, zbudowane z 3 nut jak prawdziwe perfumy- wanilia i karmel czy zielona herbata z mandarynką. Pycha! Tak szczerze, gdybym zobaczyła w drogerii kilka lat temu taką buteleczkę niepozornej wody perfumowanej za kilka groszy, pomyślałabym, że to kiepski spray dla nastolatek o trwałości równej mgiełkom Avon. Jednak, jak czytałam, słynni specjaliści od perfum twierdzą, że firmie J.Fenzi udało się stworzyć coś naprawdę ciekawego, jednotonówki, których na rynku czasem brakuje, proste i urocze zapachy, które nie są do tego chemiczne. To zapachy, które wprost kuszą, aby sobie kupić kolejną butelkę przy okazji każde wizycie w drogerii.. Mnie na przykład na te wiosenne dni bardzo kusi wiśnia i jaśmin.
  • 29 kwietnia 2020 o 18:47
    Więc jak pachniałeś, bzie warszawski?
    Z czym Polkom kojarzy się wiosna - no tak z zapachem bzu. Jednak nuta ta jest z większym lub mniejszym powodzeniem wykorzystywana w płynach do prania czy mydełkach i kojarzy się z taniością, a jest to bardzo krzywdzące dla tych pięknych kwiatów. Sam zapach fioletowego kwiecia ma wierne grono wielbicielek, które jednak po wycofaniu perfum Pur Desir Lilac z Yves Rocher nie miało jak zaspokoić swoich gustów. I tu pojawia się niepozorna firma JFENZI, która zajmowała się produkcja "zamienników w stylu''. Wpadła na pomysł wprowadzenia lini monozapachów Natural Line i był to strzał w dziesiątkę. Naprawdę mało jest na rynku prostych, dziewczęcych niesłodkich zapachów. Od około 2000 roku większość dzieł perfumiarskich oddano w ręce chemików. Firmy oferują syntetyczne zapachy za niebotyczne ceny. A tu jest bez ściemy- syntetyk za adekwatną cenę poprostu wiernie odtwarzający majowy zapach fioletowego bzu.
    Zalety:
    • Kompozycja
    Wady:
    • Produkt syntetyczny
  • 16 lipca 2019 o 9:04
    Trwały zapach w niskiej cenie
    Posiadam kilka wersji zapachowych, w tym również lilak, czyli popularny u nas kwiat bzu. Buteleczka kosztowała około 15 złotych, można kupić nawet za 10 przez internet. Opakowanie jest proste, minimalistyczne-smukła szklana buteleczka z delikatnym cieniowaniem, takie fioletowe ombre. Sama zawartość jest koloru przezroczystego. Jeśli chodzi o zapach to jest to czysty bez, nie ma żadnych nut serca, nut głowy, żadnych dodatków. Dlatego też niewiele można o nim napisać. Na skórze utrzymuje się kilka a na ubraniach kilkanaście godzin. Lubię delikatnie spryskać sweter, biustonosz, szalik. Jest to zapach bezpieczny na lato, zarówno na dzień jak i na wieczór. Za tę cenę warto, ja używałam go podczas wakacyjnego wyjazdu gdy chciałam odpocząć od tych wszystkich perfum. Teraz po urlopie nadal używam :)
    Zalety:
    • Proste opakowanie
  • 17 czerwca 2019 o 13:20
    To jest bez!
    Tę wodę perfumowaną kupiłam w drogerii Jawa za trochę ponad 15 złotych. Perfumy we fioletowym prostym flakoniku oczarowały mnie od pierwszego niuchnięcia. To jest bez! Zapach żywo przypomina prawdziwy bez lilak. Pachnie intensywnie i trwa. Jak na wodę perfumowaną z tej półki- nie bójmy się powiedzieć: niskiej- jest to dość trwały zapach. Ładnie pachnie zarówno na skórze, jak i na ubraniu. Nie robi plam (jak to często bywa). Jestem pozytywnie zaskoczona przez markę J.Fenzi. Polecam!
    Zalety:
    • zapach, -cena.
    W perfumerii
    Sand23
    15 sierpnia 2018 o 9:57
    Piękny bez
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Zapach jest cudny, ale jak dla kogo. Osobiście kocham zapach bzu więc byłam w 7 niebie jak odkryłam ten perfum. Zapach faktycznie przypomina bez, jest dosc intensywny, jednak mnie to w ogóle nie przeszkadzało. Jak na taką cenę zapach utrzymuje się bardzo długo co jest sporym plusem.
    • Butelka
    • Długo utrzymujący się zapach
    Wady:
    • Dostępność
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie