Glinki i maseczki algowe

Bielenda Professional Face Program, Cooling Face Algae Mask with Rutin and Vitamin C Chłodząca maska algowa do twarzy z rutyną i witaminą C

HOBB
Bielenda Professional Opakowanie uzupełniające - Chłodząca maska algowa z rutyną i witaminą C
Bielenda Professional Maska Algowa z Rutyną i Witaminą C 190g
Pachnidelko
Cooling Face Algae Mask With Rutin & Vitamin C chłodząca maska algowa do twarzy z Rutyną i Witaminą C 190g
Bielenda Professional Cooling Face Algae Mask With Rutin And Vitamin C chłodząca maska algowa do twarzy z rutyną i witaminą C Opakowanie Uzupełniające 190g

• 21 grudnia 2023 o 9:07
    Fajna ale jeden minus
    Działanie maseczki jest Doskonałe, ale jej przygotowanie...o boszszsz....Porcję podanĄ na opakowaniu należy podzielić przez 4 (ja daję jedną łyżeczkę), proporcję wody należy "dobrać" na wyczucie. mieszanie maseczki do uzyskania konsystencji galaretki trwa wieki a i to nie jestem w stanie wszystkiego ładnie rozetrzeć. Jak się doda za dużo wody maseczka nie zastygnie na twarzy i musimy ją zmyć zamiast ściągać (peel-off). ta maseczka nie jest po prostu dla ludzi niecierpliwych i wygodnych, którzy nie lubia się bawić w przygotowanie masek. Ale powtórzę ponownie że jej działanie jest na prawdę rewelacyjne.
  • 27 stycznia 2021 o 17:03
    Ulubiona
    Bardzo lubię do niej wracać, zwłaszcza latem świetnie się sprawdza, bo mocno chłodzi skórę. Zapach specyficzny ale go lubię :) Kolor fajny błękitny niczym błękitne niebo latem. Działanie, bardzo zadowalające ładnie rozjaśnia, nawilża i zostawia miła w dotyku skórę. Chętnie do niej wracam za każdym razem :)
  • 25 marca 2020 o 22:50
    Miał być hit, ale mnie zapycha...
    Opis tej maski brzmi jak marzenie. Prosty i konkretny skład który powinien być gwarancją efektu i skuteczności. Niestety, podchodziłam do tej maski 4 razy, przygotowywałam ją zgodnie z instrukcją producenta, i za każdym razem kończyło się pojawieniem wyprysków na policzkach... Maska przyjemnie chłodzi, odpręża skórę. Zapach niestety jak dla mnie uciążliwy. Trzeba się nakombinować, żeby ją przygotować i nałożyć. Usuwanie jej z twarzy to też sztuka. Koniec końców jak dla mnie gra nie warta świeczki...
    Zalety:
    • dobry skład, prosty i konkretny
    • duże opakowanie, starczy na kilkanaście aplikacji
    Wady:
    • mnie niestety uczuliła
    • skomplikowany sposób przygotowania
    • ciężko się zmywa
    • męczący zapach
  • 17 marca 2020 o 17:54
    Hit!
    Miałam okazję poznać działanie masek algowych na zajęciach z pielęgnacji. Właśnie z tej serii. Na uczelnianych półkach było kilka opakowań o różnym działaniu. Prowadząca zaproponowała użycie dwóch masek z zachowaniem proporcji (około 1 miarka z obu produktów). Zdecydowanie chłodząca maska była dominująca. Jest przypisana do cery naczyniowej aczkolwiek każda kobietka powinna poczuć ją na skórze. Warto! Niesamowicie odpręża, jak i należycie wygładza twarz. Jako przyszły kosmetolog brałam również pod uwagę czystość podczas i po zabiegu. Przerażał mnie zlew pełen pozostawionych resztek z misek po pozostałych studentkach. Wystarczy odczekać chwilę i wyrzucić produkt niczym galaretkę. Praktycznie nic nie pozostaje i można w spokoju umyć miseczkę :) Trzeba wyrobić sobie ten nawyk dla chociażby ułatwienia. Na pewno zakupię ponownie do domowego spa , gdy skończę 1 opakowanie. Mama, siostra czy kuzynka - będą zadowolone a ręce wyćwiczone. Polecam :)
    Zalety:
    • Wygładza twarz,
    • Odpręża
    Wady:
    • Zapach lawendy jest miły, jednak sprawia wrażenie dosyć ciężkiego.
  • 9 marca 2020 o 15:25
    Faktycznie chłodzi
    Maska jak to maska algowa. Dobrze się ją rozrabia i aplikuje na skórę. Warto uważać, bo w przypadku zrobienia zbyt rzadkiej łatwo pobrudzić siebie i wszystko dookoła. Ma piękny, niebieski kolor. Niesamowicie mocno chłodzi! Jest genialna na okres około letni, efekt chłodzenia jest wtedy bardziej wyczuwalny. Mentol tak szybko się uwalnia, że czasami może drażnić i doprowadzać do łez. Maska całkiem szybko tężeje, więc trzeba mieć to na uwadze przy nakładaniu na twarz. Bardzo łatwo schodzi. Skóra po masce jest odświeżona, zmatowiona i wygładzona. Zauważalny jest też efekt liftingu i spłycenia zmarszczek. Nie zauważyłam rozjaśnienia przebarwień, ale ewidentnie działa odżywiająco. Uwielbiam maski algowe i sądzę, że tą też warto się zainteresować. :)
    Zalety:
    • wygodna aplikacja i ściąganie
    • silnie chłodzi
    • odświeża, łagodzi, matowi i wygładza
    • wydajna
    Wady:
    • lubi brudzić i szybko zastyga
    • może podrażniać oczy